Яне Янев: Борисов пали политически и икономически пожари

02 април 2010 00:20   8 коментара   18417 прочита
Я. Янев
Я. Янев


Я. Янев

Не приехме да бъдем част от тази схема, в която се опита да ни вкара премиерът - подкрепяйки импийчмънта, на практика да подкрепим правителството и да му дадем вот на доверие, категорично заяви лидерът на РЗС

- Г-н Янев, защо решихте да не присъствате при гласуването на импийчмънта на президента в НС?

- РЗС не желае да влиза в политическата бутафория на партиите от статуквото. Тези партии всячески се стремят да закрепят посттоталитарната система, но няма да успеят дълго да я крепят. От самото си създаване до днес РЗС винаги е била и ще остане извънсистемен политически фактор. Ние не искаме да влизаме в тази порочна, посткомунистическа система, която продължава да управлява страната.

- Ако не искате да влизате в тази система, не трябва ли да се откажете от депутатските си места?

- Не само че не трябва да се откажем от депутатските си места, а трябва да положим усилия депутатските мандати на РЗС в следващия парламент да са над 120.

- Хубаво пожелание. А имаше ли според Вас смисъл от дебата в парламента?

- Никакъв смисъл. Дебатът показа пълна политическа немощ.

- На кого? - Немощ и инфантилност на БСП, ДПС, ГЕРБ, "Атака" и Синята коалиция. Като Ви говоря за инфантилност и безплодност, искам да Ви кажа, че подобен водевил, така изпразнен от съдържание, не е имало скоро в пленарна зала.

- Г-н Янев, какви действия ще предприеме оттук нататък РЗС, защото всъщност не стана ясно дали наистина подкрепяте искането за импийчмънт и дали наистина смятате, че е нарушил Конституцията, или не?

- Държим на това, което сме подписали като мотиви в първоначалния им вариант. Не сме като лидера на ГЕРБ Бойко Борисов, който заедно с неговите хора се отрича по десет пъти на ден. Ние обаче няма да участваме и слава Богу, не приехме да бъдем част от тази схема, в която се опита да ни вкара Борисов - подкрепяйки импийчмънта, на практика да подкрепим правителството на Бойко Борисов и да му дадем вот на доверие. Ако беше минал импийчмънтът, сега той щеше да излезе и в типичния му стил да каже: Ето, правителството получи подкрепата срещу Първанов.

- Оттук нататък ще присъствате ли на заседанията на НС?

- Ще присъстваме тогава, когато е необходимо. Предстои след великденските празници да обявим нашия план, който е на единствената позиционна партия в България. След днешния ден вече няма никакво съмнение, че България има една - единствена опозиционна партия.

- Какъв план ще обявите?

- Този план ще бъде за изход на страната от кризата, който минава през оставката на Бойко Борисов. Той показа, че освен да пали политически и икономически пожари в страната, на друго нищо не е способен. Преди това, когато е бил пожарникар, поне е успявал да гаси пожари. Сега не може и това да прави.

Информационна агенция КРОСС

8 коментара
02 Април 2010 16:38 | Stoni
Оценка:
16
 (
32
 гласа)

Яне, ти си политически труп!
Българския народ може да бъде лъган само на дребно а стази си едра измама бе видян и от най заспалия и заслепен шматарок.
Политическа кариера за тебповече няма няма на сцената.


02 Април 2010 20:10 | до вас
Оценка:
3
 (
9
 гласа)

НЕ ВИ ХАРЕСВА А,МНОГО ВИ Е ГОЛЯМА МЕТЛАТА НО НЕ ВСИЧКО МОЖЕ ДА ПОМЕТЕ ПРОСТИ СТЕ МН. И УСПЯВАТЕ ДА ПОВТОРИТЕ ПРОСТАЦИТЕ ОТ 1944 Г.,А МИСЛИТЕ ЛИ КАКВО СТАВА КАТО ИЗЛЕЗЕТЕ ОТ ВЛАСТ А ТО ЩЕ ГО БЪДЕ . ЗАПОМНЕТЕ!


03 Април 2010 02:03 | Браво Яне!
Оценка:
-8
 (
18
 гласа)

Браво Яне,ти си единственият политик,който се осмелява да казва истината в очите!
Но на прост народ,трудно можеш да го обясниш!
Този народ още живее с илюзията,че е гласувал за демокрацията!
Не може да проумее,че гласува за най-твърдите комунисти,които дори БСП не гледа с добро око!Но скъпо ще си плати за това!


03 Април 2010 18:16 | Mustafa Ibrahim
Оценка:
0
 (
6
 гласа)

Защо, бе Яне, защо бе пирински соколе, защо не подкрепи батко ти Боко от пожарната да изгъделичка Гоце фон Сирищник ??? То е от ясно, по-ясно, че Гоце все още командва Конституционния съд, а и няма сериозни мотиви за предсрочно прекратяване на пълномощията на президента, но цирк да става... Все пак като няма хляб, да има зрелища.


04 Април 2010 09:29 | До Яне
Оценка:
2
 (
4
 гласа)

Аман от политическа гейщина!


05 Април 2010 10:21 | Яне
Оценка:
1
 (
5
 гласа)

Яне,Яне... политическа мастия излезе.


05 Април 2010 15:33 | сандрина
Оценка:
0
 (
4
 гласа)

Браво Яне!Зад теб също стоят хора имащи право на глас , те те подкрепят!!!


06 Април 2010 03:42 | usa
Оценка:
0
 (
4
 гласа)

яне ти си полити4ески гей
Вашият коментар

ВАЖНО! Правила за публикуване на коментар
Име
Коментар