Трио благоевградчани с победи на турнир по канадска борба в Сърбия

11 декември 2018 11:50   5243 прочита


Състезателите на клуб по канадска борба Спартак Благоевград помогнаха за крайната победа на отбора на България в двустранния турнир Лазарев Мегдан в Тръстеник, Сърбия. За българският тим участие от страна на Спартак взеха Любомир Миланов, Радослав Скендеров, Иван Новоселски, Кирил Стоймирски и Борислав Бачев.

Първите трима спечелиха победа във вендета 3 от 5 мача, като Любо и Иван играха на дясна ръка, а Ради на лява. Боби и Кирчо обаче отстъпиха на своите съперници от Сърбия. Любимир Миланов се справи с Иван Тута Веселич, а Радослав Скендерски надигра Горан Десподович. Стоймирски загуби от Милан Джорджевич при юношите, а Бачев отстъпи на Свободан Новакович.

Вторият в света при юношите Иван Новоселски нямаше проблеми при най- леките, като надигра Велко Тополац. Този турнир се организира за първи път в така форма, като от българка страна участваха 11 състезатели, без отказалия се в последния момент Валентин Господинов. Двустранната среща Лазарев Мегдан е по идея на Федерацията на Сърбия по канадска борба и клуба от град Тръстеник.

Домакините се бяха погрижили за всичко, като се започне от залата за срещите, прякото излъчване в youtube и се стигне до хотела и храната, които бяха изцяло за сметка на сръбската федерация. Идеята на организаторите е тази двустранна среща да се превърне в традиция, като най- вероятно следващото издание на Лазарев Мегдан ще бъде с още няколко категории повече.

Марти Иванов


Още за: турнир   борба   вендета   Още от: Спорт

Принтирай статия
0 коментара


Вашият коментар

ВАЖНО! Правила за публикуване на коментар
Име
Коментар