Ќовините на югозападна Ѕългари€
 расавица! ћъжете въздишат по √ришовата Ќикол —узанита мила коли и помпала гуми, за да събере пари за клипа си ¬нимание родители: √ерманската полици€ разпространи апел с ужас€ващи снимки на дете, вид€но в детско...
   –егистрац舫абравена парола

ћигрантите от кораба "јкуариус" пристигат в »спани€


17 юни 2018 10:24   2664 прочита

—нимка: Reuters
—нимка: Reuters


—нимка: Reuters

“е прекараха 9 дни в морето


ќбщо 629 спасени в морето мигранти пристигат днес в испанското пристанище ¬аленси€ след девет дни в морето, но въпросът за европейски€ подход към имиграци€та остава открит, предаде –ойтерс.

»спани€ се притече на помощ на мигрантите, предимно от —убсахарска јфрика, след като »тали€ и ћалта отказаха да му позвол€т да пусне котва в техни пристанища. »талианското правителство използва кораба, за да покаже антиимигрантската си позици€, а наскоро встъпили€т в длъжност испански премиер ѕедро —анчес демонстрира по-либерално отношение.

ѕроблемите около кораба подчертаха липсата на единна позици€ на ≈— за справ€нето с потоците от хора, б€гащи от бедността и конфликтите.

"’ората идват в ≈вропа, търсейки европейски ценности, солидарност и подкрепа", за€ви вчера генерални€т секретар на „ервени€ кръст ≈лхаджи ас —и на пресконференци€ във ¬аленси€. "¬сичко друго е предателство към самата ≈вропа", добави той.

≈кип от 2320 души очакват във ¬аленси€ "јкуариус" и двата италиански кораба, които поделиха пътуващите в него, за да направ€т пътуването по-безопасно.

јнтимигрантските настроени€ в »тали€ се засилиха, след като над 600 000 души пристигнаха в страната за последните пет години.

източник: btvnovinite.bg

ќще за: мигранти  пристанище  имиграци€ ќще от: Ѕългари€ и св€т

ƒобави/гласувай в —вежо   —подели във ‘ейсбук «апомни    «а печат¬аши€т коментар

¬ј∆Ќќ! ѕравила за публикуване на коментар
 ирилизаци€
<- ползвайте «јƒЏЋ∆»“≈ЋЌќ ако н€мате кирилица

»ме оментар

¬ъведете кода от картинката

    
»нформационна агенци€ STRUMA.COM - първи в новините на югозападна Ѕългари€. STRUMA.COM е запазена марка и като независима меди€ н€ма никаква връзка с други печатни и електронни медии със същото или подобни наименовани€.