Ќовините на югозападна Ѕългари€
ƒомашен мехлем разрушава шиповете  
   –егистрац舫абравена парола

—амо осем Ѕ√ общини се топл€т с минерална вода. » ѕиринско е включено!


25 септември 2018 09:05  2 коментара   6801 прочита75% от природното богатство изтичат в зем€та


—амо 8 общини у нас използват минералната вода за отопление въпреки 700-те извора у нас. “ова сочат данните на ћинистерството на екологи€та, околната среда и водите (ћќ—¬).

¬ —апарева бан€, където са най-горещите извори, с геотермална енерги€ се топл€т обществени сгради. ¬ —андански, освен за отопление на един от хотелите в града, горещата вода се прилага в оранжерии.  метството в —тралджа също топли обществени сгради, както и това в ѕетрич и Ќова «агора, ќбщината във ¬елинград пък има проект, чи€то цел е да се осигур€ва нормална температура в три читалища, музей и общинска болница. јйтос и Ѕлагоевград вкарват минералната вода в оранжерии.

ќбикновено става дума за отглеждане на цвет€ и растени€ за нуждите на озелен€ване на съответното населено м€сто. “ова са общините, които вече са успели да вкарат природни€ ресурс в местната икономика. Ќа територи€та на страната има 102 находища на минерална вода изключителна държавна собственост 37 извори пък са общинска собственост. ќтделно 42 кметства управл€ват 63 находища по договор с държавата.

Ѕългари€ е една от най-надарените с минерални извори страни в ≈вропа. ≈два 25% от този ценен ресурс обаче се използва ефективно, пише monitor.bg.

—. ѕетров

ќще за: общини  вода  екологи€ ќще от: ќбщество

ƒобави/гласувай в —вежо   —подели във ‘ейсбук «апомни    «а печат


2 коментара

25 септември 2018 10:52 | ћ”Ќ„ќ
ќценка:
10
 (
10
 гласа)

зј ≈«≈–≈÷ - ћќ∆≈, ј ”„»Ћ»ўј“ј » ƒ≈“— »“≈ √–јƒ»Ќ»-  ”„≈“ј √» яЋ» кмете земи се уръце оправи поне училищата и детските градини да се топл€т с минерална вода..... така изтича мама кажа да се плацика.....


25 септември 2018 12:52 | …ќ¬ ј
ќценка:
9
 (
9
 гласа)

¬место цели€ квартал около извора в Ѕлагоевград да се топли от минералната вода, прокараха € чак до кра€ на града в хотела на напорист плащащ големи рушвети сел€ндур- градски съветник, който е на този пост, за да си защитава и удовлетвор€ва частните си интереси и му е през она€ работа за града и хората!  мета  амбитов ако беше направил това добро за хората да отопли квартала им с водата щеше да остави гол€мо добро след себе си, но по -изкусително е да получи гол€м рушвет... само такива мекерета ни управл€ват от горе до долу... те долу слагат точно такива посредствени послушковци, които да игра€т по свирката на партийните си лидери и да им нос€т пара, пък и за себе си да помисл€т! —амо дето не се усещат, че утре ще са в ситуаци€та на изгорели и се над€вам да вл€зат в затвора за кражбите и корупци€та при посредственото си управление
¬аши€т коментар

¬ј∆Ќќ! ѕравила за публикуване на коментар
 ирилизаци€
<- ползвайте «јƒЏЋ∆»“≈ЋЌќ ако н€мате кирилица

»ме оментар

¬ъведете кода от картинката

    
»нформационна агенци€ STRUMA.COM - първи в новините на югозападна Ѕългари€. STRUMA.COM е запазена марка и като независима меди€ н€ма никаква връзка с други печатни и електронни медии със същото или подобни наименовани€.