Роми от Шуменско правят партия "Отоман" навръх Разпети петък, хората на Юзеиров обещават Софи Маринова като подарък

29 март 2010 00:12   1 коментар   21025 прочита
Братя Юзеирови
Братя Юзеирови


Братя Юзеирови

Роми от циганските махали в Шуменско са призовани да създадат турската партия "Отоман" на братя Юзеирови от село Славяново навръх Разпети петък, предаде агенция "Фокус".

Емисари на Юзеирови са посещавали многократно циганските махали в селата Пет могили, община Никола Козлево, село Борци, община Венец, в град Върбица и други райони на областта. На някои места представителите на Юзеирови са раздавали и обещавали брашно и захар, на други обаче били изгонени от местните роми.

Роми от махалите масово се оплакват, че гастролиращите другоселци записват личните данни на хората, без да им дадат нищо срещу това. Хората на Юзеирови обещават като подарък за създаването на новата партия концерт на Софи Маринова. В програмата на учредяването влиза и почерпка в ресторант, раздаване на дребни сладки и безалкохолни напитки, концерт и петъчна молитва. От шуменското мюфтийство вече се дистанцираха и заявиха, че религията не трябва да се смесва с политиката, съобщава "Фокус".

Въпреки подготовката в Шумен недоумяват как роми от циганските махали ще създават турска партия. Още повече, че хора на Юзеирови обещават финансова помощ за предстоящо изграждане на паметници на "незнайния турски войн" в циганските махали на селата в общините Хитрино, Никола Козлево и Каолиново.

1 коментар
29 Март 2010 08:54 | Българин
Оценка:
-1
 (
3
 гласа)

Много ги отпуснаха тези цигати пред тези 20 години псевдодемокрация.....Ще им сърбат попарата др.партии,Правителството,както и Народа,ако си траем......
Вашият коментар

ВАЖНО! Правила за публикуване на коментар
Име
Коментар