В сезона на депресиите! Черна статистика за часове: 61-годишен благоевградчанин скочи от висок етаж в жк. "Струмско" и загина на място, свалиха 30 г. от бесило...

25 октомври 2021 08:47   6 коментара   22362 прочита


Жена се нагълта с лекарства, десетки в тежко психично състояние след Ковид 19   

Зачестиха самоубийствата в Благоевград, само за броени дни 2-ма мъже сложиха край на живота си със скок от високите етажи. В петък около 11 часа в ж. к. Струмско-центърq пред блок 28, е намерен трупа на 61 годишния Методи Я. Мъжът е скочил от прозореца на стълбищна площада между високите етажи на блока, научи  Struma. com.

Ден по- рано 80- годишния Евгени Т. също се самоуби със скок от високо на ул. Даме Груев в областния град. Мъжът бил болен и отчаян. В началото на миналата седмица в кв. Еленово бе свален от бесило 30-годишен мъж, който не успял да стегне примката и паднал. .

Животът му е спасен, но младият мъж страда от тежка депресия, която го подтиквала към мисли за самоубийство. Млада жена направи опит за прекъсне живота си с коктейл от сънотворни, но не успя и бе спасена. Със скок от висок етаж се самоуби и идолът на тийнейджърите Денис Теофиков-вчера.

И това е само част от черната статистика за самоубийствата напоследък. 
Според психиатри, с които Struma. com разговаря, в разгара на есента се отключват есенните депресии, които много често са в основата на самоубийствата и опитите за това.

Десетки са случаите, които преминават през Спешно отделение и се нуждаят от консултация с психиатър, особено по време на пандемията. След преболедуван Ковид, част от пациентите отключват депресии и страхови неврози. Изолацията, страхът от заразата и липсата на свободни социални контакти се отразяват изключително зле на псхихиката на някои хора, коментираха лекари.   

"Депресията без съмнение е най-честата причина хората да се самоубиват. Тежката депресия винаги е придружена от всеобхватно усещане за страдание, както и вяра, че няма надежда за бягство от нея.,. Страдащите от депресия не бива да бъдат съдени, че се превръщат в плячка за такива изкривени мисли, както не съдим пациент с белодробен проблем, че се задушава – това е просто част от болестта.

Тъй като депресивните епизоди са почти винаги лечими, е добре да се постараем и да ги разпознаваме в нашите колеги, приятели и близки. Често хората страдат мълчаливо, планирайки самоубийство, без никой да подозира. Ако имате съмнение, че ваш близък е депресиран, не позволявайте на тенденцията за отричате на възможността за самоубийство да ви попречи да вземете мерки".

Затова те съветват при най-малките оплаквания да се търси специализирана помощ, защото тези състояния бързо се задълбочават и може да се стигне до фатален изход. 

,

Петя Петрова 


 

 
 

6 коментара
25 Октомври 2021 09:27 | ДЖУСА
Оценка:
4
 (
4
 гласа)

БОГ ДА ИМ ПРОСТИ ПОЧИВАЙКИ В МИР.... КАКВОООООСОЦИАЛНО ОБЩЕСТВО.


25 Октомври 2021 12:50 | Яна
Оценка:
0
 (
6
 гласа)

Това е резултата от 12 годишното управление на Тиквата и Шиши. По едно време се палеха и живи


25 Октомври 2021 14:28 | Да бе
Оценка:
0
 (
4
 гласа)

Есенни депресии се отключвали..., а това, че българите са пълни помияри и с такова подло племе трудно се живее позитивно няма нищо общо нали... мизерията даже няма смисъл да се коментира


25 Октомври 2021 20:17 | До Яна
Оценка:
2
 (
4
 гласа)

Ега те ебът и двамата преди и ти да скочиш


25 Октомври 2021 20:35 | Ммм
Оценка:
0
 (
0
 гласа)

Ами социалните нещо, лекарите, при които са ходили. В такива състояние отивам с социалните и излязох още по зле, добре че отидох отново на психиатър.. Но.. експертът получава много пари и не му пука. Поводът беше друг, но отношението беше мачка не и унижение. Видях я скоро експертната широко усилена в Струма. Тези хора са изолирани и унижава ни, и от институциите.


26 Октомври 2021 15:26 | До до Яна
Оценка:
-1
 (
1
 гласа)

Теб вече те онодиха, нали тъпомире?
Вашият коментар

ВАЖНО! Правила за публикуване на коментар
Име
Коментар