Колата на НСО с военния министър отнела предимство?

16 април 2010 00:14   1 коментар   13941 прочита
Любомир Спасов
Любомир Спасов


Любомир Спасов

Шефът на Правителствена болница д-р Л. Спасов спасил раненото 4-годишно момче от задушаване

Д-р Любомир Спасов, шеф на Правителствена болница, е спасил 4-годишното момченце, пострадало при катастрофата снощи на джип с лек автомобил на НСО, в който се е возил военният министър Аню Ангелов.

Около 20 ч. в сряда лек автомобил на Национална служба „Охрана“ (НСО) и друга кола се блъснаха на бул. „България“. При катастрофата пострада дете, а се оказа, че служебният автомобил е на военния министър Аню Ангелов, който също бе откаран в Правителствена болница с леки контузии.

По пълна случайност в момента на сблъсъка през кръстовището е преминавал самият д-р Спасов. Детето си е глътнало езика и е имало непосредствена опасност от задушаване. Др Спасов заедно с бащата на детето са му помогнали да си поеме въздух .

„В момента, в който детенцето си пое въздух, го качих заедно с майка му в моята кола и ги докарах в болницата“, разказа д-р Спасов. Шефът на болницата не може да каже кой е минал на червено.

„Кой мина на червено трябва да се изкажат компетентните органи. Мисля, че хубавата новина е, че няма сериозно ранени. Министърът беше много силно притеснен дали детето е добре и няколко пъти питаше за него. Като свършиха изследванията на детето, той го видя, видя и майката“, заяви Спасов.

Началникът на НСО Димитър Димитров е назначил вътрешна проверка. Най-вероятно причината е неспазване на предимство, но кой е виновен трябва да се произнесат компетентните органи, заяви Димитър Димитров. Освен КАТ със случая се занимава и Военна прокуратура.

Според свидетели автомобилът на НСО, в който е бил министър Ангелов, е преминал на червен светофар без включени сигнални светлини за движение при специален режим, нито със съответен звуков сигнал.

1 коментар
16 Април 2010 14:18 | Стефан Данаилов
Оценка:
4
 (
4
 гласа)

Как кой е виновен! Олигофрените от НСО !!! Преди 8 години при отклонение през с. Радомирци, Плевенско заради тях се метнах в една нива, защото щяха да ме премажат, изпреварвайки безумно в завой без никаква видимост!!! В последния момент видях синьо-червени лампички и мерцедеси 2 или 3 които профучаха и някакъв инстинкт ме спаси от най-лошото. Също така съм ставал свидетел на много подобни ситуации. Борисов, вземи разследвай тези дерибеи малко, и да не бързат толкова по пътищата, щото всички мрънкате колко е ценен човешкия живот, а всъщност ви е през оная работа!!!!!!!!
Вашият коментар

ВАЖНО! Правила за публикуване на коментар
Име
Коментар