Републиканците на Цв. Цветанов -"препъни камъкът" в политическата обстановка в Пиринско! Камбитов-Котев-Икономов, и хиляди след тях, объркаха сметките на политиците преди избори

28 септември 2020 15:26   55 коментара   28763 прочита


Бившият кмет на Банско влезе в Изпълнителната комисия, заедно с преложената от Камбитов Цв. Гаврилова . Атнанас Камбитов най-вероятно ще бъде областният лидер на "Републиканци за България"

 

Бившият кмет на Банско Георги Икономов и бившата директорка на Центъра на личностно и творческо развитие на деца в Благоевград Цветанка Гаврилова бяха избрани единодушно в Изпълнителната комисия на новоучредената партия "Републиканци за България ". Това се случи на учредителната конференция, състояла се вчера при особено засилен интерес.

Над 1300 души пристигнаха от всички региона на страната, за да аплодират Цветан Цветанов, който беше избран за председател на партията. Негов заместник ще е Павел Вълнев, български бизнесмен от Чикаго.

В проекта на Цветанов се включиха известни спортисти, като олимпийският вицешампион Благой Благоев, лекари, бизнесмени ,университетски преподаватели, български мигранти от страни в Западна Европа, Австралия и Америка.

Присъствието на 2-ма  от Пиринско в най-важния партиен орган, изпълнителната комисия, говори за високата оценка, която се дава на местните политици, заради работата по време на управлението. В залата присътваха и бившият кмет на Сандански Кирил Котев, както и екскметът на Благоевград Атанас Камбитов, чието предожение за ИК е Цветанка Гаврилова, работила неуморно в областта си по негово време.

Почти сигурно е, че Атанас Камбитов ще стане областен лидер на новата политическа структура, тъй като е политик с много опит, доказан стратег и тактик в няколко успешни избора. Талантът му на добър организатор и човек, който познава политическата обстановка в областта и страната плаши политическите му опоненти, които злобливо подценяват появата на проекта на Цветанов, стъпвайки на предишните местни избори.

Факт е , че на последните избори в Благоевград на първи тур Атанас Камбитов победи опонента си. При това само с категоричен и твърд собствен електорат. Не е тайна, че много от неговите съпартийци не гласуваха за партията си и респективно за него. Въпреки добрата разстановка на силите, и познавайки електората си, Камбитов загуби на балотажа, заради обединението около новия кмет на множество малки партии, както и заради липсата на воля по върховете на ГЕРБ да активизират структурите си в негова подкрепа.

Така, че влизайки в "Републиканци за България", Камбитов влиза с набор от хора и симпатизанти, както и доказани във времето приятели. Очаква се, че всички, които са работили с него ще го последват в новия проект.

Това прави предстоящите местни и парламентарни избори в Благоевград и областта изключително интересни. Един срещу друг ще мерят сили "баща и син " в политиката, а именно областният на Републиканците Атанас Камбитов и неговият пиар, после евродепутатq Андрей Новаков, за когото Камбитов винаги е казвал "Той ми е повече от син ". Признателен за приноса в живота му е и Андрей Новаков. 

Атанас Камбитов бе трамплинът  за Новаков, от който го изстреляха със страшна скорост в Брюксел, където е най-младият евродепутат. Новаков от своя страна също трябва да мобилизира и активира ГЕРБ и да се опълчи на довчерашния си учител и кум. Интересен сблъсък   с предизвестен край. Сблъсък между ученик и учител.. ГЕРБ срещу Републиканци.

В момента ГЕРБ в страната и областта не стои добре, а липсата на политически опит при Новаков и начинът, по който действа ще го поставят в изключително сложна ситуация. Цветанов, пословичен с работохолизма си и неуморните си обиколки из нашия регон е кaтeгоричен, че вероятността следващият кмет на Благоевград да е републиканец, е изключитено голяма.

