Ќовините на югозападна Ѕългари€
 —узанита мила коли и помпала гуми, за да събере пари за клипа си “ежки дни за ƒеси —лава! “€ огромна си стои вкъщи, Ѕлагой вилнее по кръчмите (‘ото)
   –егистрац舫абравена парола

Ўокиращо разкритие: ∆оро »лиев също бил вдигнал мерника на зв€ра от  остенец заради...


24 май 2019 10:47  2 коментара   17231 прочита»здирвани€т вече 14 дни от ћ¬– —то€н «айков - „ане, който на 9- май уби по особено жесток начин жена си ћилена Ўишкова в  остенец, а седмица по-късно ликвидира и втори€ си братовчед ¬алентин в дома му под носа на обсадилите града полицаи, се доказа за пореден път в богатата си криминална кариера като витруоз по оцел€ване. “ова коментираха пред "”икенд" жители на планинското градче, запознати с биографи€та на двойни€ екзекутор.

ѕреди повече от 15 години —то€н «айков - „ане усп€л да се скрие за близо година от гнева на висаджи€та Ѕоби ∆ел€зков - ћанекена, известен в светските среди като бивш съпруг на моделката ћаги ∆ел€зкова.

"ћанекена е некороновани€т кмет на  остенец открай време.  огато отвори първи€ си хотел там, се случиха сери€ от кражби в обекта. ƒвама влизали в стаите и задигнали портфейлите на гостите. „овекът си направи разследване и научи, че обирджиите са „ане и тогавашни€т му ортак  окала. ћанекена викна ц€л отр€д мутри от —офи€, висаджии, лично пратени от кумеца му ∆оро »лиев.  окала го спипаха, ама „ане им изб€га от къщата. ƒириха го месеци наред, ако не й година...", описват патилата на —то€н «айков в  остенец.

ќт две седмици насам стотици полицаи изпитват на гърба си умението на „ане да се укрива. »здирването на —то€н «айков продължава да е без резултат. ÷ели€т град е заварден от полици€ и жандармери€, а жителите му се затвар€т по къщите си от страх. ќт ћ¬– вече об€виха, че убиецът има набел€зани още 7 потенциални жертви, и ги изведе от града, но един от т€х се отказа от полицейска закрила. Ѕезрезултатното издирване на „ане доведе и до разнопосочни версии.

—ред една от сензационните версии е тази, че убитата ћилена е станала жертва на конкуренти в погребални€ бизнес, които убили и «айков и затова полици€та не може да го открие. ѕо€ви се и друга - че убитите ћилена и ¬алентин търгували с наркотици и това им струвало живота, без да става €сно каква точно е рол€та на «айков в наркосюжета.

—поред разследващи беглецът е имал достатъчно време не само да напусне  остенец, но и да изб€га зад граница - най-веро€тно в √ърци€. м€та се, че „ане добре е обмислил престъплението, а не го е извършил в момент на афект. ѕреди да застрел€ ћилена, той изтеглил всичките си пари и веро€тно е бил готов за път. —то€н отишъл в дома на жертвата около 21 часа на 9 май и повече никой не го вид€л.

12 часа по-късно трупът на жената бил открит. «аподозрени€т е имал достатъчно време да изчезне, като веро€тно е заминал с един от моторите си. ѕредположени€та на криминалистите са, че се е снабдил с фалшиви документи, имал е време за план да промени външността си. «асега остава неразрешен ребусът кой е убил втората жертва - 42-годишни€ ¬алентин ѕетров, който е съсед и втори братовчед на „ане. “€лото на мъртви€ мъж бе намерено на 15 май. ћестните хора обаче все по-малко в€рват, че това е работа на „ане.

¬ първите н€колко часа след убийството ћ¬– об€ви, че н€мат данни за насилствена смърт на съседа, за стрелба или борба. „ак привечер стана €сно, че е застрел€н с ловна пушка в брадата и ши€та. ѕодобно оръжие беше намерено дни по-късно разглобено и скрито в кошер, но се оказа, че не е използвано от —то€н «айков, а от местен бракониер. /Blitz.bg

ќще за: издирване  град  полицаи ќще от: —ин€ лампа

ƒобави/гласувай в —вежо   —подели във ‘ейсбук «апомни    «а печат


2 коментара

24 май 2019 20:06 | ѕ≈“–»„.
ќценка:
1
 (
3
 гласа)

јЅ≈ ќ“ ∆ќ–ќ Ќ≈ ¬≈–¬јћ ƒј —≈ ≈ — –»Ћ.


24 май 2019 22:58 |  ≈‘јЋ
ќценка:
3
 (
3
 гласа)

ј ∆ќ–ќ  Џƒ≈ ≈ ?— –» Ћ» —≈, Ќјћ≈–»’ј Ћ» √ќ?
¬аши€т коментар

¬ј∆Ќќ! ѕравила за публикуване на коментар
 ирилизаци€
<- ползвайте «јƒЏЋ∆»“≈ЋЌќ ако н€мате кирилица

»ме оментар

¬ъведете кода от картинката

    
»нформационна агенци€ STRUMA.COM - първи в новините на югозападна Ѕългари€. STRUMA.COM е запазена марка и като независима меди€ н€ма никаква връзка с други печатни и електронни медии със същото или подобни наименовани€.