Зет, тъст и сват, бивш полицай, се хвърлиха с камион дърва в 15 м пропаст

22 октомври 2009 00:20   1 коментар   20570 прочита
Падналият в дерето камион
Падналият в дерето камион


Падналият в дерето камион

33-годишният Д. Йовков е в кома в реанимация на благоевградската болница, линейките не успяха да стигнат до мястото на катастрофата, ранените свалени от балкана с уазка

Трима симитличани, сред тях и експолицай, пострадаха тежко по време на бране на дърва в района на село Сушица при махала Кадийска. 33-годишният Димо Йовков е в критично състояния в реанимация на благоевградската болница, тъстът му Иван Георгиев и роднината им Симеон Янакиев Кьосев по чудо са се отървали с по-леки травми по тялото.
Инцидентът стана вчера следобед. На връщане от сечище в гората пълният с трупи камион, управляван от 36-годишния Емил Балтов от село Полена, се преобърнал в дерето при опит да избегне огромна дупка на черния път. Близо час и половина лекарски екип се опитваше да стигне до мястото на инцидента, но не успя поради труднодостъпния терен. Изпратен беше високопроходим автомобил, с който пострадалите бяха транспортирани до двата реанимобила, които чакаха, за да поемат ранените.
В най-тежко състояние е 33-годишният Димо Йовков.
Дежурният лекар д-р Евтим Тимчев, който е оказал първа помощ на пострадалите, разказа: Спешното повикване ни бе подадено от екипа в Симитли. Пристигнахме над Сушица. Близо половин час не можахме да достигнем до най-високата точка - местността Щръклица, поради труднопроходимия селски път. Тримата пострадали бяха в дълбока пропаст, близо 15 метра. Нужни ни бяха над един час, за да ги извадим от трудния терен, а за нас изключително важно е бързото оказване на първа помощ. Помогнаха и служители от полицията и Гранична полиция.
С тежка черепно-мозъчна травма, изпаднал в кома, е единият от пациентите, той е с реална опасност за живота. Анестезиологът д-р Христо Юруков в момента /б.р. 18,32 часа на 21.10./ се бори за овладяване на тежките травми, предстои диагностично уточняване на скенер. Другите двама пострадали са с контузии в областта на гърдите - счупени ребра.
Вчера веднага щом научили за инцидента, пред благоевградската болница дойдоха близките на пострадалите. По думите им групата от четиримата мъже брала дърва за огрев за семейството на Димо Йовков. На помощ той извикал тъста си Иван Георгиев, на 63 години, и сват си Симеон Янакиев Кьосев, който е пенсиониран полицай и е баща на граничния полицай Георги Кьосев.


Още за: камион   инцидент   дърва   Още от: Общество

Принтирай статия
1 коментар


Вашият коментар

ВАЖНО! Правила за публикуване на коментар
Име
Коментар