Спаска Митрова подаде документи за лична карта и заяви: След срещата на премиерите на България и Македония се надявам да ми върнат дъщеричката

18 ноември 2009 00:20   56 коментара   42585 прочита
Спаска Митрова още тръпне от преживения ужас в нощта на ареста й
Спаска Митрова още тръпне от преживения ужас в нощта на ареста й


Спаска Митрова още тръпне от преживения ужас в нощта на ареста й

Майка - заложник на омразата на Скопие към София

Месец след като бе освободена от затвора “Идризово” в Македония, българската гражданка Спаска Митрова, която е възпитаничка на ЮЗУ - Благоевград, още не е видяла детето си, въпреки че при развода с бившия й съпруг преди 2 години съдът в Гевгелия е присъдил на нея родителските права. 26-годишната млада майка вчера бе в Благоевград да подаде документите си за лична карта. Ден след срещата в София на премиерите на България и Македония Б. Борисов и Н. Груевски майката, която бе вкарана зад решетки заради абсурдно съдебно решение, се надява договорката между държавните мъже да се забрави езикът на омразата да стане факт в Македония.

Откакто съм се прибрала от затвора, близките и познатите на съдиите, на хората в социалния център и полицията се въртят на другата страна, много хора, които съм смятала за приятели, се оказа, че не са били такива, призна Спаска Митрова. Хората се страхуват да не пострадат, сочат ме като пример - че ако не правят каквото им казват, ще пострадат като мен. На 30 ноември е делото за родителските права за дъщеря ми Сузана, а аз до ден-днешен не съм я видяла, въпреки че никой не ми е отнел правата. Десет жалби съм изпратила до социалното министерство на Македония с молба да кажат къде е детето ми и да ми го дадат, но нямам никакъв отговор. На кого да се оплача и от кого - от съда, от социалния център, от полицията ли?! Съседи на бившия ми съпруг, който живее в гарсониера с родителите си и сестра си, ми казват, че наскоро са виждали дъщеря ми и че тя била болна, но въпреки това била навън без връхна дреха. Не смея да отида в социалния център в Гевгелия, защото от опит знам, че ще ме набедят за нещо. Дано срещата между двамата премиери да повлияе за спазване на законите в Македония, защото единственото, което искам, е справедлив процес, каза Спаска Митрова.

Тя разказа за кошмара от нощта преди да я отведат в затвора “Идризово”, който никога няма да избледнее в съзнанието й.

56 коментара
18 Ноември 2009 09:14 | ЮЗУ - отвратен
Оценка:
-1
 (
47
 гласа)


Възпитаничка на ЮЗУ ? Как е завършила без да знае книжовен български ?Да не би да са я изпитвали на " македонски "?


18 Ноември 2009 10:57 | Киро
Оценка:
10
 (
30
 гласа)

Дръвчо, ти да не си я изпитвал на книжовен български, че си толкова отворен? Освен това, ако се беше позаинтересувал, щеше да знаеш, че Спаска е завършила Английска филология в ЮЗУ! И ако случайно не ти е ясно - голяма част от изпитите по тази специалност са именно на английски език, просто защото лекциите се четат на същия! Така че може да се отвращаваш колкото щеш, но главно от собственото си невежество!


18 Ноември 2009 11:30 | джумаец
Оценка:
8
 (
26
 гласа)

Града е пълен с македонци с българско съзнание,Вземат паспортите и бягат в чужбина ,Атам плюят България и ни се смеят колко сме глупави и тъпи,


18 Ноември 2009 11:46 | Мурџев
Оценка:
19
 (
55
 гласа)

Това що и се правеше и и се прави в Гевгелия и РМ на тя македонка със Българско етническо потекло , не е го правил ни Хитлер на Евреите.
Това е доказ че Македония сеоще не е самостојателна држава него е още под югославско робство управлявана од инсталациите на УДБА и КОС.
Случаят „Спаска Митова„ не трябва да се разглежда както изолиран казус.
Околу 700.000 хора македонци с Български етнически происход са в слично положение и сеоще се страхуват да проговорат за својот происход.


