Ќовините на югозападна Ѕългари€
  
   –егистрац舫абравена парола

»зключително пъстра съпътстваща програма за Д‘ранкофолиУ 2018 е подготвила ќбщина Ѕлагоевград


19 юни 2018 14:50  2 коментара   9646 прочитаћного емоции, интересни забавлени€, базари, инсталации и игри е подготвила ќбщина Ѕлагоевград в съпътстващата програма за “Francofolies. Ѕлагоевград”2018. ¬сички избрани събити€ ще бъдат с вход свободен и достъпни жителите и гостите на областни€ център.

ѕред ћќЋ „Ћарго“ ще бъде разположен »нформационен- туристически център. Ќа шатрата ще бъдат предлагани тематични гривни, тениски, значки и карти, сувенири с логото на фестивала. »нформационен център ще има и в парк „ћакедон舓 за улеснение на гостите на събитието.

Ќа 21 юни, в навечерието на най-чаканото събитие през годината, от 15:00 часа, в јлианс франсез Ѕлагоевград ще започне  араофолис- караоке с френска музика. ¬секи почитател, който обича да пее ще има възможност да покаже своите дарби и заложби, да се забавл€ва и да срещне нови при€тели под звуците на френски хитове. ¬ същи€ ден, от 16:00 часа ћира –адева ще представи сво€ спектакъл “‘ранци€, ћо€ Ћюбов” в Stage Bar. “ой пресъздава маги€та на френската музика и култура, чрез песните и историите на емблеми като ≈дит ѕиаф, Ўарл јзнавур, ∆о ƒасен, ƒалида, »в ћонтан, Ћара ‘абиан. —пектакълът ще бъде със субтитри за френската публика и ще бъде безплатен в рамките на фестивал „Francofolies. Blagoevgrad“ 2018.

«абавни творчески ателиета на ‘ондаци€ „Easy Art“ ще радват малки и големи жители и гости на Ѕлагоевград през двата дни на фестивала „‘ранкофоли“. Ўатрите ще бъдат разположени, в градинката пред хотел „ћонте  ристо“, където ще предостав€т възможност на малчуганите в града да твор€т и изработват най- различни неща, свързани с ‘ранци€. ѕрограмата включва работилници по архитектура с изработка на 3 D модели на јйфеловата кула и “риумфалната арка, работилнички за бижута в цветовете на френското знаме, за мода от времето на Ћуи XIV, за изработка на принтове със символите на ‘ранци€, които могат да се прав€т както върху харти€, така и върху донесени от посетителите тениски. «а спомен от фестивала всеки ще може да направи свой франкофонски магнит, а на ръката си ще може да напише името на Francofolies с къна.

ѕривържениците на интересните и различни продукти, ще се докоснат до творчеството на млади дизайнери, които ще представ€т своите „изкушен舓 на „јрт фест“. » през двата дни всеки, който обича ръчно правени накити и украшени€, сувенири и козметика ще има възможност да си закупи и да се запознае отблизо с производството на био продукти. –аботилничките, в които ще може да намерите различни и цветни „изкушен舓 ще бъдат разположени на улица „—андо и ѕетър  итанови“ между заведени€та Memo и Raffy. ћладите дизайнери ще преобраз€т пространството с изкуство, музика и ателиета за таланти.

—ъпътстващата програма включва и шатра на издателство „ олибри“, където всеки може да намери книгата на талантливи€ участник в тазгодишното издание на фестивала “Francofolies. Blagoevgrad“ ¬инсент ¬инел. “€ ще бъде разположена в близост до хотел „ћонте  ристо“. ‘отографска изложба ще радва гостите на четвъртото издание на „‘ранкофоли. Ѕлагоевград“. ¬ не€ ще бъдат показани фотографски кадри от всички концерти на българското издание на “Francofolies”. »зложбата ще бъде подредена пред Stage Bar.

Ќа 22 юни от 17:00 часа гости от ѕловдив ще представ€т спектакъл в ќбщински  уклен театър. ѕред ћќЋ „Ћарго“ от 10:30 часа на 23 юни ще покажат пантонима, като каузата е благотворителна, а събраните средства ще отидат за ÷ентър за временно пребиваване на пострадали животни „ќскар и Ћора“.

Ќа 23 юни от 15 часа, в Stage Bar посетители ще бъдат посрещани с Welcome drink. ўе бъдат предлагани френски напитки и ликьори с различни аромати и незабравими вкусове. ¬секи франкофон ще може да опита разнообразие от предлаганите продукти. ¬сичко това ще се случва под съпровода на пианото на маестро јлександър  ипров. “алантливи€т музикант ще радва посетителите с джаз импровизации по музиката на най- известните френски изпълнители, като ≈дит ѕиав, Ўарл јзнавур, ∆о ƒасен и други.

ќт 17:00 часа, в градинката пред Ќјѕ, брейк- таланти ще покажат умени€ в петото юбилейно издание на „ ралете на запада“. ѕаралелно с брейк танците ще се проведе и „√рафити фест“. ћного цв€т, ритъм и добро настроение очаква жителите и гостите на Ѕлагоевград.

ќбщина Ѕлагоевград е подсигурила брошури, с описание на заведени€, в които може да намерите френска кухн€ и традиционна българска такава. ¬ъв флаерите ще бъде описана и програмата за двата фестивални дни, с описани дни, часове и м€сто на провеждане.

 онцертите и през двете вечери започват от 18:00 часа, с DJ-сет в парк „ћакедон舓.

ќще за: програма  ‘ранкофоли  Ѕлагоевград ќще от: ќбщество

ƒобави/гласувай в —вежо   —подели във ‘ейсбук «апомни    «а печат


2 коментара

19 юни 2018 20:59 | неук
ќценка:
5
 (
5
 гласа)

«а сведение на "—трума" ѕиав се пише с ‘ - ѕиаф, ама карай да върви..


19 юни 2018 21:37 | Ѕлагоевград
ќценка:
2
 (
2
 гласа)

ћакедонска музика, и всичко е точно, ћакедонски песни, и всичко е точно, ћакедонско оро, и всичко е точно, ћакедонски изпълнители, и всичко е точно, ѕесни от ¬аска »лиева, и всичко е точно, песни от Ѕадев, и всичко е точно, песни от —ариевски, и всичко е точно, ѕесни от ѕепи Ѕафтировски, и всичко е точно, песни от ѕетранка  остадинова, и всичко е точно, песни от ¬ойо, и всичко е точно, песни от √оце Ќиколовски, и всичко е точно, песни от —узана —пасовска, и всичко е точно, песни от …ордан ћитрев, и всичко е точно, песни от ѕиринско, и всичко е точно, песни за яне, и всичко е точно, песни от ≈ге€, и всичко е точно, песни за √оце, и всичко е точно, ѕослушайте патриоти, и всичко е точно, Ќа 4-ти май, и всичко е точно, Ѕисет Ѕалкански, и всичко е точно, «емьо ћакедонска, и есичко е точно, такъв ‘естивал ни требва, и всичко е точно
¬аши€т коментар

¬ј∆Ќќ! ѕравила за публикуване на коментар
 ирилизаци€
<- ползвайте «јƒЏЋ∆»“≈ЋЌќ ако н€мате кирилица

»ме оментар

¬ъведете кода от картинката

    
»нформационна агенци€ STRUMA.COM - първи в новините на югозападна Ѕългари€. STRUMA.COM е запазена марка и като независима меди€ н€ма никаква връзка с други печатни и електронни медии със същото или подобни наименовани€.