35 ученици в Кресна на неделен курс по православие се възпитават в християнски добродетели

01 декември 2009 00:04   1 коментар   13363 прочита


35 ученици от 1 до 6 клас на СОУ “Свети Паисий Хилендарски” в Кресна се включиха в станалия вече традиционен неделен курс по православно обучение. Заниманията, които води протойерей Георги Танчов, свещенослужител на храм паметник-костница “Свети Иван Рилски”, се провеждат в предоставената от кмета инж. Илиян Кръстев малка заседателна зала на общината. Тук се водят теоретичните занимания, а практичните в църквата.

Децата изучават Стария и Новия завет и чрез изучаване живота на светиите се възпитават в християнски добродетели и патриотизъм. В проекта на курса са включени и църковни песнопения, сред които е и “Опело Христово”. Част от специалната програма децата ще изпълнят на Коледа в църквата. С благословията на Неврокопския митрополит Натанаил се предвижда посещение на манастира “Свети Георги” в Хаджидимово и на Руенския манастир край село Скрино, където е роден Свети Иван Рилски, патронът на храма в Кресна.


Още за: ученици   курс   църква   Още от: Общество

Принтирай статия
1 коментар
01 Декември 2009 20:40 | Кресничанин
Оценка:
-3
 (
11
 гласа)

Попе, като истински християнин кажи честно, тая дейност по времето на Ляндо ли я отпочна и той ли пръв ти даде зала №2 ??? Знаеш, че БОГ не прощава лесно на лъжците и подмазвачите !!! Защо този материал не се излъчи преди три години, а ??? /за ремонта на църквата ще те питам следващия път/
Вашият коментар

ВАЖНО! Правила за публикуване на коментар
Име
Коментар