Добра новина от петричкото село Кавракирово! Изгорялата къща на сем. Димовски е на път да се превърне в любимия им дом - отново! Десетки хора се включиха в кампанията за помощ

26 януари 2022 15:07   5 коментара   16006 прочита


Преди седмици при пожар изгоря къщата на семейство Димовски в петричкото село Кавракирово. Домът им бе опустошен и те останаха на улицата насред зима. Добри хора обаче протегнаха ръка ,помогнаха им и днес от селото съобщават добрата новина:

Във връзка с опожарената къща в с. Кавракирово и молбата за помощ на сем. Димовски, искам да обявя, че всичко необходимо вече е събрано и споделям какво се случи досега:

Още от първия ден тръгна огромна лавинообразна съпричастност и много хора пожелаха да помогнат. Няма да споделям имена и фирми, защото когато става въпрос за благотворителност и помощ не е редно да се прави пиар или да се тупаме по гърдите.

Снабдени и изцяло чисто нови са:

- Цялата бяла и черна техника(всичко)

- Цялото обзавеждане(диван, легла, спалня, маса, столове, секции и т.н)

- Дограма

- Ламинат

Сега от понеделник започна и възстановяването на самата къща и събраните пари от дарения на стойност 11 900 лв ще отидат за ремонта. Също община . Петрич е поела ангажимент за цялостното завършване на къщата.

Към всички, които помогнаха по един или друг начин сем. Димовски изказват пълната си благодарност,пише приятел на семейството.

Винаги с истинско удоволствие отразяваме подобни благотворителни акции, които доказват, че въпреки кризата ,въпреки тежкия живот за всички, не сме загубили чувството си за състрадателност и съпричастност.

Така развълнувани бяхме ,когато видяхме и новия дом на малката Валя и нейния баща от кочериновското село Боровец, които също загубиха къщата си при пожар. Но доброволци от цялата страна,водени от Лео Кадели,с активното участие на община Кочериново за рождения ден на Валя 24 януари, бе изграден дом за баща и дъщеря и малкото момиченце можеше да посрещне приятелите си в него. Поклон пред всички дарители и доброволци.

Петя Колева

5 коментара
26 Януари 2022 18:06 | ПЕТРИЧ
Оценка:
0
 (
0
 гласа)

Браво


26 Януари 2022 18:14 | 5555
Оценка:
0
 (
0
 гласа)

ДО Г-ЖА ПЕТЯ КОЛЕВА
ЗАЩО НЕ ОТРАЗЯВАТЕ, ЧЕ НА ПОСТРАДАЛОТО СЕМЕЙСТВО В ПЪРВИТЕ ДНИ ПОДАДОХА РЪКА СЛУЖИТЕЛИТЕ НА Център за обществена подкрепа /ЦОП/ гр. ПЕТРИЧ


26 Януари 2022 22:12 | Гражданин
Оценка:
0
 (
0
 гласа)

Служителките от ЦОП Петрич вероятно работят безвъзмездно ! Приемат и хранят нуждаещите си в домовете си ! Алуу, заплатаджийките от Ц О П а. _ кой К Л ЬОПа кой плаща сметките


27 Януари 2022 08:20 | Асен
Оценка:
0
 (
0
 гласа)

Ако е требвало на Вас да разчитат или на Кмето Бръчков, по-добре да са се гръмнали. Добре че са хората! А вие там по канцеларийте в кметството сте се самозабравили че трябва да служите на хората..... На бръчков пък акъло му е само как да се напие и нашмърка!


27 Януари 2022 20:17 | 5555
Оценка:
0
 (
0
 гласа)

До гражданин
В гр. Петрич няма толкова черногледи граждани така, че какъв гражданин си ти .....?????
Вашият коментар

ВАЖНО! Правила за публикуване на коментар
Име
Коментар