Русенски джигит с 6 акта наведнъж!

19 февруари 2019 11:59   3262 прочита


В неделя, около 19.30 часа, на бул. „Липник“ в Русе, в района на кръстовището с ул. „Братислава“, пътни полицаи, извършващи обход със служебен автомобил, забелязали лек автомобил "Волво" да преминава на червен сигнал на светофара. Униформените подали светлинен и звуков сигнал към водача за спиране, но той продължил движението си.

Полицаите последвали нарушителя и предали сигнал за случващото се и на другите дежурни полицейски екипи. След кратко преследване и в опит да избяга от униформените, в района на кръговото кръстовище на улиците „Чипровци“ и „Лозен планина“, лекият автомобил се е ударил в крайпътен бордюр, напуснал платното за движение и се блъснал в дърво.

При последвалото задържане на водача, той оказал яростна съпротива и не се съобразил с отправените от тях разпореждания. В хода на проверката на документите му е установена самоличността му - 41-годишен русенец. Тестван е за алкохол и наркотици, като резултатите били отрицателни.

Извършените от него нарушения са документирани от полицаите, като са съставени общо 6 акта (АУАН): 3 - за преминаване на червен светофар /чл.6 т.1 от ЗДВП/; един – за неспиране при подаден звуков и светлинен сигнал/чл. 103 от ЗДВП/; един - за причиняване на ПТП /чл.20 ал.2 от ЗДВП/; един - за управление на МПС с прекратена регистрация /чл. 140 от ЗДВП/.

Мъжът е задържан в рамките на 24 часа, по случая е образувано досъдебно производство за престъпление по чл.325 ал.2 от НК, работата по документирането му продължава от разследващ полицай.

Ст. Караджова

0 коментара


Вашият коментар

ВАЖНО! Правила за публикуване на коментар
Име
Коментар