Талантливите футболистки на "Спортика" до 12 години, трети във финалния футболен фестивал

20 юни 2016 15:56   3 коментара   7084 прочита


Малките талантливи футболистки на ФК "Спортика" до 12 години взеха участие във финалния футболен фестивал, организиран от БФС. Турнирът се проведе от 17 до 19 юни на стадион "Локомотив" в град Дряново. В състезанието се включиха осемте най-добри отбора от цялата страна.

Фестивалът се проведе в две фази. В първата фаза отборите бяха разделени в две групи от по четири отбора, а във втората дойде време за елиминациите и мачовете за място. Момичетата от Благоевград водени от Гергана Мазнева бяха в група с отборите на: Ф. К. "Болярки" гр. В. Търново, Ф. К. "ЛП Суперспорт" гр. София, Ф. К. "Светкавица" с. Градешница.

В първия си мач "Спортика" завърши наравно 1:1 с "ЛП Суперспорт". В следващия двубой малките надежди на Благоевград победиха с 2:0 отбора на "Болярки".

В последния мач в групата благоевградчанки направиха нулево равенство със "Светкавица".

Така "Спортика" с равен брой точки с "ЛП Суперспорт" се класираха на полуфиналите в турнира.

Там малките таланти на "Спортика" срещнаха отбора на "Екомет 90", като двубоя завърши при резултат 0:0. За да се определи победителят, двата отбора трябваше да изпълнят по 3 дузпи. За съжаление там късмета на благоевградчанки изневери и те загубиха незаслужено. След този сблъсък дойде и последният най-важен двубой за "Спортика" - мачът за 3-то и 4-то място. Там те срещнаха отбора на "ЛП Суперспорт", с когото преди това в групите бяха завършили наравно. С последни сили и в невероятно горещо време, момичетата на "Спортика" показаха една страхотна борбеност и мотивация за победа. Те прегазиха отбора на "ЛП Суперспорт" с убедителното 4:0. Така без загуба и в 5-те мача и само с един гол в собствената си мрежа, "Спортика" стана 3-ят най-добър отбор в България.

Фестивалът завърши с почетно награждаване на отборите, като в него взеха участие над 120 футболистки. Участнниците бяха наградени с купи, медали и индивидуални награди, от заместник кмета на Община Дряново Деница Вачкова и от председателя на общинския съвет в Дряново Тодор Георгиев – DJ Теди Джорджо.

Индивидуалната награда за най-добър защитник в турнира получи Мария Брашнарова от ФК "Спортика" Благоевград.

Треньорката на младите надежди на ФК "Спортика" - Гергана Мазнева, сподели огромната си радост, че нейният отбор е в трита най-добри отбора в България.

Тя изказа благодарност на всички момичета, които се бориха до последен дъх, във всяка секунда на терена и си пожела догодина ФК "Спортика" да бъде новият шампион на България.

Гергана Мазнева

 

3 коментара
21 Юни 2016 12:57 | Благоевград
Оценка:
1
 (
1
 гласа)

Браво на децата, и на клуба. Заслужават уважение. Гордеем се с вас.


21 Юни 2016 16:12 | мама
Оценка:
0
 (
0
 гласа)

Браво на спортистките от Спортика ! Догодина - златни медали!
Да можеха и мъжете от ФК Пирин да се похвалят с такава победа ....


23 Юни 2016 10:49 | един фен
Оценка:
0
 (
0
 гласа)

Браво, чудесни са. Продължавайте все така напред с нови постижения.




Вашият коментар

ВАЖНО! Правила за публикуване на коментар
Име
Коментар