Бившият министър: Всеки некадърник се оправдава с държавата, затова и Томов се оправдава с мен

05 март 2010 00:14   1 коментар   15540 прочита
Петър Димитров
Петър Димитров


Петър Димитров

- Г-н Димитров, Александър Томов заплаши, че ще ви съди за това, че сте заблуждавали прокуратурата за състоянието на „Кремиковци“. Това плаши ли ви?

- Той тези неща ги говори вече година и половина, откакто прокуратурата го разследва. Нямам никакви възражения точно той да ме съди. Изпълнителният директор на „Кремиковци“, който носи цялата отговорност за състоянието му, това е той. Ние им разсрочвахме вземанията към НЕК и към Булгаргаз, може би заради това иска да ме съди.

- Той говори за ваше писмо, което сте пращали до прокуратурата.

- Аз пращах до прокуратурата не едно писмо, при това информацията в тях не съм си я измислил, това бяха сигнали от синдикатите. Томов беше човекът, който разпродаде комбината. Той продаде около 7000 декара земя. Така че тези писма, които съм пращал, са с информация за това, какво са правили той и Прамод Митал.

- Защо според вас чак сега Томов заговори за тези писма и чак сега реши да ви съди?

- Според мен две са причините. Първата е това, че се води дело срещу него, той много се надява да получи съюзници по схемата „враговете на нашите врагове са наши приятели“. Но според мен има и друго нещо. Облигационерите започнаха да си искат парите и този, от когото трябва да ги искат, е Александър Томов, тъй като той направи схемата за източване. А той, от своя страна, иска да изкара държавата виновна за това, което се е случило. Всеки некадърник се оправдава с държавата. Но няма как да прехвърлиш своята некадърност към държавата.

1 коментар
05 Март 2010 04:00 | usa
Оценка:
-1
 (
3
 гласа)

вси4ки правителства от 1990 та насам са за кау6а на4ело сас последния президент, стига лажи бе крадливо правителствено племе, не лажете народа и му увели4авате тока водата,и лажете пенсионерите сас 20 лева увели4ение,,,,,,,,, не ве ли е срам от господ ,,, ас пак маи сам луд, те верват само в парите, които мислият 4е 6е ги земат сас себе си като умрат, ужас.
Вашият коментар

ВАЖНО! Правила за публикуване на коментар
Име
Коментар