Заподозрян за убийството на Георги Стоев сред арестуваните за трафик на кокаин в ЮАР

06 март 2021 13:25   7175 прочита
Г. Стоев, сн. 24 часа
Г. Стоев, сн. 24 часа


Г. Стоев, сн. 24 часа

Приживе писателят го сочи и като един от хората за мокри поръчки на мафията

Единият от българите, арестувани с кокаин за близо 40 млн. долара, е бил сред заподозрените за убийството на писателя Георги Стоев, научи БЛИЦ.

Марио Васев бе арестуван след показния разстрел на писателя, но доказателствата срещу него така и не успяха да бъдат прокарани. Самият Васев е бил съученик на Георги Стоев, но двамата прекъсват отношенията си, когато той минава в служба за Златко Баретата. 

Българинът е с богато криминално досие, бил е съден и за убийството на таксиметров шофьор.

Самият Георги Стоев го сочи и като един от хората за мокри поръчки на мафията.Адвокат Добрин Додев, който е бил с Георги Стоев, когато го убиват, разпознава фоторобот на Марио Васев, а след това отново го припознава и измежду 5 снимки на различни мъже. Той посочва именно него като един от двамата извършители. Когато обаче трябва да разпознаят на живо килъра, и не посмява да го посочи. 

Източници на БЛИЦ разкриват, че Марио Васев е основно в чужбина през последните години. Вероятно той е бил на средно ниво в трафика на кокаин в този район и е отговарял само за логистиката.

Десетимата задържани от България и Мианма за наркотрафик края бреговете на Южна Африка се очакват обратно в съда следващата седмица, докато страната търси преводачи от български и бирмански.

Марио Васев е задържан заедно с Атанас Биков и Борислав Атанасов. С шестима граждани на Мианма те бяха изправени пред съда във Фреденбург по обвинения в търговия с наркотици и притежание на наркотици.

0 коментара


Вашият коментар

ВАЖНО! Правила за публикуване на коментар
Име
Коментар