18 Ноември 2009 12:11 | Рангел
Оценка:
14
 (
28
 гласа)

Спаска не е изолиран случей . Вижте какво казва Мурджев по горе, който очевидно познава терена по- добре от нас .Това е истината ! Стотици хиляди с българско самосъзнание са в същата ситуация ежедневно повече или по-малко и това е политика и на сърбите преди 1941 година и на АСНОМ-ци след 1944 година. Но Спаска е жена и майка на малко дете и затова се превръща в знаме- искайки или не ! Случеят е първо хуманитарен ,но и политически ! Държавата да застане зад нея и зад всички 700 хил македонци с българско самосъзнание като нея твърдо ! Най -после - от 65 години насам е пълен нихилизъм ! Поздравление на в-к Струма за тази позиция !


18 Ноември 2009 12:31 | Македонците от Пиринска Македония
Оценка:
-16
 (
112
 гласа)

Да даде Господ, що по-скоро да дойде Македонската войска и Македонските военни транспортери в окупирания Пирински дел на Македония, и да ни освободи на нас Македонците ,от българският окупатор и поробител. Амин !


18 Ноември 2009 12:34 | Горна Джумая
Оценка:
18
 (
36
 гласа)

Съграждани , не подценявайте този случей . Не предавайте корените си и роднините си оттатък Огражден , Не гледайте на македонските студенти като на чужди , а като на свои- защото те са наша кръв . Тези които говорят простотии по форумите - да престанат, защото ги четат и отатък. Дължим им го по всички природно- исторически закони и защото войската ни не влезе да помогне на Илинденските въстанници през август 1903 година заради интересите на Великите сили и Цар Фердинант! Те от тогава се чувстват предадени от нас и от българската държава ! Айде ВМРО стига сте се цепили!


18 Ноември 2009 12:37 | Горна Джумая -пак
Оценка:
6
 (
22
 гласа)

Докато аз пиша и поредния сръбски провокатор вече се е наакал и умирисал всичко!!! Сега разбирате ли защо не трябва да се подценяват сърбоманите !!!!!!!!!


18 Ноември 2009 12:47 | Боклук
Оценка:
2
 (
26
 гласа)

Откакто съм се прибрала от затвора, близките и познатите на съдиите, на хората в социалния център и полицията се въртят на другата страна, много хора, които съм смятала за приятели, се оказа, че не са били такива, призна Спаска Митрова......Всички вече знаят да си боклук, затова така ти се струва :)))))))))))


18 Ноември 2009 12:51 | Горна Джумая -пак
Оценка:
-1
 (
19
 гласа)

Предходния сръбски букрук пак умирисва форума ! под друго име !!!


18 Ноември 2009 13:02 | Доjран до буклуко
Оценка:
-4
 (
22
 гласа)

а бе , буклук србомански , зощо се силите на Спаска и детенцето бе мизерници , аjде силете се на бате боjко да ве вида . по писането се гледа дека си србин . ама именцето ти е точно !!


18 Ноември 2009 13:10 | До Горно Джумая-ца от ЦК
Оценка:
0
 (
28
 гласа)

Илинденското въстание е резолтат на българските маниполации и провоказии от страна на Фердинантовият двор и българските шовенисти. Знаесе да мнозонството от раководителите на Македонското освободително движение са били против въстанието. Решението за въстание ,както и решението да не се съдейства на него са част от гнусният-подъл заговор на България срещу Македония. Въстанието имаше за цел да усоети стремежа на Македонският Народ за своя държава. Много такива като теб""" ГОРНО ДЖОМАИЦИ"""" станаха жертва на тази гнусна-долна полетика много преди Илинденското Въстание и вдигнаха Горно Джомайското въстание няколко месеца преди Илинденското,,,,,, но малко се пише за него


18 Ноември 2009 14:24 | Македонците от Пирински дел на Македония
Оценка:
4
 (
36
 гласа)

Ние ,Македонците родени и живеещи в Пиринският дел на Македония ,искаме да спрът репресиите върху нас от страна на България. Искаме във всички наши официялни документи да пише националност - МАКЕДОНЕЦ / МАКЕДОНКА. Искаме свобода и човешки права. Искаме Македонско училище. Искаме да изучаваме Македонската История и Култура. Искаме Македонска Черква със свещенници Македонци. Искаме Македонски Книжарници и Библиотеки. Искаме Македонски Радио-Телевизионен Център и медии на Македонски литературен език.


18 Ноември 2009 14:26 | до ЦК на Сръбската ком.партия от Горна Джумая
Оценка:
2
 (
22
 гласа)

Опа , като Илинден е..." гнусен-подъл заговор на България срещу Македония" , защо 2-ри август е национален празник на Р.Македония !!! Като махнете Илинден какво остава в историята на РМ. До там го докарахте от сърбоманщина !до идиотизъм!


