Валери Симеонов: След Васил Божков идва времето на Валентин Златев

24 май 2020 17:08   1 коментар   4386 прочита
Снимка: БГНЕС
Снимка: БГНЕС


Снимка: БГНЕС

„След Васил Божков идва времето на Валентин Златев… Досега държавата и олигархията винаги са съществували паралелно. Факт е, че има първи удар, втори удар, очаквайте и трети удар“. Това каза пред БНР Валери Симеонов, зам.-председател на Народното събрание и лидер на НФСБ. По думите му идеята за създаването на верига държавни бензиностанции ще разбие картелното споразумение, каквото той е категоричен, че съществува.

„Всички данъчни складове са в ръцете на една фирма с доста известен управител… Започва един оздравителен процес, непознат за България, който остава извън вниманието на обществото, медиите. Първите тежки удари срещу олигархията вече са факт, разбиването на срастването на крупния монопол с политическата власт. Първият случай беше ударът върху хазартната империя на Васил Божков. Сега се нанася втори удар върху установен монопол и картел“, коментира Симеонов.

Председателят на НФСБ подчерта, че в момента се наблюдава и картел между големите доставчици на мобилни услуги, „които тихомълком повишиха и почти изравниха цените на тези услуги“.

„Като вдигат цените, пренасочват приходите си от там, а от друга страна предлагат ниски цени на интернет и на цифрова телевизия, като така ликвидират действащи кабелни оператори, които си плащат данъците. Подложени на атака с ниски цени, тези фирми започнаха да обявяват фалити“, отбеляза Симеонов.

Валери Симеонов подчерта, че в най-сивия сектор са автосервизите.

„Намаляването на ДДС върху ресторантьорските услуги е една от малкото сериозни мерки, с която реално ще бъде подпомогнат най-засегнатият от кризата бранш – туризмът. Изравняването на ДДС за хотелите с ресторантите премахва една несправедливост в третирането на двете страни на една монета“, заяви Симеонов.

Според него с антикризисната роля на тази мярка ресторантьорите ще имат възможност да компенсират част от загубите, които са претърпели през изминалите два месеца и да влязат на сравнително високи обороти в новия сезон.

„За моето гласуване не попречи липсата нито на Владислав Горанов, нито на Менда Стоянова, нито на Бойко Борисов, аз си нося отговорност за моето гласуване, така постъпиха и всички останали… Ясно е, че Горанов има своите аргументи като финансов министър да бъде против ощетяването на бюджета. Той гледа мащабно на бюджета на държавата и е естествено, че е против да губи по едни 150 млн. лева на година“, коментира Валери Симеонов във връзка с отрицателното мнение на Горанов и Стоянова за диференцирането на ДДС./dir.bg/


Още за: симеонов   златев   Божков   Още от: Синя лампа

Принтирай статия
1 коментар
24 Май 2020 22:00 | Герб=гроб
Оценка:
2
 (
4
 гласа)

Най големия картел или троен възел е... Борисов-Пеевски-Доган.
Вашият коментар

ВАЖНО! Правила за публикуване на коментар
Име
Коментар