Студенти и преподаватели от ЮЗУ ще отбележат Международния олимпийски ден с факелно бягане

18 юни 2024 14:29   1 коментар   1694 прочита


На 23 юни 2024 г. от 10:30 ч. около езерото в парк „Бачиново“ ще се проведе традиционното факелно бягане по повод Международния олимпийски ден. Инициативата се организира със съдействието на Българския олимпийски комитет (БОК), Община Благоевград и Олимпийски клуб – Благоевград.


Тази година отбелязването на Международният олимпийски ден е в чест на 130 години от създаване на Международния олимпийски комитет (МОК).
В кроса ще се включат студенти и преподаватели от Югозападния университет „Неофит Рилски“, деца от спортните клубове в Благоевград, учители по физическо възпитание и спорт и ученици.
Преди старта на факелното бягане олимпийският огън ще бъде символично запален от олимпийската шампионка по карате от Токио 2020 г. Ивет Горанова, и Даниела Кадева, национален състезател по биатлон и участник в ХХIII зимни олимпийски игри в Пьонгчанг през 2018 г., която е възпитаник на Югозападния университет.


Участниците в кроса ще получат тениски с олимпийския символ, осигурени от БОК, и международен олимпийски сертификат, подписан от президента на МОК Томас Бах и председателя на БОК Стефка Костадинова.


Още от: Общество

Принтирай статия
1 коментар
19 Юни 2024 01:22 | Ivan11
Оценка:
-1
 (
1
 гласа)

В днешно време е трудно да се намери сериозен заем предвид няколкото измами, свързани с реклами в интернет.
Но случайно попаднах на г-н DIDIER DELAFONTAINE, който ми помогна много при получаването на заем от 38 000 евро. Признавам, че в началото не бях склонен към това предложение, но в крайна сметка реших, че той е наистина сериозен и добродушен. . Горещо препоръчвам да се свържете с него, ако имате нужда от заем, можете да го намерите на: didierdf93 @gmail. com
Вашият коментар

ВАЖНО! Правила за публикуване на коментар
Име
Коментар