Ќовините на югозападна Ѕългари€
Ѕърза пица с €йца ѕолезно!  ултурни обичаи, с които да внимавате при пътуване в чужбина “айната на една отвара, ко€то прави чудеса с т€лото ви
   –егистрац舫абравена парола

«релищни —Ќ»ћ »: “лъсти пачки и лимузини на циганите сводници, сгащени от √ƒЅќѕ


18 септември 2019 12:53  1 коментар   3665 прочита–ъководител€т на специализираната прокуратура ƒимитър ‘рантишек ѕетров и шефът на √ƒЅќѕ »вайло —пиридонов разкриха нови подробности около спецакци€та, при ко€то бе разкрита и неутрализирана организирана престъпна група за трафик на жени с цел сексуална експлоатаци€, действала в Ѕългари€ и √ермани€. „»звършените процесуално-следствени действи€ са на територи€та на град —офи€, град Ѕургас – основно, град ямбол и град —илистра.

¬ хода на тези процесуално-следствени действи€ са задържани основно към насто€щи€ момент четири лица, на които са повдигнати обвинени€ за участие в организирана престъпна група“, об€ви прокурор ‘рантишек.

¬еро€тно с това разследване са свързани акциите в цигански гета в Ѕургас вчера, пише "‘лагман". ћомичетата били подмамвани от сутеньорите, които ги лъжели, че са влюбени в т€х. ∆ените били шантажирани и като били записвани тайно по време на сексуален акт. —лед това били принуждавани да проституират под заплахата записите да бъдат пуснати на публично м€сто.

Ѕандитите изкушавали момичетата, като карали скъпи автомобили. „ќбикал€ли са заведени€ по морето. «апознавали се с определено момиче. —имулирало се чувства, любов между т€х, като въз основа на тези вече изградени отношени€ момичето е било изпращано в √ермани€, където под натиск, отделено от близки и роднини, е принуждавано да проституира.

ƒруги€т начин, подобен на първи€ - след случаен полов контакт, който е бил контролиран – записвани са половите актове, след което момичетата са били принуждавани да проституират под угроза на това, че въпросни€т запис ще бъде разпространен и те ще бъдат, така да кажем, публично опозорени“, об€сни ƒимитър ‘рантишек. »ззети са гол€мо количество пари, банкови нареждани€ и такива по системи за бързо плащане за над 500 хил. лв. “ова са сумите, които групата генерирала от сексуалната експлоатаци€ на жените.

»вайло —пиридонов об€сни, че оперативната работа по тази група започнала през юни т.г. —ъмнени€та дошли заради луксозни€ начин на живот на заподозрените. ∆ените били принуждавани да проституират освен в √ермани€, но и в јвстри€.

ѕарите са инвестирани в скъпи часовници и нови модели изключително скъпи автомобили. „ћога да кажа, че паричната сума, на ко€то възлизат тези автомобили - осем автомобила са иззети, са над 1,5 млн. лв. Ќамерени са част от платежните нареждан舓, каза »вайло —пиридонов. —поред него това е поредна изключително успешна акци€.

“ой поздрави разследващите, тъй като трафикът на жени с цел сексуална експлоатаци€ било нещо „изключително гнусно“ и то било приоритет за колегите му. ƒимитър ‘рантишек об€ви, че са установени пет експлоатирани жени на територи€та на Ѕългари€. “ова обаче била по-малката част. ќстаналите били в √ермани€. ∆ените били пълнолетни. Ќ€кои от т€х „се откачали“ от сутеньорите, по думите на »вайло —пиридонов, и водели вече съвсем различен начин на живот. “е също щели да бъдат разпитани. ћерки за неотклонение се очаква да бъдат гледани в съда утре.

ћного малка част от печалбите оставали в момичетата. “е били настан€вани в квартири, наети от сутеньорите. ∆ените не били на€сно какво с какво разполагат в банковите им сметки. ≈дна от т€х, например, не знаела, че в сметката й в √ермани€ има 67 000 евро.

„ј е разполагала само с 200 евро и си е купила маратонки, примерно. »зключително оскъдно са разполагали с финансови средства. ¬сичките финансови средства са били взимани от въпросните лица, които са ги склон€вали, и влагани по съответни€ начин“, добави »вайло —пиридонов. ƒимитър ‘рантишек каза, че производството е в много ранен етап. ѕри повдигане на съответно обвинение щ€ла да бъде уведомена и  ѕ ќЌѕ». /blitz.bg

 

 

ќще за: прокуратура  спецакци€  група ќще от: —ин€ лампа

ƒобави/гласувай в —вежо   —подели във ‘ейсбук «апомни    «а печат


1 коментар

18 септември 2019 15:16 | »«Ќ≈ЌјƒјЌ
ќценка:
1
 (
1
 гласа)

’ќ–ј“ј “ќЋ ќ¬ј “–”ƒ —ј ѕќЋќ∆»Ћ» “ќЋ ќ¬ј —’≈ћ» —ј Ќј„≈–“јЋ» ј ¬»≈ Ќј √ќ√ќ¬ќ » «ј ≈ƒ»Ќ ћ»√. »ћ ¬«≈’“≈ ¬—»ћ ќ Ќ≈ ≈ „≈—“Ќќ. ќЅ»–Ќ»÷». «ј—–јћ≈“» —≈. » »ћ ¬–Џўј»“≈. «ј–јЅќ“≈Ќќ“ќ. ¬≈ƒЌј√ј Ќ»“ќ —ј √ќ  –јЋ» Ќ»“ќ —ј »«ћјћ»Ћ». “ј ЌјЋ» » “ќ¬ј Ќј–»„ј“≈ ѕ–ќ‘≈—»я. ¬»Ў≈ » ћќћ»„≈“ќ »ћј ¬ —ћ≈“ ј“ј —». 75 000. ≈¬–ќ. ј ќ » «ј¬»∆ƒј“≈ .ѕ–ј “» ”¬ј»“≈ ¬»≈ ѕ–ќ‘≈—»я“ј ».
¬аши€т коментар

¬ј∆Ќќ! ѕравила за публикуване на коментар
 ирилизаци€
<- ползвайте «јƒЏЋ∆»“≈ЋЌќ ако н€мате кирилица

»ме оментар

¬ъведете кода от картинката

    
»нформационна агенци€ STRUMA.COM - първи в новините на югозападна Ѕългари€. STRUMA.COM е запазена марка и като независима меди€ н€ма никаква връзка с други печатни и електронни медии със същото или подобни наименовани€.