Успява Цветан Цветанов да увлича масите и за разлика от много други местни големци в ГЕРБ, той никога не се скри зад гърба на премиера и години наред дъпаше яко юдите на структурите в Пиринско. Котев-Икономов- Камбитов- изключително силно трио, което се разведе окончателно с ГЕРБ. Те продължават да споделят идеите, за които са работили, но начинът, по който съпартийците им се отнесоха с тях по време на местните избори, както и сериозната външна намеса, довела до детронирането им, ги изпълва с амбиции за победа. С голяма болка и тримата се разделиха с ГЕРБ, чийто първообраз ,зад който застанаха преди години, много се промени в нашия регион . 

Бившите кметове са нахъсани да работят здраво, прегръщайки идеите на Цветанов, така като години наред следваха Бойко Борисов. Обидени и неоценени, бившите кметове са решени да работят, за да превърнат "Републианци за България" във водещата политическа сила в Пиринско, и това не е утопия, виждайки какво се случва с  ГЕРБ в областта и страната.

Страшен хейт срещу партията на Борисов, с който едва ли областният лидер Андрей Новаков ще успее да се справи. Жалко е, че премиерът познава обстановката в региона, такава каквато му я представят, а не такава, каквато всъщност е.

Подлизурковци направиха пътека и по време на местните избори, правят я и до момента, за да заблуждават, че ГЕРБ е факторът, с който всички се съобразяват и да се  представят като прозорливи политически анализатори ,благодарение ,на които водещата години наред  партия  ГЕРБ е в тази ситуация. Много жалко, наистина!    

ГЕРБ отдавна не е основен фактор в политическия живот в областта  и Борисов ще бъде много изненадан, ако чуе и види реалната обстановка.. Всъщност тази заблуда, че хейтът  в Благоевград е само срещу Камбитов, а не срещу партията му изигра лоша шега и с голямо прискърбие смятаме, че ГЕРБ в Пиринско няма да успее да се мобилизира за парламентарните избори, така както той очаква. 

В този смисъл появата на Цветанов обърка политическата ситуация, място за подценяване срещу играчи като Икономов, Камбитов, Котев и много тръгнали сред тях -няма. Целта на амбициозните политици е да превърнат Репубиканци за България " във фактор, който не може да бъде игнориран, а и да изместят ГЕРБ като първа политическа сила в областта 

И тримата са стигали до Народното събрание и спечелили кметски постове, повели след себе си хора с опит, професионалисти и доказо успешни в това, което правят. Според непотвърдена засега информация, регионът вече е парцелиран между всеки един от бившите кметове и те вече са започнали да изгражат структури в тях.

Страхът от преливане на гербери в новата партия е голям и вече започнали да постъпват сигнали за заплахи от страна на представители на ГЕРБ към членове, които се гласят да напуснат. Особено характерно е това на територията на Банско. Там известен гербер с амбиции плаши всеки, който дръзне да промени политическата си ориентация. Имало е заплаха за загуба на работно място до 9-то коляно, за съсипване на бизнес и т. н.

Затова вчера на конференцията Цветанов каза, че партията застава плътно зад заплашваните и ги окуражи да му съобщават лично, ако има подобно нещо. На вчерашната конференция Цветанов се обяви за предсрочни избори, отправяйки критики към сегашното управление, тъй като според него управляващите нямат ясна посока на развитие. 
 "Републиканци за България" ще бъде позиционирана в център-дясното пространство и ще търсят обединение на всички центристки и десни партии, които спеделят ценностите и целите на новия политически проект- а именно запазване на евроатлантическата посока на развитие на страната, гарантиране на гражданските права, бърз икономически растеж и развитие на регионите и други.Има още време ,надяваме се ГЕРБ да стабилизира структурите си по места ,за да станем свидетели на интересен предизборен сблъсък между политическите субекти на територията на Пиринско  

П.Костадинов 


 

55 коментара
28 Септември 2020 15:48 | Методи Христов възпитател
Оценка:
3
 (
3
 гласа)

Толкова злоба съм събрал


28 Септември 2020 15:55 | Методи Христов възпитател
Оценка:
3
 (
3
 гласа)

И някой от сандански ще изгори


28 Септември 2020 16:00 | Занзибар
Оценка:
13
 (
17
 гласа)

Не го ли виждат тези активисти, че Цвъ е головодник или и те са като него!?