18 Ноември 2009 14:35 | ани
Оценка:
29
 (
53
 гласа)

Забелязвам , че в граматиката на"македонският език" в 14.24 всички думички в изречението започват с главна буква.


18 Ноември 2009 15:11 | Пиринска Македония
Оценка:
4
 (
26
 гласа)

Майор Иван Златев, от Ямбол, баш българин, изпратен на работа в Петрич като специaлист на ДС, уби две Македонски деца от село Гега, само затова защото пееха Македонски песни." Земьо Македонска" и други Македонски песни. Майор Иван Златев от Ямбол , застреля учениците от село Гега, Петричко- Панде Илиев Панделиев и Георги Гецев Кирилов. А те бяха още деца. Елайте на гробищата в село Гега и ке ги видите на снимките дека са още деца.


18 Ноември 2009 15:19 | До Горно Джумае -ца от Вапцаров
Оценка:
-16
 (
42
 гласа)

Вината не бе наша.
Вината беше чужда
и другиму тежи
стотонна отговорност.
Когато дойде ден,
когато стане нужда,
ний всичко ще разкажем
на майката история. –

Започнаха със мръсните ръце
да пипат във душите на народа.
Гневът бе толкоз много накипел,
че не съзряха вълчата порода,
муцуните под овчите им кожи,
престъпната и плитка лицемерност.
Но идат дни, когато ний ще можем
да хвърлим кал във мутрите им черни.

И бунта почна.
Нямаше защо
да вдигнеме ръце,
да изостанем,
ала
с кръвта
на простия народ
в Илинден вляхме
наше съдържание.

Какво ще кажете на тази новина,
ще търсите ли тука руски рубли? –
във Крушево бе феодална власт
и що за скок –
градят сега република!

Те бяха също като нас младежи.
Досущ такива сме сбрани ние.
И биха се,
и мряха във метежи,
тъй както утре
ще умреме ние.

Не хленча аз, че буря ги обрули.
Израстват други в димните пожари.
Погле


18 Ноември 2009 15:23 | Lucho А.
Оценка:
4
 (
46
 гласа)

Абе стига стига с тази Спаска Митрова бе ! Писна ни ! Дайде им доживотна пенсия, направете я светец ! Глупава държава. Сега пък я взеха на работа в министерството на българите в чужбина по забележете - Македонските въпроси ! А колко още хора има в чужбина и на колко още децата са им там? И колко си имат проблеми...глупава държава сме. На такива не трябва да се дава публичност. Същата работа беше със мед. сестрите - посрещнахме ги като герои, защо ? За какво ? Какво геройско направиха те, също и Спаска Митрова ? НИЩО ! А колко невинни военни загинаха през периода 1990-2007 ? А какво беше направено за тях ? НИЩО ! И какви са македонците - НИЩО ! Каква им е азбуката - създадена от СВ.СВ Кирил и Методий, т.е. Българска ! Имат ли собствена азбука - НЯМАТ ! Цялата територия тяхна е наша Българска от самото начало на нашата държава, това е така. На всичкото отгоре - предявяват териотирални претенции. Какви сте вие ? Не сте никакви !


18 Ноември 2009 15:25 | И ВЛЯХМЕ НАШЕ СЪДЪРЖАНИЕ
Оценка:
5
 (
19
 гласа)

И ВЛЯХМЕ НАШЕ СЪДЪРЖАНИЕ ЗАТОВА Е НАЦИОНАЛИН ПРАЗНИК НА МАКЕДОНИЯ


18 Ноември 2009 15:38 | Македонците от Пирински дел на Македония
Оценка:
9
 (
31
 гласа)

Иван Стефанов Милчев ,поет от село Гега, беше намерен разкъсан от бомба в селските гробища .Юрисконсулът на МВР Благоевград, Евтим Янков, "застреля по погрешка" по време на лов Делията от село Логодаж. Ите от Грамада беше намерен от случайни минувачи вързан с въжета на релсите за да го премаже влакът София-Кулата. Главният Редактор на в-к "Пиринско Дело", Мирчо Юруков, беше намерен в късна доба в покрайнините на София премазан от влак. Венцислав Овнарски от Благоевград, беше намерен пребит и полумъртъв "уж паднал от втория етаж на дома си". Иван Гюров, от село Микрево, беше намерен мъртъв и с прободни рани накрай селото "убит от селския бик". Те всичките бяха убити защото бяха Македонци.Сократ Данаилов Маркилов, от Петрич, беше осъден на 12 г затвор защото е Македонец. Йордан Костадинов Иванов, от Сандански, беше осъден на 5 години затвор защото е Македонец. Стоян Георгиев Томовичин, от Петрич ,беше осъден на 8 г затвор защото е Македонец....


