Стриптийз след драмата на дузпите, с полеви играч на вратата Спортика изхвърли вицешампиона от турнира за купата /Видео/

13 юни 2018 10:19   3 коментара   13979 прочита


Истинска драма се разигра на стадион "Христо Ботев" в Благоевград, но не в мач на изпадналия "Пирин", а при поредната победа на "Спортика". Дамите на благоевградският клуб спечелиха след изпълнение на дузпи 1/4 финала от турнира за купата срещу ЛП Суперспорт и се класираха за следващия кръг.

В редовното време двата тима стигнаха до традиционното напоследък в мач между тях 2:2. Заради контузия на вратарката Милена Караколева, наставникът Радослав Креснички започна с полеви играч под рамката на вратата.

Силвия Джалева не само, че трябваше да се преквалифицира, но и се отличи с невероятни намеси при ударите на противника. Логично вицешампионките започнаха по- активно и първи стигнаха до гол. Той падна в 40 минута след атака на ЛП Суперспорт при която имаше нарушение в полза на Спортика, но съдията го подмина и се стигна до 0:1.

След почивката Спортика погледна по- смело към вратата на ЛП и стигна до гол. След прекрасна триходова атака започната от Яна Йорданова, Веси Махлелиева навлезе в наказателното поле и с точен удар изравни 1:1. В 81 минута гостенките отново поведоха след груба грешка в защитата на Спортика. Всичко по- интересно тепърва предстоеше.

Четири минути преди края Вероника Гоцева изпълни перфектно пряк свободен удар и доведе нещата до 2:2. Това е трето поредно равенство 2:2 в мач между двата тима. Стигна се и до ролетката на дузпите. Яна Йорданова, Здравка Парапунова и Вероника Гоцева бяха точни, а Криси Богданова пропусна за Спортика.

От другата страна ЛП удариха веднъж гредата, вкараха три дузпи, а една спаси влязлата като резерва с контузия Милена Караколева. Решителният удар нанесе Веси Махлелиева за крайното 4:3 при дузпите. За кеф на зрителите, които не бяха никак малко Веси свали фланелката, след гола пратил Спортика на полуфинал.

Напрежението се оказа в повече и за наставника Радослав Креснички, който след края на мача пое към баражите, за да охлади страстите със студената вода на благоевградска Бистрица. Днес отборите на Риал и Севлиево лейдис трябва да определят съперника на Спортика, а мача за място на финала е следващата сряда, като Спортика е гост.

Спортика - ЛП Суперспорт 2:2 4:3 след дузпи

Публикувахте от Щом си от ОФК ПИРИН си тук в 12 юни 2018 г.

 


Още за: Спортика   стадион   клуб   Още от: Спорт

Принтирай статия
3 коментара
13 Юни 2018 15:08 | Един фен
Оценка:
1
 (
1
 гласа)

Поздравления на девойките за победата. Бъдете здрави и все така целеустремени към победи


13 Юни 2018 17:16 | Пицария Ла Феличита
Оценка:
1
 (
1
 гласа)

Браво Веси . Поздрави от всички колеги на пицария Ла Феличита


16 Юни 2018 09:13 | Папи
Оценка:
0
 (
0
 гласа)

Браво момичета винаги бъде №1 и се стремете на горе с много труд.....




Вашият коментар

ВАЖНО! Правила за публикуване на коментар
Име
Коментар