Схема: Разследващи полицаи искат подкупи, превъртат парите през заведение

01 юни 2020 13:47   1 коментар   3350 прочита


Двама разследващи полицаи са арестувани, след операция на отдел Вътрешна сигурност и Спецпрокуратурата. Те са били хванати в искане и получаване на подкуп, като в схемата е участвала и жена. Парите са искани от лица, занимаващи се с престъпна дейност, а срещу тях е обещаван чадър от висши магистрати.

„Преди седмица бе извършена операция, съвместно вътрешна сигурност, срещу лица от структурата на МВР – „Гранична полиция”. Те са поискали подкуп – пари, за това да помогнат да не се извършват действия по служба срещу тях. На два транша са предадени парите. Те са насочени към жена, която работи в заведение. Тя е близка на един от граничарите. Тя е трябвало да ги отчете на служителя на МВР. Използвани са СРС-та”, това съобщиха на извънреден брифинг на Спецпрокуратурата, пише Трафикнюз.бг.

Лично министърът на вътрешните работи е контролирал операцията.

„Двамата полицаи са искали многократно подкуп. Ние имахме индикации, че са се занимавали с престъпна дейност. Полицаите са били гъвкави. Създавали са илюзия, че са  приятели на лицата, от които са искали подкупа. Казали са, че са ги натискали отгоре и са настоявали за парите.   Двамата са били винаги заедно при искането и приемането на парите. Схемата е много интересна. Чрез посредник от заведението трудно се хваща”, казаха от Специализираната прокуратура.

Сумата е по 4 хиляди лева, но след преговори се е стигнало до 2 хиляди лева.  Въпросните полицаи са дългогодишни служители. Те са злоупотребявали с имената на известни софийски магистрати.

Полицаите са  с мярка за неотклонение „подписка”. Прокуратурата е подала протест срещу решението на съда.

„Едно от лицата е разследващ полицай от 10 години. Вътрешна сигурност са имали многократни сигнали. Той е наблюдаван от дълго време. Втория е подпомагал колегата си, има голям опит. С жестове и мимики е действал. Те са се занимавали с каналджийство, такива дела са разследвали в службата им”, съобщават от прокуратурата .

Привлечена като обвиняема е и жената, през която са минавали парите. Тя е взимала сумите, превъртала ги е през заведението и след това ги е предавала на единия полицаи. Именно подобни схеми са трудно уловими.


Още за: полицаи   лица   подкуп   Още от: Синя лампа

Принтирай статия
1 коментар
01 Юни 2020 22:00 | КОЙ
Оценка:
2
 (
2
 гласа)

Кой у тази държава не иска и не взема! Един повече, друг по-малко! Делят ни на българи и турци, леви и десни, русофили и русофоби! А ВСЪЩНОСТ ЕДИНСТВЕНОТО СМИСЛЕНО РАЗДЕЛЕНИЕ Е - ГРАЖДАНИ-МАФИЯ!
Вашият коментар

ВАЖНО! Правила за публикуване на коментар
Име
Коментар