28 Септември 2020 16:02 | До Методи Христов
Оценка:
1
 (
5
 гласа)

Метка, ти ли си бате, дето учихме с теб специалност"Български език и история" във ВПИ, сега ЮЗУ, при Маргарита Тачева и Професор Влахов по старогръцки. Ако си ти, значи си издухал гарнитурите, братле, не е зле да се прегледаш. Сериозно и добронамерено ти го казвам...


28 Септември 2020 16:15 | Леля
Оценка:
24
 (
26
 гласа)

Партия на провалени и загубили изборите кметове.


28 Септември 2020 16:16 | До редакцията на стършел
Оценка:
15
 (
17
 гласа)

Камбитов, защо го няма на снимките? Струма - стършел, вие сте разкрачени, хем искате да угодите на Насето, хем не смеете да пишете против герб.


28 Септември 2020 16:20 | Котев
Оценка:
-1
 (
7
 гласа)

Аз съм, вярно съм изперкал, сега се чудя дали да напусна корумпирания ГЕРБ и да се преместя при Републиканците на Цв. цв но не знам какво ще ми обещаят.


28 Септември 2020 16:23 | Вуте
Оценка:
11
 (
11
 гласа)

Крадци (републиканци) за България и Г (рабят от) Е (вропа) Р (ушат) Б (ългария) са чао чао.


28 Септември 2020 16:26 | Жиголо
Оценка:
19
 (
23
 гласа)

Със стари ку. ви нов бардак.


28 Септември 2020 16:30 | ���
Оценка:
20
 (
24
 гласа)

Крадците се обединиха. Не им стигат апартаментите


28 Септември 2020 16:31 | мани, мани
Оценка:
16
 (
18
 гласа)

Цела година пишете, че на кривата ракета Кабитов космоса му пречел, а не е истина колкото и да го повтаряте. Камбитов загуби защото реши, че е хванал Господ за топките и страшно се издъни, ама всякак: и материално/корумпе/ и морално / христинка/ и сега и като предател!


28 Септември 2020 16:39 | ���
Оценка:
10
 (
14
 гласа)

А любовниците взеха ли новата партия


28 Септември 2020 16:45 | �� ����� � ����
Оценка:
-16
 (
20
 гласа)

Камбитов, успех! Ти го заслужаваш


28 Септември 2020 16:58 | Злата
Оценка:
5
 (
5
 гласа)

Ах, как го изпуснах камбитов


28 Септември 2020 17:06 | цв цв
Оценка:
0
 (
0
 гласа)

https://glasove.com/categories/komentari/news/lev-ins-s-deklaratsiya-sreshchu-tsvetanov-naglo-e-da-pravite-partiya-sled-kato-reketirakhte-biznesa


28 Септември 2020 17:08 | ехооо
Оценка:
9
 (
9
 гласа)

Цветанка Гаврилова работила толкова неуморно, че чак се е прегърбила от работа.... смях в залата


28 Септември 2020 17:23 | Банскалия
Оценка:
4
 (
8
 гласа)

Кой е този от Банско, заплашвал хората, които напуснат герб- гепи- гроб. Напишете му името


28 Септември 2020 17:27 | ц ц
Оценка:
6
 (
10
 гласа)

отврат!


28 Септември 2020 17:27 | �� ������
Оценка:
13
 (
19
 гласа)

Партията на провалените кметове едва ли ще е заплаха за която и да е друга партия! Хората не ги избраха заради техни грешки и едва ли ще ги последват в партията на един ренегат! Никой не обича предателите, а макетата най-вече! Провалът на оня с шесте апартамента е сигурен! Нито Камбитов, нито Икономов, нито Котев ще го спасят, напротив ще го провалят окончателно!


