Футболистът от Кресна К. Десподов: В Италия няма лигаване на тренировките, като при нас...

29 май 2019 14:17   1 коментар   9391 прочита


Нападателят на италианския Каляри Кирил Десподов изрази своето удовлетворение от назначението на Красимир Балъков за селекционер на националния отбор. 22-годишният футболист от Кресна уверено заяви, че специалистът ще постигне успехи начело на „трикольорите”, за които в началото на юни предстоят два квалификационни мача за Евро 2020.

На 7 юни „трикольорите” имат гостуване срещу Чехия на стадион „Летна” в Злин, пише pirinsport.com.Три дни по-късно е домакинството ни срещу Косово от квалификационна група А. Преди тези мачове България заема второто място с 2 точки, като изостава на четири зад лидера Англия.

„Аз се радвам, че Красимир Балъков стана национален селекционер, защото съм работил с него в Литекс. Знам какво ще изисква”, заяви Десподов.

„Мисля, че ще постигне успехи, защото има добри футболисти. Оттук нататък трябва само да надграждаме и да търсим максимума във всеки един мач. Немският манталитет, както се казва. В България е трудно да промениш мисленето на футболистите.”

Десподов също така взе отношение спрямо разразилия се в последния кръг скандал с изгонените от Черно море футболисти. „Само ще кажа, че познавам и Георги Китанов, и Георги Илиев, и Петър Витанов. Мъжки момчета са, не вярвам да са направили нещо, за което чак да бъдат изгонени”, коментира острието.

„Надявам се догодина първенството да бъде още по-интересно и ЦСКА да стане шампион. Да стане по същия начин, по който Лудогорец стана през този сезон, за да видят какво е с 1 точка да те бият накрая.”Футболистът отчете и огромния културен шок, който е претърпял при първите си тренировки в Каляри.

„В началото си казах, че тренировките нямат нищо общо с българския футбол, с българските тренировки. Тук доста често се лигавим на тренировките, честно казано. Там няма лигавене, влиза се от упражнение в упражнение. Няма единият да пие вода, 5 минути да се плискаме, няма такива неща”, каза още Десподов.


Още за: К. Десподов   тренировка   отбор   Още от: Спорт

Принтирай статия
1 коментар
30 Май 2019 05:32 | ...
Оценка:
1
 (
3
 гласа)

Смешко, за какво лигавене говориш???
И тук има футболисти, които са изрядни на тренировки но има и такива на които някои неща се поднасят незаслужено!!!
Например, футболист на годината за 2018г.
Спри да даваш интервюта, че си трагичен!!!




Вашият коментар

ВАЖНО! Правила за публикуване на коментар
Име
Коментар