На море в Гърция само със здравен сертификат

11 май 2020 09:31   7 коментара   14046 прочита


Южната ни съседка постепенно разхлабва мерките

Коронавирусът промени гръцкия туризъм, начина на пътуване, както и настаняването в хотелите. Това лято в Гърция ще може да се влиза само със здравни протоколи, изготвени от правителството и Комисията по инфекциозни болести. Всеки, който иска да пътува до южната ни съседка, ще трябва да има здравен сертификат, издаден до 72 часа по-рано. В него трябва да е записано, че не е носител на заразата.

От тази година в хотелите в Гърция няма да има бюфети, а само сервиране по стаите от онлайн каталог. Той ще се изпраща на туристите по мобилен телефон. Шезлонгите на плажа ще имат покритие за еднократна употреба, а задължителната дистанция между чадърите става 2 метра.

„Трябва да се съчетае функционирането на хотела със сигурността. Здравните протоколи са в процес на уточняване. Очакваме да са готови в средата на месеца. Хотели отварят от 1 юни. Ние искаме европейски указания за настаняване, за да може цяла Европа да бъде на едно ниво”, каза Хараламбос Вулгарис, Председател на хотелската асоциация на остров Корфу.

Носенето на маски и ръкавици в затворени помещения и по време на пътуване остава задължително. Във всеки хотел ще има лекар, който ще преценява дали туристите да бъдат тествани за вируса. Във всяка туристическа зона ще има „карантинен хотел“, в който ще бъдат настанявани носителите на заразата.

„Смятам, че туристическият сезон ще бъде успешен. Достатъчно е да отворят авиокомпаниите, за да дойдат туристи. Готови сме и ги очакваме”, каза пред Nova Йоргос Вуцис, собственик на хотел.

„Ако не отворят авиокомпаниите, сме загубени. Смятам, че нещата са много трудни. Дори и да отворим сезонът е загубен. Туристите от основните европейски дестинации няма да дойдат. Капацитетът на хотелите е ограничен”, смята Григорис Гоцис, ресторантьор.

Туристите ще напускат Гърция без какъвто и да било контрол, за да се избегне риска от карантина в страната, която би спряла притока от туристи.

Къпането в морето е позволено от 4 май, но организираните плажове все още са затворени. Към момента Гърция остава затворена за туристи от чужбина, но в трескава подготовка за посрещането им скоро.


Още за: море   Гърция   сертификат   Още от: Общество

Принтирай статия
7 коментара
11 Май 2020 10:34 | 00
Оценка:
2
 (
6
 гласа)

Не може ли вместо сертификат да ни сложат чип или гривна като при затворниците под домашен арест, там ще са парите, ЕГН-то, къде сме с кой сме, температурата ще ни се мери, а бе като роботи. Супер яко ще е и трябва да стане така, че от телевизора казват че е страшно положението, защото умират хора с по 5 съпътстващи заболявания от грип все едно сме на война, само дето на война не са имали съпътстващи заболявания. А и здрави умират, които имат заболявания ама не са ходили на лекар и наплашени от телевизора, че вируса не се лекува и оставят организма да се пребори сам докато накрая не развие двустранна пневмония и стане късно. Няма логика абсолютно в нищо. Дано един ден всички които участват в тоя геноцид срещу хората бъдат осъдени.


11 Май 2020 11:54 | ици
Оценка:
7
 (
7
 гласа)

навсякъде морето ще е провал тая година според мен, много хорая отиват за да общуват и заради обслужването на море с обещание за сласт, похот и секс, ще има само семейни двойки с деца или двойки, ако сте компания няма какво да правитя там след като ако спазвате правилата не можете да се запознаете с никой, какво ще правите там ще си говорите с чайките ли ? или ще се въртите тия от компанията


11 Май 2020 14:31 | Криете най-важното
Оценка:
7
 (
7
 гласа)

Всички завърнали се от Гърция подлежат на 14 дневна карантина.
Т. е. ще киснат вкъщи докато избелеят и няма да могат да се похвалят с тен.


11 Май 2020 15:39 | Гръцки
Оценка:
3
 (
5
 гласа)

Всичко е схема на Боко, целта е да не се ходи в Гърция, а да се пълнят нашите хотели по морето който са под всякаква критика


11 Май 2020 18:26 | 987
Оценка:
5
 (
5
 гласа)

На българско море никога при тия кожодери и подгъзници на руснаци и др. Ако не мога да хода до Гърция, само на басейн.


11 Май 2020 23:15 | 1
Оценка:
1
 (
1
 гласа)

Ке си прата куро тогава


11 Май 2020 23:18 | До ици
Оценка:
1
 (
1
 гласа)

Така ли било, сигурно целта им не е да отидат на море, а да се приберат със Спин
Вашият коментар

ВАЖНО! Правила за публикуване на коментар
Име
Коментар