В Кюстендил недоволстват: Не искаме да бъдем снимани на камери, нарушавате човешките ни права

12 септември 2018 09:35   1 коментар   3679 прочита


Жителите на Кюстендил се обявиха в социалните мрежи против камерите, които са поставен на много места в града. Според тях, няма право общината да ги снима и записва, като не е посочила със съответните табели, че го прави.

"Искам да попитам гн. Кмета Петър Паунов.

Защо няма никъде такива табели в гр. Кюстендил, а в същото време общината е поставила камери в целият град и продължава да монтира такива. Кой ги следи? Кой има достъп до тях? Смятам че това е нарушение на човешките права, тъй като не сме уведомени за това. а по закон са длъжни да поставят такива табели." - написаха гражданите.

От друга страна, други граждани не виждат смисъл общината да дава пари за камери, след като злосторници от града постоянно ги чупят: "Аз пък питам: Каква е файдата от поставените от Общината камери, щом всекидневно вандали трошат и рушат градът ни" - чудяс се жителите.

С. Петров


Още за: жители   камери   град   Още от: Общество

Принтирай статия
1 коментар
12 Септември 2018 15:55 | читател
Оценка:
4
 (
6
 гласа)

Само камерите са начина да се контролира против крадци и вандали! Като не искате да ви снимат, стойте си в къщи! На този капризен, мързелив и вечно недоволен народ не може да се угоди! Хем искат да има сигурност в живота ни, хем се противят на взетите за това мерки!
Вашият коментар

ВАЖНО! Правила за публикуване на коментар
Име
Коментар