Новините на югозападна България
На първи януари църквата отбелязва Обрезание Господне и се почита паметта на Свети Василий Велики Полезно! Културни обичаи, с които да внимавате при пътуване в чужбина Бившият на Гала се къпе в милиони, а водещата издържа Стефан
   РегистрацияЗабравена парола

Родители-изверги! Майка и дъщеря са изправени на подсъдимата скамейка за умишлено умъртвяване на новородено в Перник


11 октомври 2018 14:04  3 коментара   15957 прочитаОкръжна прокуратура – Перник е внесла в съда обвинителен акт срещу В. Т. и С. И. (майка и дъщеря) за извършено от тях в съучастие тежко престъпление – умъртвяване на новородено дете – по чл. 116, ал. 1, т. 5 и т. 9, вр. чл. 115, вр. чл. 20, ал. 2, вр. ал. 1 от НК.

Обвиняемите майка и дъщеря - В. Т. (на 46 години) и С. И. (на 21 години), живеят заедно в гр. Перник. Жилището се обитава и от Е. С. - баба на С. И. (майка на В. Т.) и В. Т. (син на Е. С.), страдащ от психично заболяване.

Четиримата живеят в апартамент, находящ се на седмия етаж в жилищен блок в ж. к. „Тева“ в града.

В края на 2016 г. обвиняемата С. И. се усъмнила, че е бременна, поради което направила тест за бременност, който дал положителен резултат. Тя уведомила за това единствено майка си – обвиняемата В. Т.

Двете изпитвали страх от реакцията на Е. С., поради което решили да скрият бременността от своите близки и от съседите и да умъртвят детето след раждането му.

През следващите месеци И. успешно скривала бременността си, въпреки напредването й, като не търсила медицински грижи и помощ за проследяването й. На Е. С. направило впечатление, че внучката й е наедряла, особено в областта на корема, но тъй като последната рядко излизала от вкъщи и нямала приятели, не допускала, че причината за това е бременност. Дори на поставен от нея въпрос под формата на шега в тази насока, двете обвиняеми категорично отрекли такава възможност.

Привечер на 13. 08. 2017 г. всички обитаващи жилището били у дома. Около 19 ч., докато била в кухнята, С. И. усетила болка в корема и споделила това на майка си. Бременната жена влязла в едно от санитарните помещения, където останала около двадесет минути. През това време тя родила дете от мъжки пол, след което повикала майка си. Тя й показала новороденото, което мърдало, с думите „махни го, изхвърли го“. В. Т. го взела и го поставила в пластмасова кофичка, освен това почистила следите от раждането в тоалетната, за да не разберат близките им.

С. И. излязла на терасата, огледала навън и като се уверила, че няма хора, казала на майка си да изхвърли детето, след което отишла до вратата на кухнята. В. Т. се приближила до терасата и изхвърлила детето навън, заедно с плацентата и кърпичките, с които почиствала следите.

Новороденото паднало от терасата на седмия жилищен етаж в затревена площ на междублоковото пространство. Същата вечер майка и дъщеря не разговаряли за това и държанието им по никакъв начин не издавало стореното от тях пред останалите обитатели на жилището, които през цялото време се намирали в друга стая и нищо не разбрали. По-късно двете жени легнали да спят.

Междувременно около 19:45 ч. свидетелка, живуща в съседния блок, забелязала от терасата две едри кучета да душат около тялото на изхвърленото новородено, за което първоначално предположила, че е кукла. Тя споделила за видяното със съпруга си, който отишъл да провери. На място мъжът установил, че това е новородено дете, без признаци на живот, поради което сигнализирал по телефона Дирекция „Национална система 112“ – МВР.

От заключението на извършената съдебномедицинска експертиза е установено, че детето живяло около пет-десет минути, родено е зряло и жизнеспособно. Смъртта му е настъпила бързо, била е неизбежна и се дължи на съчетана черепно-мозъчна и коремна травма и счупване на двете бедрени кости и гръден прешлен.

По делото е била извършена ДНК експертиза, от която е видно, че вероятността на С. И. да е биологичната майка на новороденото дете от мъжки пол е РР = 0, 9999927.

Предстои делото да продължи в съда.

Още за: прокуратура  престъпление  дете Още от: Крими

Добави/гласувай в Свежо   Сподели във Фейсбук Запомни    За печат


3 коментара

11 октомври 2018 15:14 | ужас някакъв
Оценка:
1
 (
1
 гласа)

Какви са тия изроди, какво става с тоя народ


12 октомври 2018 06:47 | Буята
Оценка:
0
 (
0
 гласа)

Какви хора живеят на тая планета Господ да пази България и Света а на тия двете по 30год пандиз без замяна и обжалване


14 октомври 2018 19:33 | Просто Жена с Добро Сърце
Оценка:
0
 (
0
 гласа)

Не разбирам как можа да им даде сърцето да направят тези отвратителни неща дето не мога да повторя та камо ли да ги помисля. България се нуждае от деца и всяко от тях трябва да се посреща с радост. Какво падение.
Вашият коментар

ВАЖНО! Правила за публикуване на коментар
Кирилизация
<- ползвайте ЗАДЪЛЖИТЕЛНО ако нямате кирилица

ИмеКоментар

Въведете кода от картинката

    
Информационна агенция STRUMA.COM - първи в новините на югозападна България. STRUMA.COM е запазена марка и като независима медия няма никаква връзка с други печатни и електронни медии със същото или подобни наименования.