Добър търговец! Млекар спаси живота на две от редовните си клиентки ,ето какво направи

27 юни 2021 06:26   5845 прочита


 

 
С милосърдие и наблюдателност млекарят Стивън Хайдън успя да спаси двама души, живеещи в района, в който работи. По време на локдауна той успя със съобразителността си да разбере, че негови клиентки са в беда. Щастливата случка е от Източен Лондон. 

Дамите живеели сами и няколко дни не прибирали млякото, което той доставял. Това го притеснило и той им позвънил. След като не получил отговор, Хайдън се свързал със Спешна помощ. Медиците открили едната жена лежаща на дивана, а другата била припаднала. 

Лекарите му споделили, че още малко и потърпевшите е нямало да може да бъдат спасени. 

След като една от дамите била изписана от болницата, Стивън се срещнал с нея. 

“Когато излезе от лечебното заведение тя ми благодари за това, че съм спасил живота й. Пошегувах се, че няма да го направя пак”, разказва мъжът. 

Стивън Хайдън е на 63 години, като 37 от тях работи като млекар. Всеки ден той става в три часа сутринта, за да достави бутилки с мляко на своите клиенти. Той разказва, че работата му харесва, защото ежедневно е навън, а така успява да бъде на въздух и да се наслади на смяната на сезоните. 

Стивън обича работата си, както и срещата с жителите на квартала. По време на дългогодишния си труд той става обичано лице в района. 

Запознал се е с много от живеещите в Уинстад и е канен на много партита, сватби, приятелски събирания и дори погребения. 

По време на пандемията неговата роля в местната общност се повишава драстично. За някои хора той е единственият външен човек, който виждат с месеци. 

“Винаги е весел, жизнен, заинтересован е от хората. И винаги ще забележи, ако нещо не е наред", разказва Рейчъл Ънсуорд, един от жителите на квартала. 

Тези качества го правят още по-добре приет от лондончани в отминалата година на несигурност и притеснения. Междувременно професията разносвач на мляко добива все повече популярност през изминалите години. Компанията на Стивън Хайдън има цели 20 служители, които доставят по близо 500 стъклени бутилки дневно само в Източен и Централен Лондон. 

Една от причините за неочаквания интерес към услугата е това, че все повече англичани се грижат за това да отделят по-малко пластмасови отпадъци. 

Превод: GlasNews. bg 

0 коментара


Вашият коментар

ВАЖНО! Правила за публикуване на коментар
Име
Коментар