Пирин и Банско в безголово реми, но орлетата остават втори /Видео/

23 април 2015 16:21   3 коментара   7903 прочита


ОФК Пирин направи погрешна стъпка в борбата за промоция в А група, която обаче се оказа без последствия за временното класиране в Б група, след като орлетата направиха 0:0 у дома с Банско, а преследвачът Локомотив Горна Оряховица не успя да победи Добруджа като домакин и също завърши наравно – 1:1. Пиринци бяха по-активния отбор през по-голямата част от мача, но не успяха да реализират головите си положения.

Първата част започна вихрено за благоевградчани, които създадоха няколко опасни ситуации в рамките на няколко минути. Още във втората минута Башлиев влезе опасно в наказателното поле, центрира остро, но нападателите се разминаха с топката. В 6-та минута Тончев излезе на стрелкова позиция след хубава атака от ляво, но изстрелът му бе спасен, като в последвалото центриране след отбитата топка, двама души в зелено се разминаха с кълбото на голлинията.

В 21-та минута Тошев намери топката от въздуха , но би неточно. Веднага след това бе и най-опасната ситуация за орлетата, като Благов стреля почти на празна врата, но притичал защитник отби в корнер. В 25-та минута гостите показаха зъби, като Бенгюзов пусна остра топка към Хазуров, но Костов внимаваше и спаси. Последва нов удар от въздуха на Тошев, но голмайсторът на Пирин отново пропусна. В 35-та минута Коцев стреля над вратата от добра позиция. Гостите изпуснаха най-чистото си положения в мача в 43-та минута, когато Илиев стреля от дузпата, но Костов спаси.

През втората част пиринци излязоха мотивирано, но атаките им се разбиваха малко пред наказателното поле на банскалии. Спорна засада бе вдигната в 55-та минута, когато Тошев изскочи зад гърба на отбраната, но страничният рефер бе категоричен. Последваха минути на припряност в действията на орлетата, коти трудно достигаха до наказателното поле, въпреки че владееха повече топката.

В 63-та минута Благов направи самостоятелен пробив и стреля, но Колев изби с върха на пръстите в корнер. Десет минути по-късно, след изпъленение на корнер Хаджииванов засече топката под гредата, но отново Колев изби. Последваха удари на Златинов и Коцев, като последния се размина с кълбото в 44-та минута, когато оставаше почти на празна врата. В последните 6 мин на срещата футбол почти не се игра, след като при е една безобидна ситуация Хаджииванов бе изгонен, след като съдията Буров помисли, че нападателят в зелено симулира за дузпа, като явно се видя, че той стана моментално, след като бе съборен при съприкосновение със защитник. Въпреки това реферът показа червен картон за втори жълт на влезлият като резерва състезател.

В следващата среща Пирин гостува на Добруджа, като мачът е в неделя от 17:00 в Добрич.

Състав на Пирин: Костов, Башлиев, Попев, Сандев, НИколов, Витанов, Станоев, Благов, Коцев, Тончев и Тошев. В игра влязоха още Златинов, Хаджииванов и Тасев.

Димитър Христов


Още за: Пирин   Банско   орлетата   Още от: Спорт

Принтирай статия
3 коментара
23 Април 2015 16:58 | обективен
Оценка:
4
 (
4
 гласа)

Навреме качихте информацията... и късно да е, не може да измие срама...


23 Април 2015 17:54 | ххх
Оценка:
4
 (
6
 гласа)

Смениха треньора на годината. След дъжд качулка


24 Април 2015 09:34 | фен
Оценка:
2
 (
2
 гласа)

Ако бяха включили в черното тото и тия сега където ги уволняват, щяха още некоя годинка да лапат, ама толко им е умствения бягаж, особено на тоя от Симитли. Последните няколко мача, трябва да си малоумен да не виждаш какво става и на малките деца им стана ясно, че мачовете са нагласени, ама на някои им набъбнаха банковите сметки, а истинските фенове чакат най после Пирин да се върне в елита. Града ни изпустна най големия шанс преди години, когато Кирил Домувчийски изкаше да поеме Пирин и тогава шепа пишман бизнесмени го изгониха, като му търсиха над 200000 евро и човека си тръгна и пое Лудогорец. Сега всички виждаме какво е изпуснал града ни плюс завода за хапчета в който щяха да намерят работа стотици безработни. Не на последно място талантите от Благоевград нямаше да изтичат за жълти стотинки към други отбори.




Вашият коментар

ВАЖНО! Правила за публикуване на коментар
Име
Коментар