28 Септември 2020 17:30 | аз
Оценка:
10
 (
10
 гласа)

Цветанка Гаврилова, е с огромен капацитет и морал.... :))))
Щом до нея са опрели, голЕм цирк...


28 Септември 2020 17:44 | До възпитатело
Оценка:
-1
 (
1
 гласа)

Метка май ти ще изгориш пръв.


28 Септември 2020 17:48 | Петров
Оценка:
-7
 (
13
 гласа)

Камбитов е наистина човек със сериозен потенциал. Желая му успех


28 Септември 2020 17:56 | От Цанско
Оценка:
1
 (
5
 гласа)

Икономов да се Маха като общински съветник, щом е в ИК. Директорките да си ги вземе с него а не подмолно да агитират за Цв. Ей Коце Загорчин шо при 2часа при Баряковата с Бего, па ле Фурнаджиев го раздаваш.


28 Септември 2020 18:16 | До шашка
Оценка:
2
 (
4
 гласа)

Саше, саше, не свикна, че не си била съпруга, за да има камбитов любовница, ама то всичко ще ти се върне на теб


28 Септември 2020 18:20 | ���. K������� ������
Оценка:
-6
 (
18
 гласа)

AKO НАСО СЕ КАНДИДАТИРА ЗА КМЕТ СЕГА НА ИЗВЪНРЕДНИТЕ ИЗБОРИ ЩЕ БЪДЕ ИЗБРАН 100% ОЩЕ В ПЪРВИ ТУР!!! НА ХОРАТА ИМ ПИСНА ОТ ТОВА ДА НЯМАМЕ КМЕТ ЦЯЛА ГОДИНА.


28 Септември 2020 18:25 | До горния
Оценка:
-5
 (
17
 гласа)

Това, което казваш е верно, ако камбитов сега се кандидатира, става кмет от раз


28 Септември 2020 18:33 | ДО струма
Оценка:
2
 (
10
 гласа)

Струма я поканете издигнете вашия лубимец камбата -зарята за кмет на предстоящите кметски избори толкова много лизахте време е да го издигнете


28 Септември 2020 18:36 | Жиголо
Оценка:
4
 (
14
 гласа)

Насето щв го изберат за ймет на.... Падеж. Джумалиите му показаха червен картон.


28 Септември 2020 18:42 | Методи Христов възпитател
Оценка:
2
 (
2
 гласа)

Толкова деца съм възпитал на морал и дисциплина но трябва и кютек на порасналите и испуснатите


28 Септември 2020 18:44 | Методи Христов възпитател
Оценка:
0
 (
2
 гласа)

И аз съм и гербер и републиканец. Но бай Ставри ме чака.


28 Септември 2020 18:54 | К0r40
Оценка:
1
 (
1
 гласа)

ЛЕЛЛЕЕЕ.... ЩЕ Е ПОМАЦИ ИМА ТАМ


28 Септември 2020 18:57 | Юри
Оценка:
-6
 (
10
 гласа)

Наско, загубихме страхотен кмет


28 Септември 2020 19:06 | До жиголо
Оценка:
1
 (
3
 гласа)

Намали алкохола и наркотиците.


28 Септември 2020 19:23 | Жиголо
Оценка:
3
 (
3
 гласа)

Истината ви докара до истерия. Гърчите ли се дебили?


28 Септември 2020 19:27 | �������
Оценка:
-7
 (
13
 гласа)

НАСО ВЪРНИ СЕ ГРАДЪ ЗАТЪВА МОЛЯТЕ.....


28 Септември 2020 19:29 | Шиши
Оценка:
2
 (
6
 гласа)

С такива неграмотни подръжници, нормално да не го изберат за кмет.


28 Септември 2020 19:39 | ���
Оценка:
3
 (
5
 гласа)

Кой ги финансира за тези мероприятия.


