Ќовините на югозападна Ѕългари€
ƒомашен мехлем разрушава шиповете  расавица! ћъжете въздишат по √ришовата Ќикол —нимка: ezine.bg—елска кухн€! ƒрусан кебап
   –егистрац舫абравена парола

 уршум се лее само до 40-и€ ден от уплаха


2 юли 2018 09:29   3094 прочитаЋеенето на куршум е древен метод срещу страх, който обаче се използва и до ден днешен. ѕо нашите земи се практикува вече над 500 години. ћетодът се предава през поколени€та устно чрез жените в рода. јко не случат на дъщери или внучки, може и на при€телки. ¬ещите в този метод са категорични, че той се използва срещу уплаха, обща слабост, безсъние, тревожност и нощно напикаване. Ќай-общо може да се каже, че това е древен способ да се прогони стрес.

ѕри леенето на куршум парче олово се разтоп€ва на огън в меден съд, след което се пуска в студена вода. “огава металът се разпръсква на малки парченца или образува н€каква фигура. ѕо не€ може да се тълкува от какво точно се е уплашил човек. “€ символизира страха ни от определено нещо. јко отливката на куршума приеме формата на човек, това означава, че н€кой ни е изплашил, ако пък е животно - значи то е причината за наши€ страх.

ƒоста често при леенето на куршум се случва многократно той да не се събира и да тр€бва процедурата да се повтар€.

¬ещите в тайнството са категорични, че куршумът тр€бва да се лее не по-късно от 40 дни от датата на случката, предизвикала силни€ страх и стрес. «ащото след това страхът "ожив€ва" и никой вече н€ма да може да помогне на страдащи€ да се справи с него и да го преодолее. ƒругото важно условие за ефект от приложението на метода е в€рата. ¬ изцелението и прогонването на страха тр€бва да е убеден както изплашени€т човек, така и този, който му лее куршума.

retro.bg

ќще за: леене  куршум  методи ќще от: Ћюбопитно

ƒобави/гласувай в —вежо   —подели във ‘ейсбук «апомни    «а печат¬аши€т коментар

¬ј∆Ќќ! ѕравила за публикуване на коментар
 ирилизаци€
<- ползвайте «јƒЏЋ∆»“≈ЋЌќ ако н€мате кирилица

»ме оментар

¬ъведете кода от картинката

    
»нформационна агенци€ STRUMA.COM - първи в новините на югозападна Ѕългари€. STRUMA.COM е запазена марка и като независима меди€ н€ма никаква връзка с други печатни и електронни медии със същото или подобни наименовани€.