Скандал: Бобоков се превърна в плюещ паяк в жалък опит да се спаси от прокурорското разследване

01 октомври 2020 06:49   4 коментара   3056 прочита


Доскорошният бизнесмен и настоящ клиент на прокуратурата Пламен Бобоков се превърна в плюещ паяк в плосък опит да се защити от разследването на държавното обвинение. Вчера магистратите оповестиха официална информация, според която в четири населени места са открити близо 8 тона опасни отпадъци по досъдебното производство срещу Бобоков, брат му Атанас и зам. -министъра на екологията Красимир Живков.

Вероятно това е дало повод на Бобоков да изплете своя паяжина, с която да дискредитира депутата от ДПС Делян Пеевски, магистрати и уважавани предприемачи. Всеизвестен факт е, че плюещият паяк е малко по-екзотичен, но често се среща в европейските страни. При пътуване се пъха в багажа ви и така вие го пренасяте в дома си. Плюещият паяк е получил името си заради двете си жлези. С едната жлеза произвежда коприна, а от другата – материал за паяжина. Тази допълнителна жлеза позволява на паяка да плюе отрова върху жертвата си. Подобно поведение се среща именно в публичните изяви на Бобоков в медията на новия му приятел Прокопиев.

Без каквито и да е факти и доказателства, Пламен сякаш сипе отрова, за да защити своите действия, които са обект на работата на магистратите. Той толкова се е увлякъл, че не споменава нито дума за скандалната си обвързаност с подсъдимия хазартен бос Васил Божков. Подминава и горещата тема за неговата Мата Хари, която е подозирана за снимките в спалнята на премиера Бойко Борисов. Розовите му сънища стигат до там, че от крупен бизнесмен, сега се вживява в ролята на жертва по подобие на всеки един окаян обект на разследване.

Миналата седмица Бобоков пробва да се вживее в образа на мъченик и започна да хленчи, че най-голямата работодателска организация не го е защитила от обвиненията. Бобоков постоянно цитира западните държави, но по угоден за него начин. Той добре трябва да си дава сметка, че във всяка една уважаваща себе си държава хората с повдигнати обвинения се оттеглят от заеманите от тях публични длъжности.

За себе си Бобоков явно е толкова ценен, че смята, че цялата държава му е длъжна да го брани от тежките обвинения, които му повдигна прокуратурата. На него първо му беше виновен премиерът, след това работодателите, след това кръстникът на децата му Красимир Каракачанов, а сега и Пеевски. Всички са виновни, но той е чист като ангел.

Друга важна характеристика на плюещият паяк е, че залага капани, наплюва жертвата си и я парализира, а след това, разбира се, я изяжда. Важно е сега Бобоков да се погледне в огледалото и да се опита поне за миг да се държи като достоен българин. В противен случай ще се превърне в огромен плюещ паяк, който накрая ще се самоизяде.

Екип на БЛИЦ 


Още за: Бобоков   паяк   скандал   Още от: Синя лампа

Принтирай статия
4 коментара
01 Октомври 2020 10:17 | от МИТКО
Оценка:
2
 (
4
 гласа)

ТАКИВА СА ВСИЧКИ ПРЕЗИДЕНТСКИ СПОНСОРИ . ТРОВЯТ ХОРАТА И ПРИРОДАТА - КОРУМПИРАНИ ДО ГУША И ВСЕ ДРУГИТЕ ИМ СА ВИНОВНИ.


01 Октомври 2020 12:35 | в изгнание
Оценка:
4
 (
6
 гласа)

Пламен Бобоков разкрива, че през януари е имал разговор с тогавашния министър на икономиката Емил Караниколов, който през лятото беше освободен от кабинета „Борисов“ заедно с Горанов и вътрешния министър Младен Маринов. Поводът бяха съмненията в обществото, че тримата са свързани с ДПС.

С Караниколов е била обсъждана възможността България да кандидатства за европейски финансиране за развитие на литиеви технологии. Идеята е да се използва т. нар. European Battery Alliance – две държави членки на ЕС кандидатстват заедно с две фирми от съответните страни за финансиране за производство на такива батерии. От българска страна това е „Монбат“, а от германска притежаваното от компанията дружество EAS, което е един от двата производителя на литиеви батерии в Европа.

По думите на Бобоков към този момент той има информация, че месец след разговора си с Караниколов, бизнесът им с „Монбат“ е бил „поръчан“. Твърди, че поръчката идва от Пеевски към ДАНС и прокуратурата.


01 Октомври 2020 12:44 | Дони
Оценка:
3
 (
5
 гласа)

Докато е плащал на тиквата и шиши е бил добър, спрял е и го сготвиха.


01 Октомври 2020 18:22 | Тото 3
Оценка:
3
 (
3
 гласа)

С това заглавие няма и капка съмнение КОЙ плаща сготвянето му!
Вашият коментар

ВАЖНО! Правила за публикуване на коментар
Име
Коментар