Васил Божков от Дубай: Бях 2-3 седмици в затвора "Ал Ахбар", сега съм в апартамент под наем

08 май 2020 09:08   4 коментара   4960 прочита


Издирваният от прокуратурата бизнесмен Васил Божков даде интервю по телефона от Дубай за bTV тази сутрин.

Той потвърди, че се намира в арабската държава от края на месец януари и сега живее в апартамент под наем. Преди това обаче прекарал е около 2-3 седмици в затвора "Ал Ахбар“.

„Специални условия нямах, нямах достъп до телефон, нямах затворнически номер. С една дума – не съществувах. Освобождаването се случи, когато дубайските власти разбраха какви са нещата наистина, а не както бяха представени от българските власти“, заяви собственикът на "Нове холдинг".

Божков разказа, че няма никакви ограничения, разхожда се свободно по улиците и то без охрана, но ако не може да напусне страната, защото най-вероятно ще бъде арестуван.

И допълни, че би имал притеснения за сигурността си, ако се върне в България.Той обяви, че не е избягал от страната, а заминал по работа. Щял да се върне в "подходящия момент“. По думите му това би се случило най-рано, след като делото влезе в съда.

"Аз съм невинен. Срещу мен няма нито едно съществено обвинение“, беше категоричен той.

По повод обвиненията срещу него за нерегламентирани контакти с членове на Комисията по хазарта, които покровителствали бизнеса му в "Еврофутбол", той заяви:

"Това с Комисията по хазарта, аз никога не съм имал контакти, всичките ми контакти по този бизнес са били с Влади Горанов. За което имам безброй доказателства. Законът не се тълкува, той се изпълнява. При едни правила – данъкът е един, при други правила – друг. Затова тотото е плащало един данък, а ние друг“.

Божков добави, че в апартамента живее с Георги Попов, който притежава 87% от акциите на ФК "Левски".

„Той е добре, вчера празнувахме имения му ден. Голяма компания бяхме. С наши познати, не бяха българи“, уточни Божков.

Бизнесменът посочи, че не се е срещал с представители на българските власти в Дубай, но най-вероятно е имало такива. Божков добави, че от българската прокуратура не са правили опити да се свържат с него.

„Аз си вдигам телефона, не знам защо прокуратурата не се опита да се свърже с мен“, посочи още той. 

Чувал се със сина си, който е обвинен за пране на пари, но е на свобода. Със съпругата си Елена Динева обаче няма връзка, тъй като тя е в ареста. По думите тя е държана като заложник на базата на показанията на един свидетел.

"Невинни хора ги държат в ареста", изтъкна той, като добави, че всички, които го познават ги е страх, защото са заплашени, че може бизнесът им да бъде унищожен и с тях "да се случи това, което с Васил Божков".

Затова и никой българин не искал да говори с него. Имал обаче "доста богати" чужди приятели, които му давали пари.

"Един милион, пет милиона", каза той, като отрече, че му помагат руснаци.

Бизнесменът обяви още, че вече е подал искове в Лондон и ще съди държавата заради унищожаването на неговата колекция.

Васил Божков заяви, че е готов да продаде или подари акциите на ФК "Левски" и обвини премиера Бойко Борисов за съдбата на му. Какво още каза той, четете в corner.dir.bg.

 

 


Още за: Божков   Дубай   затвор   Още от: Синя лампа

Принтирай статия
4 коментара
08 Май 2020 12:42 | Опа!
Оценка:
3
 (
3
 гласа)

А за мутрите какво каза, а? И за корпулентния...


08 Май 2020 16:37 | Хой
Оценка:
1
 (
1
 гласа)

Според Боко и Гешев, Божков е в арест. Ха ха.


08 Май 2020 22:47 | ГУЛАГ
Оценка:
0
 (
0
 гласа)

Нали даржавата те пазеше, грозник.
И шайка некадърни барети...
Мишкичкиии.
Със протекций и дядо може.


09 Май 2020 08:28 | Стефанов
Оценка:
2
 (
2
 гласа)

Борбата за справедливост е борба между доброто и злото. Победи ли доброто - добре е за хората. Победи ли злото - лошо за хората. Но в България днес борбата е борба между злото и другото зло. Следователно, която от двете страни и да победи - лошо за хората.
Вашият коментар

ВАЖНО! Правила за публикуване на коментар
Име
Коментар