Президентът на БФ по мотоциклетизъм Б. Николов провери лично трасето в Зелен дол за предстоящото Гран при на Благоевград по мотокрос

27 септември 2018 11:37   1 коментар   6769 прочита


Лично президентът на българската федерация по мотоциклетизъм Богдан Николов направи инспекция на пистата за мотокрос в село Зелен дол. Легендата на българския мотоспорт прегледа трасето преди престоящото Гран при на Благоевград, което за първи път ще бъде и домакин на кръг от републиканския шампионат по мотокрос. На Мотополигон Зелен дол тече трескава подготовка за състезанието, което ще се проведе на 7 октомври.

Домакините от клуб Air Max Racing със съдействието на община Благоевград правят всичко възможно мотополигона да отговори на всички изисквания, за провеждането на кръг от шампионата. В момента се извършват довършителни работи по оформянето на пистата и полагането на тръби за вода, което е едно от изискванията за такъв вид състезания. Богдан Николов ще провери още веднъж трасето в началото на октомври, а лично той ще даде старт на състезанието, на което ще присъства и бившия вътрешен министър Румен Петков, който от години работи за развитието на мотоспорта в България. Това ще бъде първото състезание, кръг от републиканското първенство по мотокрос на мотополигон Зелен дол, след 19 години прекъсване.

Преди година домакините направиха генерална репетиция с организирането и провеждането на състезание, в което участваха мотористи от четири държави. Председателят на клуб Air Max Racing Благоевград Красимир Божурски и най- добрия състезател в клас МХ Мартин Тодоров показаха на Богдан Николов свършената до тук работа по мотополигона. Мартин Тодоров, Стефан и Виктор Нейчеви и Мартин Замфиров са само част от състезателите на които клуба домакин ще разчита за класирания в призовата тройка на отделните класове.

Марти Иванов


Още за: Б. Николов   проверка   трасе   Още от: Спорт

Принтирай статия
1 коментар
27 Септември 2018 22:53 | Калоян
Оценка:
0
 (
0
 гласа)

Браво




Вашият коментар

ВАЖНО! Правила за публикуване на коментар
Име
Коментар