Васил Божков писал мейл до Гешев

04 юни 2020 13:04   3 коментара   2821 прочита


Държавата, прокуратурата и МВР ще се опитаме да защитим всички възрастни хора. Това заяви главният прокурор Иван Гешев от Ябланица където се провежда спецоперация срещу битовата престъпност. „Делото за убиеца Джок Полфрийман ще бъде прехвърлено на съответния прокурор. Този човек беше осъден на 20 години затвор и беше пуснат 8 години предсрочно. Решението за възобновяването на делото е в ръцете на наблюдаващия прокурор.

Ясно е, че този опит за възобновяване на делото е прелюдие за сигнал до европейските институции за правата на човека. Полфрийман е използван от партии, НПО-та и определени хора. Той щеше да е „лузър“ в Австралия, а тук е звезда, каза бащата на убития студент сутринта.

Моето мнение е същото“, допълни още Гешев. „Главният прокурор определя приоритетите и целите на прокуратурата. Не наблюдавам отделни деца. Не е нормално да има сигнали чрез „Фейсбук“, но всеки си преценява как да се защитава. Освен във „Фейсбук“ е постъпил сигнал по имейл от обвиняемия Васил Божков до мен, в който излага определени неща“, разкри обвинител номер 1. „Срещу Божков са изпратени документи в ОАЕ. Цветан Василев и Божков имат едни и същи интереси. Те имат интерес да има слаба държава и прокуратура“, каза пред журналисти Иван Гешев . Припомняме, че чрез колажи, бележки, комикси и неавтентични документи обвиняемият бизнесмен Васил Божков опитва да дестабилизира държавата.

Както е известно Божков избяга в ОАЕ след невиждани разкрития за него и неговия бизнес, които за първи път се осмелиха да направят Цветомир и Боян Найденови. Заедно с Божков в Дубай е и дясната му ръка Георги Попов. Първоначално срещу Божков имаше повдигнати 11 обвинения за ръководене на престъпна група, за принуда, за изнудване, за опит на подкуп на длъжностно лице, за подбудителство на престъпление по служба и други деяния. Тези дни обаче прокуратурата му повдигна нови обвинения – за убийствата на няколко души../Novini.bg


Още за: Божков   мейл   Гешев   Още от: Синя лампа

Принтирай статия
3 коментара
04 Юни 2020 17:40 | Оракул
Оценка:
1
 (
1
 гласа)

Скоро ще си сменят местата, Гешев ще се крие, Божков ще си е в България.


04 Юни 2020 18:19 | Стефанов
Оценка:
4
 (
4
 гласа)

А аз пък мисля Гешев просто да си върши работата без да дава пресконференции. Не думите, а намалялата престъпност ще е критерия дали се справя. Иначе ще си помисля, че търси популярност. Органите на правосъдието и сигурноста не трябва да са популярни, а ефективни. Иначе ще заприлича на политик.


04 Юни 2020 18:20 | Ники
Оценка:
2
 (
2
 гласа)

Гешев е марионетка на Делян Пеевски и Бойко Борисов.




Вашият коментар

ВАЖНО! Правила за публикуване на коментар
Име
Коментар