18 Ноември 2009 15:57 | Кака Спраска
Оценка:
-1
 (
17
 гласа)

Кака Спраска е ченгене гомямо и Български герой два пъти. Цвили и милее.....


18 Ноември 2009 15:58 | Македонците от Пирински дел на Македония
Оценка:
1
 (
33
 гласа)

В Пиринска Македония дори и днес е страшно да кажеш, че си Македонец, През всичките тези години Македонците в Пиринска Македония бяха подложени на страшни репресии, асимилация и геноцид, от страна на българските власти. Убийства, интернирания, затвори, мъчения, уволняване от работа и изключване от училища и т.н. България на всяка цена искаше от нас Македонците да направи българи. Ако се деларираш за Македонец, веднага ставаш жива мишена за полицията, черна овца ,ти и твоите близки, твоята фамилия, и приятелски кръг, веднага са подложени на преследванe и репресии от всякакъв вид. Уволнение от работа, привикване в полицията, разпити и затваряния, побоища, подигравки и т.н .Ако си Македонец в Пиринска Македония и България ,а не българин - животът ти става АД.


18 Ноември 2009 16:02 | ченге
Оценка:
3
 (
25
 гласа)

пишман македонци дойде време да млъкнете което владата македонска ще иска от вас иначе ще влезете в европа на кукуво лято това кза нашата влада на груевски


18 Ноември 2009 16:08 | До ченгето
Оценка:
4
 (
30
 гласа)

И ако млъкнем докато влезем, това не значи и да збравим.Ми после като влезем и си отърсим раваа ще ни изгоните ли:)))))))))


18 Ноември 2009 16:17 | Македонците от Пирински дел на Македония
Оценка:
1
 (
27
 гласа)

И въпреки всичките мъки и репресии на които бяхме подложени ние Македонците родени и живеещи в прекрасният Пирински дел на Македония си останахме това което сме били винаги - МАКЕДОНЦИ ! Ето, че идва ден когато и на нашата улица ще изгрее слънце Ние, Македонците ще имаме право на всички полагащи ни се по право човешки права и свободи съгласно подписаните Международни Конвенции. Какво си мислят българите и България ? Да станеме като тях българи ли ? Никога няма да станеме българи ! Та зар сега ли ще се откажеме да си бъдеме Македонци когато днес имаме толкова силно развита Македонска национална свест ? Благодаря на Бога, че съм се родил Македонец ,на Македонска земя и под Македонско небе, в Пиринския дел на Македония. Горд съм, че по националност съм Македонец и, че моята Родина е Македония ! Да си Македонец е гордост ,чест и достойнство. Македонец и Македония са авторитет навсякъде по света.


18 Ноември 2009 16:23 | Каравелов
Оценка:
4
 (
20
 гласа)

Тоя народ не е нищо друго, освен добитък, който няма съвест, не знае отде е и къде отива, не знае за какво е предопределен и какво трябва да прави. Ако се позволи на българите да бъдат независими и се оставят да се управляват сами, те никога нищо няма да извършат; ще си орат земята и ще превиват колене пред всеки, който държи бич в ръката, ще се покоряват на всеки по-силен владетел; българинът е готов да продаде и собственото си дете, само да запази къщата си. Ако някакъв непредвиден случай помогне на българина да стане независим, то, поради своето ниско развитие, в каквото са и неговите едноплеменни и еднокръвни братя, той се възгордява, става непризнателен, граблив, безобразен, мразещ и завистлив.
http://bg3.chitanka.info/mylib/index.php?action=text&textId=7371


18 Ноември 2009 16:31 | Страше
Оценка:
-2
 (
28
 гласа)

Г-н Македонците От Пирински Дел На Македония - по писането и думите които използваш се вижда , че си сърбин или си учил сръбска школа ! Алал да ти е сръбската плата !!! Айде престани - не може един човек да надговори всички други ! Изпускаш си нервите !


18 Ноември 2009 17:14 | Ангелина
Оценка:
-3
 (
25
 гласа)

Забелязвам , че цитират Вапцаров и тук и в други сайтове , но така както дявола чете евангелието - наопаки ! Не го тълкувайте господа , само си спомнете кой е татко му Вапцаре от Банско и се засрамете вече. И булевард сте си кръстили в Скопие на негово име. Само крадете гръцка и българска история и сте се побъркали на историческа тема. Смешни напъни на един про-сръбски елит ! Пробългарския е изтрепан , затворен и мачкан повече от 80 години !


