Ќовините на югозападна Ѕългари€
ѕолезно е да прочетете! 20 правила за етикет, които вс€ка дама тр€бва да знае ¬нимание родители: √ерманската полици€ разпространи апел с ужас€ващи снимки на дете, вид€но в детско... ”чените с революионно откритие! "”биват" псориазиса с клетъчна терапи€
   –егистрац舫абравена парола

¬ъзмездие: 16-годишната ѕет€, ко€то удуши бебето си и го натика в хладилник, си го получи


12 септември 2018 13:52  1 коментар   2272 прочитаѕризнаха за виновна ѕет€ Ћ., ко€то на 1 март т.г. роди момченце в дома си и го удуши. Ќепълнолетната получи наказание от 1 година и 4 месеца затвор, съобщиха от пресцентъра на прокуратурата.

–айонна прокуратура- азанлък внесе в съда обвинителен акт спр€мо непълнолетно момиче/на 17 г./, на което е повдигнато обвинение, че на 1 март 2018 г., в землището на село —редногорово, общ.  азанлък, обл. —тара «агора, като непълнолетна, но разбирайки свойството и значението на извършеното и можейки да ръководи постъпките си, като рождена майка, умишлено е умъртвила новородената си рожба, от мъжки пол, веднага след раждането й чрез удушаване – престъпление по чл. 120 предл. II вр. с чл. 63 ал.1 т.4 от Ќаказателни€ кодекс.

—луча€т започнал да се разплита, след като на 5 март, понеделник, в 14,52 часа от казанлъшката болница лекари подали сигнал в полици€та за приета при т€х жена след раждане, ко€то не давала об€снение за това къде е новороденото. ѕет€ Ћ. потърсила лекарска помощ към 14,30 часа заради влошени стойности на кръвните си показатели, но н€ма опасност за живота й. ѕрегледът установил, че непълнолетната е родила момченце на 1 март в домашни услови€ в 8-и€ лунарен месец на бременността си без лекарски контрол, може би акуширал бащата на бебето. —лед раждането майката удушила бебето със собствените си ръце, като притиснала ши€та му.

ћеханична асфикци€ - притискане на ши€та, най-веро€тно с ръка - такава е причината за смъртта, според направената вече съдебномедицинска експертиза. —поред не€ бебето жив€ло едва десетина минути. ћедици см€тат, че макар и осмаче, момченцето било родено с признаци на зр€лост и можело да живее дори и без специални услови€.

—лед убийството мъжът, който живеел с ѕет€ на семейни начала, сложил трупчето в найлонова торба и го отнесъл в изоставена къща в съседство, където го сложил в неработещ хладилник. “ам то било открито от разследващите заедно с плацентата от раждането. Ќа първото съдебно заседание подсъдимата призна изц€ло вината си и поиска да се възползва от законовата възможност за провеждане на съкратено съдебно следствие, при което определеното наказание се намал€ва с една трета. Ќа 10 септември 2018 г., –айонен съд азанлък призна подсъдимата за виновна и определи наказание от 1 година и 4 месеца „лишаване от свобода“ условно с изпитателен срок от 3 години.

ќще за: наказание  прокуратура  обвинение ќще от: —ин€ лампа

ƒобави/гласувай в —вежо   —подели във ‘ейсбук «апомни    «а печат


1 коментар

12 септември 2018 16:57 |
ќценка:
8
 (
8
 гласа)

» какво си е получила?! √одина и 4 месеца за убийство! “ова не е правосъдие, а смехотропи€! «атова престъплени€та у нас ще се множат, защото не получават адекватно наказание!
¬аши€т коментар

¬ј∆Ќќ! ѕравила за публикуване на коментар
 ирилизаци€
<- ползвайте «јƒЏЋ∆»“≈ЋЌќ ако н€мате кирилица

»ме оментар

¬ъведете кода от картинката

    
»нформационна агенци€ STRUMA.COM - първи в новините на югозападна Ѕългари€. STRUMA.COM е запазена марка и като независима меди€ н€ма никаква връзка с други печатни и електронни медии със същото или подобни наименовани€.