Следствието в Скопие: Най-голямата загадка е защо Бошнаков не е кацнал

05 април 2019 13:38   4890 прочита


Защо Георги Бошнаков е решил да лети през Солунска глава, за да стигне до София и дали е получил точни данни за метеорологичните условия в планината, все още предстои да се определи от разследването на комисията по въздушни катастрофи.

Създадена е специална комисия от местни експерти и двама български следователи, съобщава македонската медия 24.мк, цитирана от "Фокус". Българският посланик в страната търси отговорност от компетентните власти, които са знаели за лошото време, но все пак са позволили на пилота да лети. А от аудиозаписа, който беше публикуван в медии, се чува разговор между метеоролога и контролиращия полети. Но, първият човек на комисията не иска да коментира причините, казвайки, че е рано да се предположи какво се е случило.

Дали тази „Чесна“ тежка около 2 тона и преди е летяла в македонското небе, какво разрешение е имал бизнесмена Бошнаков, който е управлявал самолета и цялата информация за производството и обслужването ще бъдат събрани в рамките на разследването. Македонските власти гарантират, че след като Бошнаков е заявил за турболенция, му е било позволено да кацне на летището в Скопие, но защо е променил решението си и е продължил към София, засега това е загадка./Blitz.bg


Още за: данни   условия   планина   Още от: Синя лампа

Принтирай статия
0 коментара


Вашият коментар

ВАЖНО! Правила за публикуване на коментар
Име
Коментар