18 Ноември 2009 18:17 | александър филипов
Оценка:
-3
 (
25
 гласа)

Миналата вечер малко преди 22.00 часа полицаи в съучастие с “независимите” съдебни власти в Македония, представители на социалните служби в Гевгелия извадили насила от дома на родителите й Спаска Митрова и заедно с малката й дъщеричка ги заключили в стая в полицията. Цяла нощ бяхме на един стол, нито храна, нито вода, нищо не ни дадоха, по телефона обясни през сълзи младата майка. Звънях в българското посолство, но никой не вдигна телефоните, помогнете, проплака тя пред репортерите на в. “Струма”. Преди обяд майка й през сълзи се молеше някой да спаси детето й. Социалните изтръгнаха внучката от ръцете ни и я отведоха, тя е с пневмония, блъскаха ме и ме удряха, а Спаска отведоха в затвора “Идризово” в Скопие, Цветанов от българското посолство беше уведомен за всички събития с молби да дойде и да помогне, но дори не си вдигна телефона. Спаска е на лекарства, има тумори в двете гърди, но нищо не й дадоха да вземе, още кърми детето, до довечера ще вдигне температура от кърмата и с дет


18 Ноември 2009 18:22 | александър филипов
Оценка:
-3
 (
13
 гласа)

Тая нещо се габарка,това дете е на 2,7 месеца и още цоца,и то от майка
с тумори на гърдите.Значи в Идризово са за нобелова,излекували са я.


18 Ноември 2009 18:22 | александър филипов
Оценка:
6
 (
18
 гласа)

Миналата вечер малко преди 22.00 часа полицаи в съучастие с “независимите” съдебни власти в Македония, представители на социалните служби в Гевгелия извадили насила от дома на родителите й Спаска Митрова и заедно с малката й дъщеричка ги заключили в стая в полицията. Цяла нощ бяхме на един стол, нито храна, нито вода, нищо не ни дадоха, по телефона обясни през сълзи младата майка. Звънях в българското посолство, но никой не вдигна телефоните, помогнете, проплака тя пред репортерите на в. “Струма”. Преди обяд майка й през сълзи се молеше някой да спаси детето й. Социалните изтръгнаха внучката от ръцете ни и я отведоха, тя е с пневмония, блъскаха ме и ме удряха, а Спаска отведоха в затвора “Идризово” в Скопие, Цветанов от българското посолство беше уведомен за всички събития с молби да дойде и да помогне, но дори не си вдигна телефона. Спаска е на лекарства, има тумори в двете гърди, но нищо не й дадоха да вземе, още кърми детето, до довечера ще вдигне температура от кърмата и с дет


18 Ноември 2009 18:56 | Сократ Данаилов Маркилов от Петрич - Изповед на един Македонец
Оценка:
7
 (
25
 гласа)

Славчо от с Рибник бивш снимкаджия към фотото в Петрич представя една от снимките на тогавашният н-к на МВР в Петрич К Михалчев и по пътя за с Дрангово м Помпата до канала ме арестуваха. Бяха Коста Михалчев ,Досев, най-отзад Ванчо Фуци Узунов и още 7 други които не познавам. Откараха ме с белезници при Г Прокурор на България Иван Вачков, осъдиха ме на дълги години затвор. Минах през килиите на Развигор подземията на ДС. Тогавашният Леонид Шарланджиев издава заповед жена ми Цвета и децата ми да бъдат интернирани в Ловеч. В кьщи са направили няколко обиски и каквото са харесали са откраднали. Когато са изселили жена ми и децата ми в акцията са участвували Коста Михалчев, Славчо, Чавков, Кицев, Гришата н-к ДС в Петрич, Инжев и Стоян Мазников. Жена ми казала -Дайте ми 2-3 дена да оправя багажа и къщата и да прибера некои неща. - Качвайте се в камиона! Ти Петрич нема вече да видиш! Жена ми Цвета се уплашва и изпива един буркан отрова за лозе а децата ги откарали по 4 краища на България.


