СДВР с извънредни разкрития за кървавия погром в София

15 юли 2020 00:50   2 коментара   5597 прочита


Две доста сериозни бомби са били хвърлени на стъпалата на Народно събрание 2, където е имало журналисти, фоторепортери и протестиращи

След ескалцията на напрежението на шестия протест в София, от МВР дадоха подробна информация какво точно се е случило. По време на протеста са пострадали двама полицаи - единият е в ИСУЛ, вторият е с порезна рана на шията, но не е хоспитализиран „По време на протеста бяха хвърлени две бомби, не казвам пиратки, не казвам бомбички.

Това бяха две доста сериозни бомби, хвърлени на стъпалата на Народно събрание 2, където имаше журналисти, фоторепортери. Част от полицаите бяха без каски, пише БЛИЦ. Едно момче от протестиращите падна от бомбата. Двама полицаи клекнаха, за да окажат медицинска помощ. През това време по случайност беше паднал транспаранта, който други протестиращи бяха опънали

. След това без никаква намеса на полицейски служители започна масово замеряне първо с кутии и пликове червен боя”, заяви заместник-директорът на СДВР старши комисар Антон Златанов. Цялата сграда на Народното събрание е червена, обясни още Златанов.  „По униформите на полицаите има червена боя. Замеряха органите със стъклени бутилки.

Счупиха вратата и направиха опит да нахлуят в сградата. Двама полицаи бяха нападнати и бити. Течността в бутилките миришеше на ацетон. Питам кой ходи на протест с кутии червена боя, с бомбички и защо се хвърлят бутилки?", каза още заместник-директорът на СДВР.  „Няма да допуснем нападение над полицейски служители. Те не бяха в защитни облекло, за да покажем, че сме толерантни и искаме да осигурим правото на протест", заключи Антон Златанов. На протеста са задържани общо 6 души.

 


Още от: Синя лампа

Принтирай статия
2 коментара
15 Юли 2020 09:28 | ЗАЩО?!
Оценка:
0
 (
2
 гласа)

Защо излагате на риск полицаите, а не сте ги оборудвали със защитни облекла и каски?! Нали знаете на какво е решен главния престъпник на републиката, затова всички да бъдат подготвени за наглите атаки на криминалните черепи!


15 Юли 2020 14:37 | Онзи
Оценка:
2
 (
2
 гласа)

Лъжа е, че черепа праща и плаща, на хората им писна от хунтата, това е истината.
Вашият коментар

ВАЖНО! Правила за публикуване на коментар
Име
Коментар