Ќовините на югозападна Ѕългари€
Ѕърза пица с €йца ”никален скандал в чалгата! ≈мили€ за  око ƒинев: Ќ€какъв мухльо ме предал! ¬ол€! ∆ени е в инвалидна количка, но продължава да покор€ва върхове със силата на духа си
   –егистрац舫абравена парола

 анада легализира употребата на канабис за развлечение


21 юни 2018 09:26   1985 прочита

—нимка: Reuters
—нимка: Reuters


—нимка: Reuters

—траната е първата сред членките на √-7, ко€то легализира марихуаната за развлекателни цели


—енатът на канадски€ парламент одобри легализаци€та на марихуаната за развлекателни цели със закон, регламентиращ отглеждането, дистрибуци€та и продажбата й, предадоха ‘ранс прес и Ѕи Ѕи —и.

—траната е първата сред членките на √-7, ко€то легализира марихуаната за развлекателни цели.

ѕритежанието на канабис в  анада е престъпление от 1923 година, но използването й за медицински цели е разрешено от 2001 година.

«аконопроектът веро€тно ще получи кралско одобрение (подписан указ от генерал-губернатора, който представл€ва кралица ≈лизабет ¬тора), след което правителството ще тр€бва да избере официална дата за влизане на закона в сила.

ќчаква се местните власти да получат осем до дванайсет седмици, за да установ€т къде ще се продава леки€т наркотик. ќт средата на септември канадците вече ще могат да купуват от лицензирани производители на различни места, включително и да поръчват онлайн.

ћинималната възраст за купуване и употреб€ване на канабис на федерално ниво е определена на 18 години, като провинциите имат право да въведат праг от 19 години. ѕълнолетните ще имат право да придобиват открито до 30 грама сушена марихуана.

източник: btvnovinite.bg

ќще за:  анада  употреба  канабис ќще от: Ѕългари€ и св€т

ƒобави/гласувай в —вежо   —подели във ‘ейсбук «апомни    «а печат¬аши€т коментар

¬ј∆Ќќ! ѕравила за публикуване на коментар
 ирилизаци€
<- ползвайте «јƒЏЋ∆»“≈ЋЌќ ако н€мате кирилица

»ме оментар

¬ъведете кода от картинката

    
»нформационна агенци€ STRUMA.COM - първи в новините на югозападна Ѕългари€. STRUMA.COM е запазена марка и като независима меди€ н€ма никаква връзка с други печатни и електронни медии със същото или подобни наименовани€.