18 Ноември 2009 19:30 | Горна Джумая
Оценка:
1
 (
19
 гласа)

Не разбирам , найстина -защо някой ми цитира известния в комунистическите среди Вапцаров в 15.19 ? Стихотворението е на брилянтен български език , а не на Прилепско-битолското наречие ,тъпкано със сърбизми ! И защо споменаването на Илинден и Крушево го прави про-македонистично ! Познавам тази творба главно от промакедонски сайтове и многократно съм се изумявал къде вие прозирате македонизъм моля ? Но дерзай ! Нямаш си работа и висиш по форумите , а може би това ти е работата - УДБА или КОС. Впрочем забелязвате ли че македонските вестници не допускат българи да си изказват по техните форуми.


18 Ноември 2009 19:44 | Делата срещу Македонците се решават семейно под юргана от независимите български власти
Оценка:
2
 (
30
 гласа)

Кои са днес "независимите" власти в Пиринска Македония срещу Македонците ? Например в главният град Благоевград, Директор на МВР беше Вaлентин Ханджийски, а неговата жена Иванка Бикова е съдия в Окръжен Съд Благоевград. Началник на ДС в Благоевград беше Георги (Жоро) Кацарски, а неговата жена Снежана (Гълъбова) Кацарска е Прокурор в Окръжен Съд Благоевград.Сами си направете извод в кои ръце е "независимостта" в Пиринска Македония . След 1989 г въпросните Вьльо Ханджийски и Жоро Кацарски отвориха частна охранителна фирма "Инфосиг," верига Оръжейни магазини и какво ли още не. В техният екип бяха и служителите на ДС Владимир Димитров, който след това стана Претседател на БСП Благоевград, и Губернатор на Пиринска Македония .Славчо Цонев и Альоша Капчин, сега работещи като охранители на Банки, Маргарит Мицев ,син на загинал работник от взрив на парен котел в Текстила и живял в ОКС, Симеон Панев, син на Панчо Панев, Валентин Попов, полицай на Митница Логодаж, всички завършили Симеоново.


18 Ноември 2009 20:17 | немакедонка
Оценка:
2
 (
22
 гласа)

ПИШЕТЕ ПО ТЕМАТА !!! Не ми цитирайте Вапцаров и половината българска история !!!


18 Ноември 2009 20:38 | Македонците от Пирински дел на Македония
Оценка:
5
 (
27
 гласа)

В продължение на десетилетия в Пиринският дел на Македония имаше "независими власти" които съдеха Македонците. През Окръжно Управление на МВР Благоевград и през ДС се изредиха десетки "независими властимащи". За нуждите на ДС българската машинерия вербуваше най-вече хора със завършено Висше образование и то забележете от средите на журналистите. Случаен е ли е фактът, че преди да стане Директор на МВР Благоевград Валентин Ханджийски работеше като водещ журналист в "Радио Благоевград" ? Или шефовете в ДС Благоевград- полковник Костадин Вълков от Благоевград, с корени от Горно Броди ,Серско ,и полковник Александър Никулкин от Якоруда ( мъж на журналиската Лиляна Никулкина) и двамата журналисти във в-к "Пиринско Дело "? Както и наскоро получилия инсулт журналист на "Пиринско Дело" и служител на ДС Галчо Серафимов зет на полковник Никола Станин от Банско ? Владо Каперски и други ?Същото е и в Съда и Прокуратурата. Кой всъщност управлява днес в Пиринска Македония ?Ще имаме ли свобода?


18 Ноември 2009 21:10 | Към ,,македонците от пирински дел на македония
Оценка:
-5
 (
43
 гласа)

Дрисльо, прочетох всичките ти коментари и веднага ми стана ясно кой си.Стар доносник на ДС и настоящ омовец. Прекалено си вътре в нещата бе.


18 Ноември 2009 21:11 | запозната
Оценка:
9
 (
21
 гласа)

Спаске, Спаске, що зор ще видиш още докато си вземеш детето.....Понеже ти си българка, а бившият ти мъж македонец, детето ви е от смесен брак - каквито права има майката ,такива има и бащата. Дакато не стигнете до ХАГА, не виждам как ще се разберете.........понеже на детето РОДИНАТА е Македония и баща му е македонец.......!!!!!????????


18 Ноември 2009 21:18 | до всички
Оценка:
3
 (
13
 гласа)

които бистрят тук "македонският въпрос". ТУК се коментира Спаска и нейният личен проблем. ВИЕ ВСИЧКИ, КЪДЕ СЕ ОТНЕСОХТЕ, БЕ ?


