Къса памет: Пернишки съветник пропуснал да декларира къща на Лазурния бряг и 400 000 евро

14 октомври 2021 14:07   4 коментара   6024 прочита


Общинският съветник в Перник Божидар Живков не е декларирал къща, семейна собственост, която заедно със съпругата му притежават във френския курорт на Лазурния бряг - Манделю Ла Напул. За имота през април писаха в сайта bird.bg - българския партньор в международното разследване за досиетата "Пандора", а КПКОНПИ започна проверка.

По информация на БНТ, комисията на Сотир Цацаров е установила, че имотът е на стойност 3.6 млн. евро и действително не е деклариран от общинския съветник. Декларирано е обаче търговско дружество във Франция, чрез което имотът е закупен.

От КПКОНПИ са разкрили още, че Живков е пропуснал да декларира и две банкови сметки, които съпругата му Василка Живкова притежава във Франция. В едната имало около 370 хил. евро, а в другата малко на 30 хиляди евро. Имотът на Живков на френската Ривиера е разположен на три парцела с обша площ близо 4 декара, има басейн, а жилищните сгради са две.

От КПКОПНИ заявиха, че проверката спрямо Божидар Живков и неговата съпруга продължава. Установява се произходът на средствата, с които е закупен скъпият имот, както и произходът на парите вложени във френски банкови сметки./Dir.bg

 


Още за: имот   съветник   Перник   Още от: Общество

Принтирай статия
4 коментара
14 Октомври 2021 23:23 | $
Оценка:
-1
 (
3
 гласа)

Какво да декларира в България като данъците на имота се плащат във Франция? Също така тези банкови сметки са извън България и попадат под френския закон. Ако трябва да го разследват за нещо ще е във Франция.


15 Октомври 2021 01:35 | ���. K������� ������
Оценка:
0
 (
2
 гласа)

МНОГО ТЪПО ИЗКАЗВАНЕ!!!
ТОЙ Е БЪЛГАРСКИ ГРАЖДАНИН И СЕ РАЗСЛЕДВА ПО БЪЛГАРСКИТЕ ЗАКОНИ.


15 Октомври 2021 06:56 | До дебила К
Оценка:
1
 (
1
 гласа)

Охоо и дебила с ник"К" се появи, поради что се срамиш да си признаеш, че си дошъл в Благоевград от санданските села, назначен си от герберастите на държавна хранилка, живееш в панелка в краен квартал и още носиш цървули?


15 Октомври 2021 13:17 | D132
Оценка:
-2
 (
2
 гласа)

Не плаща данъци, но за тези, които заемат избираеми длъжности е задължително да обявяват имотното и финансовото си състояние.
Вашият коментар

ВАЖНО! Правила за публикуване на коментар
Име
Коментар