600 бона кръвнина искат близките на Жоро Плъха

12 февруари 2019 10:52   2 коментара   9615 прочита


Срещу лекаря е повдигнато още едно обвинение - за незаконно държане на огнестрелно оръжие

Близките на 40-годишния рецидивист Жоро Джевизов-Плъха от пловдивския квартал “Столипиново”, който бе убит от 49-годишния рентгенолог д-р Иван Димитров, възнамеряват да поискат 600 000 лева обезщетение.

“Трябва да плати по 100 хиляди лева на трите деца на Жоро и по толкова на жена му и родителите”, категоричен е бащата на убития Димитър Джевизов, цитиран от "24 часа".

Д-р Димитров ще отговаря пред магистратите за това, че на 2 март м.г. умишлено е умъртвил рецидивиста, който влязъл в гаража му да краде. Според обвинителния акт убийството е извършено при превишаване на пределите на неизбежната отбрана. Той може да получи до 5 г. затвор.

Срещу лекаря е повдигнато още едно обвинение - за незаконно държане на огнестрелно оръжие - пистолет, марка "Валтер" и боеприпаси за огнестрелни оръжия - 16 броя патрони, 9х18 мм и 1 брой патрон с надпис "1947 GEL 9M38".

Делото започва на 19 март, а д-р Димитров преди дни каза лаконично, че не е в добро здравословно състояние, но благодари на хората, излезли на протести в негова подкрепа.

Роднините на Жоро Джевизов обаче смятат, че обвиненията срещу рентгенолога са леки.

“Много лъже тоя лекар. Аз съм циганин, но като него не мога. А той лекува все пак хора. Той трябва да лежи минимум 15 години. А съпругата му да бъде подведена под отговорност за лъжесвидетелстване. Заблуди цяла България, че в оная нощ е била в спалнята на семейния им дом заедно с двете им деца. После се разбра, че е била в Крумово при родителите си”, казва бащата на убития крадец.

Според него и най-големият крадец не заслужавал да бъде разстрелян като куче.

“Видях сина си в моргата, пронизан с 4 куршума - два в гърдите и два в гърба”, допълва бащата, който твърди, че имал 30 г. “стаж” в затвора. На въпроса редно ли е синът му посред нощ да влиза в чужд имот и да краде, Димитър отговаря, че Жоро и рентгенологът са се познавали.

“Абсурдно е цяла година разследващите да не могат да открият пистолета, с който докторът застреля сина ми. И този човек е на свобода и ходи на работа. Хората трябва да спрат да защитават убиец”, категоричен е Димитър Джевизов./Fakti.bg

2 коментара
12 Февруари 2019 11:03 | 00
Оценка:
10
 (
12
 гласа)

Докторът да се разведе про-форма с жена си, да прехвърли всичката си собственост на децата си и циганите да си гледат работата. Осъдените за кражби, побои и убийства да изплатят обещетения на пострадалите и близките им да не би да плащат нещо?


12 Февруари 2019 20:34 | Иван
Оценка:
7
 (
9
 гласа)

Никаква кръвнина за циганина. до кога ще ги търпим? доктора се е защитавал затова трябва да бъде освободен
Вашият коментар

ВАЖНО! Правила за публикуване на коментар
Име
Коментар