18 Ноември 2009 21:31 | Македонците от Пирински дел на Македония
Оценка:
9
 (
25
 гласа)

Напротив .Коментарите са абсолютно актуални и точно по темата. Жалкото е, че позицията на в-к" Струма "отразява само едната страна на нещата (в случая ситуацията със Спаска Митрова), и не отразява истинската реалност в Пиринска Македония ,а именно десетките и стотици примери на насилие и репресии от страна на българските власти върху Македонците в България. Но.... темата за репресиите върху Македонците в България за в-к "Струма" е ТАБУ.


18 Ноември 2009 22:08 | Македонците от Пирински дел на Македония
Оценка:
2
 (
32
 гласа)

До az: Господине или госпожо az ,не знам дали сте обърнали внимание, но ние сме си в Македония ,в Пиринският дел на Македония, където сме родени и където и до днес живеем. Ако имате впредвид, че ние сме Македонци от Република Македония и сме дошли тук да учим или по работа се лъжете, и няма защо да ни пращате обратно във Вардарско. Нашата Родина, на всички Македонци и Македонки е МАКЕДОНИЯ ,която на 10 август 1913 г в Букурещ, беше разпокъсана на три дела- Пирински (6% под окупация на България), Вардарски (39 % под окупация на Сърбия), и и Егейски (51 % под окупация на Гърция), както и % под Албания (която беше създадена през 1912 г) .Дали сме от Пирин, от Егей, от Вардар, ние всички сме Македонци, Македонски народ ,Македония ,със своя древна и славна Македонска История и Култура.


18 Ноември 2009 23:13 | Димитар
Оценка:
9
 (
23
 гласа)

Случаят „Спаска Митрова„ не требва да се разглежда и коментира както изолиран КАЗУС....


18 Ноември 2009 23:19 | Предраг
Оценка:
14
 (
36
 гласа)

От коментарите се гледа дека УДБА не се дава....


19 Ноември 2009 06:18 | Георги
Оценка:
-11
 (
29
 гласа)

Не съм си и представял че македонеца(сърбоман) може да мисли умно.Та 60 и косур години са им промивани мозъците.Ако не могат да цитират Омир,цитират Вапцаров и обратното,ако не могат Вапцаров цитират Омир.Всичко е македонско.Съгласен съм,със всичко,но не и да се краде и лъже.Тоя който краде и лъже,господ да го накаже.Не може да унищожаваш,Български паметници и гробове,да изтриваш и чупиш всичко написано на Български,само защото не пасва на измислената Ви история.Но няма как,да изтриете,,История славянобългарская",не можете да изтриете творчеството на Вапцаров,колкото и да се мъчите да го превеждате.Не можете и Гоце Делчев да направите македонец.Ta той е Български офицер.Колкото и да се опитвате да подменяте историята,няма да промените нищо.Не гледайте в миналото,оттам няма изскочи нова история,тя е вече написана.Гледайте настоящето и мислете за бъдещето.Защото Ви е спукана работата.Шиптърите завладяха повече от 1/3 от днешната БЮРМ.И така как се въдят ще Ви глътнат след 30 години.


19 Ноември 2009 06:43 | Григор
Оценка:
-10
 (
22
 гласа)

oБраво,приятел.Току виж им останала само Пиринска Македония.Ама омовците са един файтон народ,така че им е спукана работата.Ще им помогнем и в Европа да влезнат,за да им стъпат шиптърите по бързо на врата.Крайно време е да ги оставим,нека ги ядат кучетата.Стигат ни три национални катастрофи.Та от Нея нищо не остана.Шиптизирана,сърбизирана.Останаха малко Българи около 100 хиляди от които половината са вече с имоти в България.То май македонци не останаха.Даже иЛюбчо Георгиевски си купи апартамент в България.Виж само какво хубаво Българско име има.Накрая ще останат само няколко жертви на собствените си фантазии,илюзии.Гледайте само господа Българи и се наслаждавайте на сръбският слугинаж в БЮРМ.За 30 години ще се самоликвидират....


19 Ноември 2009 18:01 | александър филипов
Оценка:
7
 (
17
 гласа)

А така Григоре,един файтон хора,ама що за страх тресе всички българи
от този файтон.Три национални катастрофи от ламтеж за чуждо и не
увират кратуните,Македония,та Македония.Люпчо алал да Ви е,
апартамента му е дар дарен,не е купен.Ако имахте 100 хиляди
българи в Републиката,още щеше да е премиер предавника.
Отпаднат ли визите,отпадат и мераклиите за българско гражданство.


