Съпругата на "терориста" от Враца взриви България с тези думи

24 ноември 2020 18:05   1 коментар   7074 прочита


Значителна част от информацията за случая, беше спестена на обществото се налага да дам гласност на „премълчаните“ факти, пише Елена

Според нея ден преди това имало куп нарушения на закона около вдигането на лекия автомобил от общинския репатрак, които са предизвикали гнева на съпруга й, предаде Бул нюз. Публикуваме дословно нейната позиция, която е качена в личния й профил във фейсбук:

Аз съм Елена. Аз съм жената на „терориста“ от Враца.

Въздържах се от коментари досега, защото моето и на семейството ми желание беше да не се преекспонира създалата се ситуация. Искаше ни се прокуратурата и съдът да работят без да надделява емоция, обществен или друг неформален натиск, в една или друга посока. За наше съжаление обаче, в публичното пространство гласност придобива само версията за „терориста“, подпалил кола в центъра на Враца.

За разлика от общината и органите на съдебната власт ние нямаме пресаташе и не можем да изложим гледната си точка. Вече седмица се питам, можеше ли всичко това да не се случи.

От петък насам си задавам и въпроса трябва ли мъжът ми да бъде задържан под стража, или някоя от останалите законови мерки за неотклонение би била напълно достатъчна да гарантира спокойствието на обществото и прокуратурата.

Тъй като значителна част от информацията за случая, беше спестена на обществото се налага да дам гласност на „премълчаните“ факти. А именно: Действията на мъжа ми са провокирани от БРУТАЛНОТО, АРОГАНТНО ПОВЕДЕНИЕ на служителите на ОП „Паркинги и гаражи“ Враца, по време на репатрирането на управлявания  от него автомобил на 16.11.2020 г. и след това.  Мястото, на което е била колата НЕ Е автобусна спирка. Автобусната спирка, както е известно за врачани, започва около 50 метра по-надолу, което е указано със знак Д24.

В целият свят, валидността на знаците и табелите за движение  по пътищата започва ВЕДНАГА след самите тях, а НЕ ПРЕДИ тях, както е в нашия случай. Мястото, на което е била колата  НЕ Е и БУС лента, тъй като според  НАРЕДБА № РД-02-20-2 от 20 декември 2017 г. за планиране и проектиране на комуникационно-транспортната система на урбанизираните територии, на МРРБ,  чл.82, ал.2 „Специализирани пътни ленти за движение на автобуси и тролейбуси (BUS ленти) се устройват, когато са налице едновременно следните условия:

1. честотата на движение на автобусите и тролейбусите е 15 и повече коли на час в една посока във върховите периоди; 2. улиците са от първостепенната улична мрежа и имат две и повече пътни ленти за движение в една посока; 3. широчината на специализираната BUS лента е най-малко 3,25 m. Мястото, на което е била колата изобщо не е включено в Приложение № 1 към

Наредбата за организация на движението при кратковременно платено паркиране – „СИНЯ  ЗОНА” – гр. Враца, т. е. там репатрираща техника и служители изобщо НЯМАТ РАБОТА! Съгласно чл. 167, ал. 2, т. 2 от Закона за движение по пътищата службите за контрол, определени от кметовете на общините, каквото е ОП „ПГ“ да могат да използват технически средства за принудително задържане на автомобил, за който не е заплатена дължимата цена за паркиране. Тоест, на всяко място, различно от „синя“ или „зелена“ зона служителите на  ОП „ПГ“ нямат право да вдигат автомобили или да поставят скоби.

Служителите на ОП „Паркинги и гаражи“ НЕ СА имали никакво правото да преместят колата. Мъжът ми нито е извършил нарушение на Закона за движение по пътищата и Правилника за прилагането му, нито е паркирал в „Сина зона“ без да заплати. Както всички знаем, мястото на инцидента се намира на около 200 метра по права линия от КАТ Враца.

Там непрекъснато минават коли на КАТ. Aко колата беше паркирана в нарушение, то отдавна да е имало и санкция за това.   Въпреки, че не са имали право да поставят скоба на автомобила, служителите на ОП „Паркинги и гаражи“, гр. Враца, са го направили и НЕ СА дали възможност на съпруга ми да заплати таксата от 25 лв. каквото е изискването на чл. 18 ал. 7 от Наредбата за организация на движението при кратковременно платено паркиране – „СИНЯ  ЗОНА” – гр. Враца.  Служителите на ОП „Паркинги и гаражи“, гр. Враца НЕ СА му съставили и връчили фиш за „нарушението“, каквото е изискването на чл. 20  на същата наредба.

Те просто са закачили колата БЕЗЦЕРЕМОННО, и понеже той е възразил на действията им, те са извикали полиция. Ако отговаряха на истината твърденията ма служителите на ОП „ПГ“, че мъжът ми е буйнствал, обиждал, заплашвал, трошил, защо същите тези полицай не са го задържали, примерно? Буди учудване фактът, че макар по време инцидента НА САМАТА спирка да има друг автомобил, (видно от снимка качена във Фейсбук от случаен минувач, виж тук: https://www.facebook.com/photo?fbid=10157768365469150&set=a.10151214348004150, служителите на ОП „Паркинги и гаражи“, гр. Враца НЕ СА вдигнали тази кола.

Именно тя е била паркирана в нарушение – директно на спирката, а не на 50 м преди нея, където е спрял мъжът ми. Вместо да вдигнат нарушителя, служителите на ОП „Паркинги и гаражи“, гр. Враца за съсредоточили целия си интерес върху нашата кола.

Служителите на ОП „Паркинги и гаражи“, гр. Враца НЕ СА предоставили НИКАКЪВ  документ за ПРИБРАНАТА от тях кола. Присвоили са я без съгласието на водача и без да имат и най-малкото правно основание за това!  По-късно същия ден аз, заедно с мъжа ми и малкия ни син (на 5 години), с моя автомобил, отидохме да приберем Реното от паркинга за репатрирани автомобили зад бл. 25 в ж.к.“Дъбника“, гр.Враца.

Паркирахме колата вътре. Към нас се запъти мъж облечен в работни дрехи, който ни попита защо сме там. Аз му казах, че идваме да си приберем червеното Рено. ВЕДНАГА, мъжът се затича към портата на паркинга, затвори я и сложи резето!!!! Мъжът ми се възпротиви! Започна да пита защо заключва портата?!?  Аз се затичах към колата, за да взема телефона си  от там, за да снимам. Всичко стана много бързо. Пазачът се стресна от реакцията ни. В този момент дойде такси, което домува на паркинга и започна да свирка. Пазачът отвори вратата. 
 


Още за: враца   мъж   кола   Още от: Синя лампа

Принтирай статия
1 коментар
24 Ноември 2020 20:26 | Мишо
Оценка:
6
 (
6
 гласа)

"Паркинги и гаражи"във всеки град е една безмислена институция, която е създадена с цел да назначаваме наши хора на общинска заплата, това е приома на герберите.
Вашият коментар

ВАЖНО! Правила за публикуване на коментар
Име
Коментар