Счетоводител на Баневи: Единственото, което мога да кажа е как един човек харчи по 190 хиляди на ден за...

13 декември 2018 11:10   8253 прочита


"Превода на ОПГ трябва да е Организирана престъпна група. Никога не съм извършвала престъпления. Това обвинение е абсолютно формално. Работила съм само в Министерството на културата и никога не съм се занимавала с друг бизнес." Това каза майката на обвиняемия в пране на пари и укриване на данъци Николай Банев в студиото на "Тази сутрин" по bTV.

"Сигурно ще го докажем, но това са много материали, за които адвокатът ни ще разучи и ще ни защитава. Николай Банев ме пази много, отношенията ни са много духовни. Никога не ме е молил за помощ", сподели Мария Банева. Тя твърди, че приватизацията, която семейство Баневи са извършили, е абсолютно законна.

"То във времето се вижда. Този процес е изключително сложен. Приватизацията им е напълно законна. Не сме разговаряли по темата. Аз живея в Хасково. Отивам, помагам за децата. Може да поседнем и дам и посвири на пианото. Явно има хора, които искат да кажат нещо за невъзможната приватизация. Предприятията бяха спрени, търговските им отношения също. Николай е на частното поле от 89-та година. Той не прекланя глава. Надявам се разследването да свърши добре", обяснява майката на Николай Банев. Галин Стоянов, който е бил главен счетоводител на Полимери твърди, че всичко във фирмата е отивало за скрап.

"При мен никога не са държани големи пари. Единственото, което мога да кажа е как един човек харчи по 190 хиляди за един ден", казва Стоянов. "Хазарт", отговаря въпросително интервюиращата, след което последва потвърдително поклащане на глава. "Харчеше много пари и за самолетни билети и тока в Бояна. Смятам, че живееха повече от добре. Баневи искаха да водят дело в Страсбург срещу държавата за 25 милиона евро. Аз отговорих на шега, че ми се струват малко, а след няколко дни Евгения Банева ми звънна и ме попита 250 милиона по-добре ли ми се струват", споделя бившият счетоводител. Той разкри, че Евгения Банева му е звъняла няколко дни преди да бъде извършен ареста им.

"Според мен искаше да разбере дали знам нещо по въпроса", твърди Стоянов. Бивша служителка на Баневи сензационно пред БЛИЦ: Нарязаха цяло предприятие на скрап, а с парите си купуваха самолети и мерцедеси през офшорки! Припомняме, че според прокуратурата от 2005 г. досега Баневи са източили четири предприятия, укрили са десетки милиони данъци и са изпрали повече от 1 млрд. лв. Днес се очаква Баневи да обжалват пред Апелативния съд наложената им мярка за неотклонение, която към момента е "задържане под стража"./Blitz.bg

0 коментара


Вашият коментар

ВАЖНО! Правила за публикуване на коментар
Име
Коментар