Пирин отпадна от турнира за купата на България

28 септември 2018 09:20   5 коментара   14669 прочита


Отборът на Пирин Благоевград изигра само едни мач от тазгодишното издание на турнира за Купата на България. Орлетата срещнаха настоящия носител на трофея и загубиха с 0:2. Попаденията бяха дело на Цветелин Чунчуков в 30 - та минута и на Георги Йомов в 59- та.

Треньорът на "орлетата" Петър Златинов бе направил множество промени в стартовите 11 от загубата с 1:3 от Литекс. Все пак целта на домакините е оставане във Втора лига, но момчетата му се раздадоха и пропуснаха своите шансове пред Петков. Още в третата минута Георги Петков показа високата си класа, след като спаси "белите". Ветеранът парира удар на Петър Христов, който остана очи в очи с него.

Последва нов удар към Петков, който стражът парира. В 13-ата минута Шоколаров беше спрян заради несъществуваща засада, когато излезе очи в очи с Ангеловски. Ашковски остана сам срещу вратаря в 20-ата минута, той стреля, но Ангеловски изби и топката кацна върху горната греда, след което излезе в корнер. В 29-ата минута Златинов центрира към непокрития Вачев, който от 11 метра фронтално срещу вратата се размина с топката.

При последвалата атака Славия излезе напред. Цветелин Чунчуков засече с глава центриране на Георги Йовов в 30-ата минута, като вкара своя втори пореден гол за тима. Секунди по-късно нова опасна акция на Йомов можеше да завърши с втори гол, но този път Чунчуков не успя да засече топката на метър от голлинията. В 33-ата минута Пирин пък пропусна уникален шанс да изравни. Цветомир Вачев беше изведен зад защитата и прехвърли технично излезлия Петков, топката се удари в горната греда, като се върна към връхлитащия Христов, който вместо да подложи главата си и да прати коженото кълбо в празната врата, се хвърли със странична ножица и прати топката високо над вратата.

Втората част съставът на Загорчич продължи да има инициативата. Една отлична атака на гостите доведе до второто попадение за столичани в 59-ата минута. Левият защитник Велковски проби и центрира отляво, а Йомов на задната греда не сгреши и даде солиден аванс на тима си. Така той отбеляза четвъртото си попадение за сезона, като стана единственият играч на отбора с голове във всички турнири - Лига Европа, Първа лига и Купата на България. Христов пробва нов акробатичен удар, който отново беше спасен от Петков в 65-ата минута. Малко след това Шоколаров пропусна да вкара трети гол, а в оставащите минути Славия контролираше събитията и без да си дава много усилия се класира на осминафинал.

Марти Иванов


Още за: Пирин   издание   носител   загуба   Още от: Спорт

Принтирай статия
5 коментара
28 Септември 2018 10:34 | exa
Оценка:
1
 (
7
 гласа)

закривай тъка си взимат заплатите тея фудбалери и ръководство


28 Септември 2018 10:42 | десетката
Оценка:
-2
 (
4
 гласа)

ПЕТЪРЧООООО


28 Септември 2018 18:43 | клп
Оценка:
3
 (
5
 гласа)

Продавай отбора бе, Нагъл камбит !


28 Септември 2018 21:29 | ВЕНКО
Оценка:
-4
 (
4
 гласа)

ПЕТЪРЧО ПИТАЙ ТАТЕ КОЙ ДА ИГРАЕ, НЕКАДЪРНИКОООО МАРШ НА САНДАНСКИ И ПАНТАЛЕЙЧО, БЪРЗО ДА ВИ НЯМА.


29 Септември 2018 00:52 | фен
Оценка:
5
 (
5
 гласа)

Докъде докарахте Пиринката, смотаняци. Да се борим за оцеляване в мизерната Б група. Егати падението...




Вашият коментар

ВАЖНО! Правила за публикуване на коментар
Име
Коментар