5 000 лева гаранция за антимафиота, обвинен за прегазеното дете на „зебра”

20 юли 2021 19:19   4 коментара   2716 прочита


Инцидентът стана на 19 юли в село Братаница

5 000 лева гаранция за антимафиота, обвинен за катастрофата на пешеходна пътека в село Братаница, при която загина 8-годишно дете. 

Инцидентът стана на 19 юли. Според прокуратурата 42-годишният служител на сектор „БОП” е нарушил правилата за движение по пътищата със служебния си автомобил. Така по непредпазливост е причинил смъртта на 8-годишното момиченце, казват още от държавното обвинение.

На място полицаят е бил тестван за алкохол и наркотици. Резултатите и на двете проби са отрицателни. Той е дал и кръвна проба за изследване.

Продължават разпитите на свидетели, предстои да бъдат назначени автотехническа и съдебномедицински експертизи.

Същевременно в Братаница отново беше организиран протест. Според близките на прегазеното дете единствената причина за трагедията е неразумното шофиране на полицая.

„За моята племенничка трябва да има справедливост. Няма да оставим така да живее спокойно този”, заяви вуйчото на детето.

Все още се чакат резултатите от кръвните проби на задържания полицай. Свидетели твърдят, че той е бил тестван на място.

„Извикаха ме като свидетел, за да го тестват за наркотици на място. И казаха и видяхме машинката, че е отрицателно. Преди това са го тествали за алкохол. Също бяха отрицателни резултатите”, заяви Ина Гюрова, очевидец. „Само чувах, че казва, че е бързал за оперативка. Но да караш с над 90 километра в час в населено място преди пешеходна пътека и да изпреварваш колони, това е недопустимо”, коментира още тя.

Жителите на селото обвиняват за смъртта на детето и Спешната помощ. Според тях линейката фатално закъсняла.

„Минимум 20-25 минути са били в най-добрия случай. Хората, които бяха наоколо, казват, че са били 30-35 минути, докато дойде линейката. Ако беше дошла, Мони щеше да оцелее. В началото пулсът й беше силен. Тя имаше силен пулс”, заяви Десислава Колева.

Регистърът на Спешна помощ и GPS-системата показват, че линейката е тръгнала на първата минута от получаването на сигнала.

„Сигналът е получен в 11:40. Екипът пристига на място в 11.51. Детето е в клинична смърт, направена е реанимация в пълен обем и линейката тръгва към Спешно отделение на МБАЛ- Пазарджик. Нека да разбием вече тази мантра за бавната Спешна помощ”, заяви д-р Борис Манев, директор на ЦСМП- Пазарджик.

Събралите се тази сутрин на протест жители на Братаница поискаха обезопасяване на централната улица на селото, която се явява част от пътя Велинград-Пазарджик и на която ежегодно стават инциденти.


Още за: дете   инцидент   полицай   Още от: Синя лампа

Принтирай статия
4 коментара
20 Юли 2021 23:40 | Шиши
Оценка:
0
 (
2
 гласа)

Смешен съд.


21 Юли 2021 00:22 | buchi
Оценка:
0
 (
2
 гласа)

Смешен ..."народ".... смешни "родители"...


21 Юли 2021 06:59 | До горния обърканяк
Оценка:
0
 (
0
 гласа)

Народа и родителите ли са виновни за това безумно решение на съда?


22 Юли 2021 14:52 | Коко
Оценка:
0
 (
0
 гласа)

Закона на улицата е най справедлив
Вашият коментар

ВАЖНО! Правила за публикуване на коментар
Име
Коментар