Концерт на Васил Найденов и Силвия Кацарова на 24 май в Благоевград

18 май 2023 12:50   2 коментара   10507 прочита


С богата програма Благоевград ще отбележи 24 май, Ден на светите братя Кирил и Методий, на българската азбука, просвета и култура и на славянската книжовност, и празник на града.

Честванията ще започнат в 11.00 часа с „Парад на училищата“. Шествието ще тръгне от Съдебната палата, преминавайки през ул. „Тодор Александров“ и ще завърши на площад „Георги Измирлиев“, където от 12.30 часа ще се състои празничен концерт на културни и образователни институции на града.

Програмата ще продължи с традиционна Обща изложба в Градската художествена галерия, която има и конкурсен характер. Експозицията ще бъде открита в 17.00 часа., когато ще бъдат връчени и наградите на избраните от журито творци. Предвидена е и специална награда на името на Христо Бараковски.

В 19:00 часа на площад "Георги Измирлиев" ще премине първото шествие на абитуриенти от Благоевград.

Празникът ще завърши с дългоочаквания концерт на легендата на българската естрада Васил Найденов и неповторимата Силвия Кацарова. Любимите изпълнители ще излязат на една сцена в 20.00 часа на площад „Георги Измирлиев“.

В Градската градина ще отвори врати Библиотека за един ден. Къщичката ще се превърне в заемна за малки и големи читатели, като всеки, който иска може да си извади безплатна читателска карта за Регионалната библиотека "Димитър Талев" - Благоевград.

Снимка 2: интернет


Още за: Благоевград   празник   Още от: Общество

Принтирай статия
2 коментара
18 Май 2023 14:44 | Елизабет К.
Оценка:
1
 (
5
 гласа)

Няма ли в нашия град да пее някой поне до 70 години . За млади изпълнители дори й не мога да помисля.


20 Май 2023 01:59 | Мерлуза
Оценка:
0
 (
0
 гласа)

Към Елизабет К. КОЙ МЛАД ИЗПЪЛНИТЕЛ? КОЙ? Ама да дава надежди, че ще стане по-добър от Васил Найденов и Силвия Кацарова? "Старите", които все още пълнят залите, са завършили естрадния отдел на държавната консерватория, те са обучавани от нашите най-добри преподаватели по музика на онова време, усвоявали са азбуката на сценичното поведение, песните им са с високо-художествен текст, но лека музика, чувствата за които пеят са висши, не разчитат на елементарното равнище на нагона на публиката - не се нуждаят от това. Винаги са били с високи изисквания към себе си на основата притежаването на сериозна и професионална художествено-естетическа култура, самодисциплина и трудолюбие. Докато са живи и докато могат да пеят ще са номер едно. Кифлите могат да ги бият само при публика, чиито устни или други органи са натряскани с хиалурон, а любовта и сексът са едно и също нещо.
Вашият коментар

ВАЖНО! Правила за публикуване на коментар
Име
Коментар