19 Ноември 2009 20:08 | Григор
Оценка:
2
 (
28
 гласа)

Точно с отпадане на визите,ще се види истината,защото сръбската УДБА,няма да може да тормози самоопределящите се като Българи или други националности.А сега какво е?Сърбоманската държавна машина,мачка инакомислещите,докато в България не знам,на някой да му е забранено да си вземе паспорт от БЮРМ.Поне е така в последните 20 години,България никога не е имала териториални претенции.Това е официалната политическа линия.Докато в БЮРМ непрекъснато се дърлят със съседите си и най-много със собствените си шиптъри.Та те вече най официално налагат албанският език,където преобладават като население.Там се опитайте да спасите каквото можете.Не гледайте в чужди територии.Няма ги измислените Македонци,нито в Егея,нито в Северна Гърция,Нито В Пиринския дял на България,нито в днешната югозападна част на БЮРМ,там са Албанците.Именно с пресъединяването на БЮРМ в Европейският съюз,най добре ще се види това.Заповядайте в Европейският съюз,той Ви очаква.А дотогава си пишете колото си искате нова история.


19 Ноември 2009 20:12 | Пешо
Оценка:
5
 (
19
 гласа)

Много точно.Нека се мъчат наново да откриват топлата вода.Та тя е открита много,много отдавна......


20 Ноември 2009 04:11 | Радко-Пиратко
Оценка:
5
 (
25
 гласа)

Ние десетте ЧЛЕНА на Българскато сдружение 'РАДКО" избрахме Спаска за " Най-голямата Пиратка" и сега е ЕКСПЕРТ по ' Македонски Въпроси" в Бъларското Външно Минестерство. Лично Президента на България се въсползва от нейните УСЛУГИ.


20 Ноември 2009 21:57 | александър филипов
Оценка:
0
 (
12
 гласа)

http://www.youtube.com/watch?v=r18ZDzvL8qc
http://www.youtube.com/watch?v=b_nta-5Psns
http://www.youtube.com/watch?v=ESd3q1lQR6g
http://www.youtube.com/watch?v=_JXJ5T9wm94&feature=related
На чужд гроб недей да плачеш,защото не се знае къде плачеш на
главата или на ........ И по-апокалиптични прогнози съм чувал
за Македония,ама си я има.


20 Ноември 2009 23:30 | ххх
Оценка:
1
 (
19
 гласа)

СПАСКА -бъдещ президент на България !!!!!!!!


22 Ноември 2009 14:57 | Грамадски ерген
Оценка:
4
 (
12
 гласа)

Снощи набарах това парче в Най клуб и му скъсах ........ ама да змаете само как ......готина е ма малко проста


01 Декември 2009 20:14 | Иваило
Оценка:
1
 (
9
 гласа)

На сите тие од ОМО Илинден им порачувам:
Дојдете во Скопие и кажете нешто против Србија и Србското робство,против Србите и против Белград па ке видете како ќе поминете.Србите признаваат и финансираат „македонци„ ама само во Бугарија а ако некој овде се нарече Македонец тоа мора да го поистовети со Србин. Сите тие кои се кажуваат Македонци под тој поим подразбираат јужносрбијанец.МАКЕДОНЕЦ = ЈУЖНОСРБИЈАНЕЦ. Овде сеоште никој не смее да се зборува и пишува за 9 децениското Србско робство.Сами размислете какви се тие Македонци кои не смеат да зборуваат и пишуваат за својата историја и сегашност. Самиот поранешен претседател на Собанието в Скопие Стојан Андов јавно преку ТВ кажа дека сите досега формирани влади од 1991 до днес в Скопие са „сугерирани„ наметнати от Белград.


22 Февруари 2010 14:02 | Филип
Оценка:
-1
 (
5
 гласа)

До денешен ден , повеке от три месеци от статията , детето уще не е видено от майка му !!
Срамота ! Сакаше судот да я напри луда - не е ! Има психиатрична анализа ! Кажете ми господо македонисти - що е ова , ако не политичка пресия за българското самосознание ! Срам да им е и на македонската власт , ама и на българската амбасада во Скопие !


22 Февруари 2010 14:09 | Филип
Оценка:
2
 (
4
 гласа)

Ние студентите от Македония во ЮЗУ се срамиме от односот на македонската држава према Спаска Митрева коя е пред се майка , а после българка или македонка !
Вашият коментар

ВАЖНО! Правила за публикуване на коментар
Име
Коментар