Новините на югозападна България
Полезно е да прочетете! 20 правила за етикет, които всяка дама трябва да знае  
   РегистрацияЗабравена парола

Уникално! Ученици от Симитли извиха хоро за толерантност


17 ноември 2018 10:25   2657 прочитаУчениците от 12 клас и СИП „Моето училище“ на СУ “Св. Св. Кирил и Методий“ Симитли посветиха на деня на толерантността най- дългото хоро на двора. С цветни балони в ръка абитуриентите заиграха красиво българско хора, а бързо след тях на междучасието се хванаха и всички останали ученици в смяната. Заедно с директора на училището Таня Янкова, учители и ученици заявиха, че искат да бъдат по-толератни един към друг.

Десетки шарени балони полетяха в небето и обагриха синевата в знак на толерантност към различието.

Международният ден на толерантността се отбелязва по света на 16 ноември. През 1996 г. Общото събрание на ООН призовава страните членки да почитат на тази дата толерантността и да разпространяват идеята за разбирателство между народите. Преди това на 16 ноември 1995 г. страните членки на ЮНЕСКО приемат Декларацията за принципите на толерантността. По този начин се поставя началото на кампания за разпространение на равенството, подобряването на условията на живот, отричането на дискриминацията.

Толерантност означава уважение, приемане и разбиране на богатото многообразие от култури в нашия свят, на нашите форми на самоизява и способите за проява на човешката индивидуалност. Нея я подпомагат знанията, откритостта, общуването и свободата на мисълта, съвестта и убежденията.

Толерантност – това е хармония в многообразието. Това не е само морален дълг, но и политическа и правна потребност.

Толерантност – това е добродетел, която прави възможно достигането на мира и способства за замяната на културата на войната с културата на мира.

С. Петров

Още за: ученици  Симитли  толерантност Още от: Общество

Добави/гласувай в Свежо   Сподели във Фейсбук Запомни    За печатВашият коментар

ВАЖНО! Правила за публикуване на коментар
Кирилизация
<- ползвайте ЗАДЪЛЖИТЕЛНО ако нямате кирилица

ИмеКоментар

Въведете кода от картинката

    
Информационна агенция STRUMA.COM - първи в новините на югозападна България. STRUMA.COM е запазена марка и като независима медия няма никаква връзка с други печатни и електронни медии със същото или подобни наименования.