Рекордна присъда! Бургаският съд даде 17 г. затвор за убит колоездач на пътя!

26 март 2019 09:50   2944 прочита


17 години лишаване от свобода постанови Бургаският окръжен съд за 55-годишния Владимир Колев, който бе обвинен за причиняването на смъртта на 33-годишния колоездач Евелин Дуков от Царево. Катастрофата стана на 3 декември 2017 г., съобщава "24 часа".

Прокуратурата поиска 15 г. затвор за Колев, а роднините на загиналия - максималните 20 г. лишаване от свобода.

Самият Колев не се признава за виновен и твърдеше, че не помни дали във фаталния ден е карал колата. Колев е признал, че е употребил алкохол и заради това е прекарал целия ден в почивната база "Родни простори" в Приморско.

Според прокуратурата обаче има достатъчно доказателства, които уличават подсъдимия в повдигнатото му обвинение.

Колев бе арестуван в съдебната зала, защото е бил с мярка за неотклонение "подписка".

"Исках да ви разкажа какъв човек съм загубила, но той не може да се опише само с думи. Сега мисля само какъв ще бъде животът ни оттук нататък и какво ще кажа на детето ни, което не спира да пита защо тати си тръгна и стана звездичка. Трябва ли да го лъжа, че си е тръгнал или да му кажа, че е бил убит? Да бъда ли честна с него, за да знае в какъв свят живеем", заяви жената на убития Людмила Дукова.

Близките на Евелин Дуков поискаха 20 г. затвор за подсъдимия, а техният адвокат Петър Димитров заяви, че деянието е извършено с изключителна бруталност./Dnes.bg

0 коментара


Вашият коментар

ВАЖНО! Правила за публикуване на коментар
Име
Коментар