Решиха съдбата на джигита с Поршето от катастрофата на Околовръстното в София

17 март 2023 13:51   3063 прочита


Софийският градски съд отхвърли молбата за изменение на мярката „задържане под стража“, подадена от Димитър Любенов, обвинен за катастрофата на Околовръстното шосе със загинал в София, предаде Блиц.бг.

Съдът прие, че от доказателствата по делото не се опровергава предположението, че деянието е умишлено. Също така не е отпаднала и опасността от извършване на престъпление, тъй като Любенов многократно е санкциониран за нарушаване на правилата за движение.

Срокът на задържане не превишава разумните предели, а и все още не са извършени всички необходими действия по разследването, съобщава Нова тв.

„Направих грешка, виновен съм, но не съм голям престъпник, не съм убиец, не съм го направил умишлено. Вече 6 месеца съм в ареста. Знам, че ще имам присъда, но сега искам малко лично свободно време да прекарам с близките си, да се погрижа за възрастната си майка”, каза Любенов.

„Всеки човек греши в този живот“, каза Любенов.

В хода на разследването беше установено, че той е управлявал автомобила си с превишена скорост и след употреба на алкохол и наркотици. Двама полицаи получиха обвинения, че са го ескортирали преди катастрофата.


Още за: джигит   Порше   Още от: Синя лампа

Принтирай статия
0 коментара


Вашият коментар

ВАЖНО! Правила за публикуване на коментар
Име
Коментар