28 Септември 2020 19:40 | Рени П.
Оценка:
-7
 (
13
 гласа)

Тепърва ще съжаляваме за Камбитов, тепърва


28 Септември 2020 19:44 | sd
Оценка:
6
 (
10
 гласа)

Цветанов е пословичен с интригите и измамите на избори, а не с работохолизма си. А пък обединението на всички срещу Камбитов не е случайно. Това, че Томов излезе слаб не прави Камбитов кадърен кмет.


28 Септември 2020 19:51 | Сашка
Оценка:
0
 (
4
 гласа)

А ти ма силиконова черна ЧУМО! Парясницо увиснала! Сламена Парясница!


28 Септември 2020 19:59 | Бойко Борисов
Оценка:
1
 (
3
 гласа)

Сега гласувайте за тези боклуци


28 Септември 2020 20:06 | До Сашка
Оценка:
0
 (
2
 гласа)

Карлуково:
Айде, идвай, положението ти е крайно сериозно


28 Септември 2020 20:09 | кит
Оценка:
5
 (
5
 гласа)

. Болно ми е, че Илко Стоянов го няма на снимката.... Поне да беше пратиш някой негов човек. Така и така бута отрепки при ИТН - идиоти и тиквени невестулка.
В ОбС Благоевград се усраха неговите хора


28 Септември 2020 20:17 | Дени
Оценка:
-3
 (
15
 гласа)

Благоевград не е имал по-добър кмет от Камбитов


28 Септември 2020 20:26 | До Сашка
Оценка:
1
 (
3
 гласа)

Сашке, ти и Асенчо и Мариетка айде на село, селяци долни


28 Септември 2020 20:31 | ���
Оценка:
5
 (
7
 гласа)

Имало и пи-добър - Причкапов. Той направи новия облик на града. А колкото до Камбитов да направи за града но с парите които отпусна ГЕРБ и се облажи и той и партиеца му. Видя се сега техния морал.


28 Септември 2020 20:42 | Федя
Оценка:
2
 (
2
 гласа)

Благоевград сега спи непробуден сън


29 Септември 2020 06:49 | Злата Ризова
Оценка:
-1
 (
1
 гласа)

Мале саше, мислех, че си по-умна, ма


29 Септември 2020 10:25 | Симеон
Оценка:
5
 (
5
 гласа)

Управлението на камбитов и икономов бяха изпълнени с омраза, рекет, насилие, заплахи, интриги и страх. същото както на цветанов, които репресираше и изнудваше всеки бизнесмен в българия. няма как тая мръсотия и помия да се върне и някой да ги избере. А тези от банско които се отцепиха от герб и минаха в редиците на цветанов са любовниците на икономов


29 Септември 2020 11:02 | 8888
Оценка:
5
 (
5
 гласа)

Струма, да не сте се объркали нещо ! Доказан крадец да, ама чак пък стратег


29 Септември 2020 13:35 | Леле
Оценка:
1
 (
1
 гласа)

Абе кучката пак излезе от колибата, след загубата на камбито беше се покрил. Тогава измъкна доста пата, сега пак се е натопил да работи по изборите


29 Септември 2020 14:09 | ...
Оценка:
0
 (
0
 гласа)

Ха ха ха Франкенщайн вече е никой!!!


29 Септември 2020 14:15 | Гражданин
Оценка:
3
 (
3
 гласа)

Щом и Цветанка Гаврилова се появи на политическата сцена, вече цирка е пълен. Само още такъв социопат, арогантен и надменен човек липсваше. Мислех Цветанов за по-умен...


29 Септември 2020 16:16 | До Гражданин
Оценка:
-3
 (
3
 гласа)

Ти ли ще говориш за Цветанка бе Калояне, гледай си жената къде обикаля докато ти правиш политическа кариера, боклук


30 Септември 2020 13:54 | Исмаил
Оценка:
0
 (
0
 гласа)

НОВ БАРДАК СЪС СТАРИ К..... ВИ НЕ СЕ ПРАВИ!
Вашият коментар

ВАЖНО! Правила за публикуване на коментар
Име
Коментар