Зам. -правосъдният министър сега обяви в ефир: Кристиан, който уби Милен Цветков, може да получи и доживотна присъда 

25 април 2020 07:44   1 коментар   7396 прочита


Каква е точната правна квалификация за убийството на Милен Цветков и необходими ли са законодателни промени? Това коментира за "Денят ON AIR" заместник-министърът на правосъдието проф. Николай Проданов. 

Той заяви, че не би могъл да се ангажира с категорично мнение, но след като прокуратурата може да повдигне възможно най-тежкото обвинение срещу Кристиан Николов, то явно съществува убеденост, че то ще издържи в съда. 

"Едно такова обвинение не само е възможно, но в резултат може да се достигне и до доживотна присъда. Както вчера, така и днес, се вижда ясно, че отделните полицейски сили - парламентарно представени, имат намерение да внесат предложение за законодателни промени. Общото мнение е, че има необходимост да се завиши наказателната репресия за подобни престъпления", каза той за Bulgaria ON AIR. 

По думите му и в предложенията на ВМРО, и в тези на ГЕРБ има общи неща, насочени към завишаването на налаганите глоби за водачите, които шофират след употребата на наркотици. 

"Другото предложение е за завишаване на минималния праг на наказанието лишаване от свобода във възможно най-тежките случаи, когато в резултат на ПТП след употреба на наркотици е причинена смърт. Ориентацията е минималната санкция да се увеличи от 3 на 5 години", коментира проф. Проданов. 

Заместник-министърът на правосъдието е категоричен, че в момента няма лишени от свобода, които да са заразени. 

"Реалните проблеми в местата за лишаване от свобода са свързани с това, че епидемията доведе до някои промени във фактическия статус на лишените от свобода. На първо място се наложи на бъдат прекратени свижданията", отбеляза той. 

Николай Проданов уточни, че се провеждат видеосвиждания на лишените от свобода през последните седмици. Имаше 659 такива видеосвиждания, заяви той. 

1 коментар
25 Април 2020 12:00 | А дано,ама на дали!
Оценка:
1
 (
1
 гласа)

?! ?! ?! ?
Вашият коментар

ВАЖНО! Правила за публикуване на коментар
Име
Коментар