Задържани за милионен трафик на цигари за Англия излязоха на свобода

22 май 2022 12:48   1 коментар   3766 прочита
iStock
iStock


iStock

Спарични гаранции излязоха на свобода четиримата задържани жители на Сливен в хода на шумна акция за нелегален трансфер на цигари за Англия.

Делото за мерките за неотклонение стартира след четири самоотвода на местни съдии.

Считаният за тартор на престъпната банда, 54-годишен Симеон Симеонов, ще трябва да заплати 50 000 лева парична гаранция, по 25 бона ще се бръкнат сочените като основни помагачи в действалата над година схема - Междун Гюнгюлеров на 29 години и Михаил Ямаков на 24, пише "Телеграф".

С възможно най-леката мярка „подписка“ пък е собственикът на чейнджбюрото в сливенския квартал „Хаджи Димитър“, където според антимафиотите печалбите били изпирани, 48-годишният Владимир Меразчиев.

Наблюдаващият прокурор по досъдебното производство ще протестира мерките, заседанието на апелативния съд в Бургас е насрочено за петък, 27-ми май.

Златни накити с тегло над 7 кг и пари в брой за над 1,1 милион лева в различна валута бяха иззети в хода на специализираната акция в Сливен и околните селища, когато бяха претарашени 12 адреса.

Само от чейнджбюрото бяха прибрани в чували над 600 000 лв. Според прокуратурата познатият от началото на прехода в Сливен Симеон Симеонов - Селим е използвал в схемата над 50 мулета, които по различни начини са пътували до Албиона, пренасяйки контрабандни количества папироси с турски и български марки, които продавали там.

Парите предавали на тартора. От Симеонов са били прибрани пет луксозни автомобила. Семейството на Селим е демонстрирало завидно благосъстояние и в момента строяло истински палат в село Николаево .

Според местните освен връзки с някогашната силова групировка Седмиците, Симеонов имал разтворен чадър и в държавните структури, негови близки роднини от доста време работели в МВР.

Чейндж бюрото в сливенския квартал Даме Груев, откъдето са били иззети близо 600 000 лева в различна валута остана затворено след задържането на собственика му.


Още за: цигари   пари   Още от: Синя лампа

Принтирай статия
1 коментар
22 Май 2022 21:54 | ДО: БОЙКО РАШКОВ
Оценка:
1
 (
1
 гласа)

ОЧАКВАЙТЕ: СЕКТОРНИЯ НА КРИМИНАЛНА БЛАГОЕВГРАД ВАСИЛ ДЖИЗОВ ПИЯДЕТО ИЗДАЛ ЗАПОВЕД ДА ХВЪРЛЯТ ЗАЛОВЕН КАНАБИС В РАЗЛОГ В ДЕРЕТО И ДА СКРИЕ ДОКАЗАТЕЛСТВАТА СРЕЩУ НЕГОВ ЧОВЕК
Вашият коментар

ВАЖНО! Правила за публикуване на коментар
Име
Коментар